Hae
Yhtä kuin

Simppelit, sokerittomat välipalakeksit

Vähän aikaa sitten olin aamulla kasaamassa itselleni mysliä, ja siitä jäi banaania ylitse. Mietin, mihin käyttäisin tämän jo melko kypsän yksilön. Päädyin sitten tekemään koko perheelle sopivia, sokerittomia keksejä. Näissä siis yksinkertaisesti korvataan sokeri banaanilla!

Banaanikeksit

1 banaani
2 dl kaurahiutaleita
Loraus öljyä
(Mantelirouhetta päälle)

Ainesosat ovat hyvin vähäiset ja muutenkin ohje on nopea, edullinen ja kätsy. Mahdollisuuksia muokkaukseen on toki lukuisia. Toisinaan sekaan saattaa sujahtaa kourallinen mustikoita, vadelmia, taikka rusinoita. You name it! Helpointa on, kun heittelet kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja annat niiden sulautua tasaiseksi massaksi. Ilmankin konetta kuitenkin pärjäät ihan mainiosti, sekoittamalla ja muussailemalla vain hyvin.

Pyöräytä massasta tasainen pötkö ja viipaloi se osiin. Tämän jälkeen painele haarukalla palaset niin litteiksi, kuin toivot niiden olevan valmiinakin. Nämä keksit eivät leviä uunissa, kuten esim. kaurakeksit. Paistele keksejä n. 40min (kunnes ovat hieman saaneet kivasti väriä) 150’C.

Näitä meillä tyttökin 1v 4kk mutusteli tyytyväisenä nassuunsa. Ja jälleen kerran tämä mamma kahvin kera. Viikonloppu lähenee, ja myös julistearvonta loppuaan! Vielä ehditte käydä osallistumassa kilpailuun, jossa voitte voittaa persoidun 20x30cm julisteen kotiinne. Huippua, klikkaa itsesi siihen TÄSTÄ.

– Jane

3 kommenttia

  1. Emma Karolina kirjoitti:

    Testiin meni! Toivotaan että meilläkin maistuu 🙂

  2. Emma Karolina kirjoitti:

    Testiin meni! Toivotaan että meilläkin maistuu 🙂

  3. neela - kohta kotona kirjoitti:

    kiitos ohjeesta, mainiosti maittoi meidän taaperolle myös ja kivan helppoja valmistaa. 🙂

Kommentointi on suljettu.