Hae
Yhtä kuin

Suutarin lapsella ei ole kenkiä, Making off

Tyttäremme on jo 1-vuotias ja kuukauden päälle. Täydelliset, ja täsmälliset äidit ja isät ovat varanneet pikkumuruilleen 1-vuotiskuvaukset jo hyvissä ajoin. Mutta mitenkäs laita on perheessä, jossa äiti on ammatiltaan valokuvaaja? No tuota..

Vaikka kuvia tuleekin räpsittyä melko usein (ehkä keskivertoa useamminkin), on ne enemmänkin sellaisia puhelimella nopeasti räpsäistyjä arkiotoksia. Aivan käsittämättömän ja hävettävänkin vähän tulee otettua aikaa siihen, että kuvaisi omasta lapsestaan myös ammattimaisempia, virallisiakin otoksia. Meillä kuitenkin on täälä studiolaitteetkin!   

 Häpeä tuhma-äiti, häpeä.

Viime viikonloppuna sain kuitenkin vihdoin aikaiseksi kaivaa työkamerani esiin ja räpsittyä vähän virallisempiakin kuvia. En vain voi oikein käsittää, että miksi toisten lapsia on paljon helpompi kuvata? Ehkä siinä on toki sekin, että joku muu on vastuussa enempi siitä, karkaako kuvattava kesken kaiken esimerkiksi syömään lehtiä ja ruohoa.. Käsittämättömän nopeita nämä taaperot! 
Kuten alla olevista ”kulissien takaa” kuvistakin voitte huomata, aina ollaan menossa.

Olisi mielenkiintoista kuulla, päteekö tämä sanonta ”suutarin lapsella ei ole kenkiä”, myös muihin perheisiin ja ammatteihin? Onko esimerkiksi kokkiperheessä aina superhyvää ruokaa, joka ei koskaan pala pohjaan? Entäpä vaikka perhe, jossa on tarhatäti? Miten sielä sujuu kasvatus, koskaan ei aliteta rimaa? Onko stylistin lapset aina puettuna tiptop?

Valokuvaajan lapsista otetaan ajoissa 1-vuotiskuvat. Jep.

Rippikuvakin otetaan varmaan sitten noin 30-vuotiaana..

– Jane

4 kommenttia

 1. Jenni O kirjoitti:

  Check! Todellakin tiedän tämän.. Meillä jo neljättä vuotta synttärikuvat ottamatta ajallaan 😀 . Ja mä tällä hetkellä kuitenkin olen jopa joka päivä studiolla enkä lasten kanssa kotona, että mulla ei ole edes mitään tekosyytä. Mutta eihän siinä kun sen tietää.. Ajattelin että otan joulukuussa samalla sekä vanhemman 4v-kuvat että nuoremman 3-v kuvat (jolloin nelivuotias on jo neljä ja puoli mutta ei anneta sen haitata..). Kysy sitten joulukuussa, että miten kävi 😀

 2. Nea / In the little cottage kirjoitti:

  Oi miten ihania kuvia! Onhan se totta, että on helpompi vain napsia kuvia puhelimella sillä se on aina lähellä ja mukana tilanteessa kuin tilanteessa. Mä olen ottanut nyt Natalien ensimmäisen vuoden tavoitteeksi ottaa joka kuukausi hänestä kuvat samassa paikassa ja sama pehmolelu mukana. Tiedän että katuisin myöhemmin, jos en kuvia ottaisi. 🙂

 3. Jane / YHTÄ KUIN KOLME kirjoitti:

  Noo pääasia, että on olemassa edes joitain domentteja heistä :,D Mutta joo, vähän täytyisi ryhdistäytyä asian suhteen.

 4. Jane & Jasse kirjoitti:

  Kiitos!<3 Oikeista kuvistakin tuli kyllä aika kivoja!

  Voi vitsi, ompa kiva idea!! Varmasti ihana katsoa niistä kehitystä 🙂

Kommentointi on suljettu.