Hae
Yhtä kuin

Kallio Block Partyn saisi kopioida härskisti

Pääsen päivätyössäni koordinoimaan monenlaisia tapahtumia ja no, olen tehnyt sitä muutenkin lähes aina – niin kauan kuin muistan. Ei siis ole ihme, miten sytyin pari viikkoa sitten järjestetystä Kallio Block Partysta. OIi ensimmäinen vuosi, kun pääsin mukaan menoon ja lämpesin. Tapahtuma tulisi mielestäni kopioida välittömästi härskisti myös Tampereellekin – tai miksi ei suoraan vaikka synnyinkaupunkiini Kauhajoelle. Muutkin kaupungin, niin isot kuin pienetkin tarvisisivat ehdottomasti enemmän jotain tällaista. Enemmän yhteishenkeä ja hyvää fiilistä. Enemmän tätä! Vaadin! Heti!

Helsingin Kalliossa järjesttävän tapahtuman, Kallio Block Partyn taustavoimana toimiva Kallio-liike on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhteisö, joka edistää Kalliossa ja sen lähiympäristössä järjestettävää kansalaistoimintaa. Sen lähtökohtia ovat epäkaupallisuus, tasa-arvo, yhteisöllisyys, talkoohenkisyys ja kaupunkitilan haltuunotto. Voisiko samanlaista ajatella meille? Ilmaistapahtuma, jossa hyvää musiikkia moneen makuun (ei pelkästään minun makuuni), hyvää ruokaa ja lukemattomia hymyjä lukemattomien ihmisten kasvoilla.

MUTTA KUN MINÄ EN TYKKÄÄ

Kallio Block Party päättyi tasan kello 22, eikä minuuttiakaan ylitse. Tämä tietysti alueen asukkaita ajatellen on loistojuttu. Ihan heti en kuitenkaan valitettavasti näkisi, että esimerkiksi meillä Tampereella oltaisiin edes yhtä myötämielisiä vastaavan tapahtuman suhteen. Voitko kuvitella artisteja esiintymään esimerkiksi keskellä Kalevan kerrostaloja? Oli kyseessä sitten Rammstein, Popeda taikka Blockfest -valittajia löytyy. Liikaa möykkää, ryminää ja räminää. Ymmärrän tavallaan kyllä  niitä, jotka joutuvat tuollaisten tapahtumien jälkeen raahautumaan työvuoroonsa, mutta sitten taas en ollenkaan. Eri asia, jos jokaisena viikonloppuna olisi festareita ja kaikenlaisia superhyperkuperkeikkoja – mutta kun ei ole. Yksi viikonloppu ei kaada kenenkään elämää. Liian moni ihminen snorklaa sielä omassa pikkunavassaan. Joskus olisi ihan hyvä tulla myös pintaan kroolailemaan. Onko muiden hauskan pito aina ehdottomasti sinulta itseltäsi pois? Voisitko iloita myös toisten puolesta? Edes yhtenä viikonloppuna? Kokeile!

Mutta kun minä, minä, minä. Välillä moitin itseäni, miksi edes tuhlaan aikaani lukien paikallisten Facebook-ryhmien postauksia tapahtumien aikaan. Uteliaisuus vie silti aika usein voiton ja tekee mieli kaivaa se kuuluisa popparikulho esille. Jokaisena vappuna järjestäjät (opiskelijat) ovat olleet siivoamassa jälkiään, mutta ai että kun Pirkko aamukävelyllään klo 4.30 huomasi vielä tölkkimeren puistossa. Ei merkitystä sillä, että jo muutaman tunti tästä eteenpäin puisto oli jälleen siisti, kuten järjestäjät olivat luvanneetkin. Mutta kun ei ollut HETI. Pirkon yksi aamu 360:sta meni pilalle näiden tölkkien vuoksi. Onneksi hänelle jäi vielä kuitenkin kaikki ne muut 359 aamua. Mutta se yksi..

KORVAN TAAKSE LISÄÄ TAVARAA

Vaan eipä siinä. Töissä on menossa näin kesäloman jälkeen melkoisen kiireinen jakso ja samassa rytäkässä menee myös hyvän ystäväni häät. Ja toisetkin häät tulossa. Jokohan sitä pian alkaisi hyväksymään, etteivät tehtävälistat ole koskaan valmiita? Mutta ainahan sitä mahtuu silti lisää tavaraa sinne korvan taakse. Jahka saan joskus kaikki nämä jo vireillä olevat tapahtumat, häät ja kirjaprokkikset (!!!) pois alta, voisi olla ihan mahdollista alkaa suunnitella pientä festivaalia. Koska miksipä ei. Pienenä piirrettiin eläintarhan pohjapiirustuksia yömyöhään kaiken maailman pusikoissa, joten on kai tämä kuitenkin hieman realistisempaa, kuin kolmesataa kirahvia ja gorilla? Mene ja tiedä, mutta mukaan mahtuu! Laitetaan tapahtumaan. Hyvä kysymys lienee, että pysähtyykö tämä juna joskus.. Syyttänen sitä elohopeamittaria, jota puraisin pienenä. Ei kykene pysähtymään. Mutta jos nyt ensin repisi tukan päästään näiden muiden kiireiden vuoksi. UGH.

Huh, voimaa viikkoonne. Kettu kuittaa!

 

  • Kuvissa Kalliossa Juhlava-lavalla esiintyneet Napo + Please Be Human live.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *