Hae
Yhtä kuin

4-vuotias rakastaa kotimme spa-osastoa

Oletko aina haaveillut, että sinulta löytyisi omasta kodistasi Spa-osasto? Niin minäkin. Ja tiedätkö mitä, meiltä sellainen myös löytyy! Kohta 4-vuotiaan tyttäremme mielestä tämä on ollut ”parasta ikinä” jo melkein kahden vuoden ajan. Hän rakastaa kotimme spa-osastoa. Ihan jokaisena päivänä emme vieraile kylpylässämme, mutta suunnilleen kerran viikossa ainakin, eikä se vaadi meiltä edes rahaa.

Miten se sitten on oikein mahdollista? Tarvitaan vain hieman luovuutta ja homma on siinä. Tapaamme laittaa kylpyhuoneestamme valot pois ja tilalle muutaman kynttilän palamaan, myöd led-kynttilät käyvät hyvin jos turvallisuus mietityttää. Toinen hyvin oleellinen asia tässä kaikessa spa-hömpötyksessä on luonnollisesti musiikki. Youtube ja Spotify ovat runsaasti täynnä mitä erilaisempia ja rentouttavampia zen-musiikkeja. Toisinaan kuuntelemme sademetsänkin ääniä! Joskaan kaikkein villeimmät gorillasoundit eivät enää ehkä ole kovinkaan rentouttavia.. Mutta lapselle suurta hupia. Miten pienillä jutuilla sitä lapselle saakaan ison ilon.

Musiikki ja hämärä valaistus ovat jo varsin kattavat luomaan spa-tunnelmaa lapselle (ja itselle) kylpyhetkeen, mutta jos tahtoo hifistellä voi vielä tuoda kauneudenhoidon mukaan juttuun. Lapsillekin sopivia tuotteita tällaiseen ovat esimerkiksi hunaja, kaurahiutaleet ja kurkkuviipaleet, huomioiden toki lapsen ikä ja se, että ruoka-aineita saattaa päätyä myös suuhun. Esimerkiksi alle 1-vuotiaille EI hunajaa! Mutta voi sitä riemua, kun saa ihan luvan kanssa sotkea ja leikkiä ruualla. Hunaja-kauraseoksesta saa kivan naamion ja sitten vain kurkkuviipaleet silmille (ja usein myös suuhun..). Bueno.

Usein leikimme tässä yhteydessä myös kampaamoa ja tyttäreni on ”rouva”, joka tulee laittamaan tukkansa minulla kuntoon. Hän istuutuu pienelle jakkaralle ja pesen hänen tukkansa samalla kysellen miten päivä on tällä rouvalla oikein sujunut ja miten hän tahtoisi tällä kertaa hiuksensa laitettavan. Tämä leikki on muutenkin mitä mainioin, jos lapsi ei ihan valtavan paljon hiusten pesusta tykkää.

Pikkumimmi rakastaa myös saunomista, mutta en sanoisi että sauna on spa-leikissä mitenkään pakollinen, ennemminkin hyvä lisä. Varsinkin, jos siihen yhdistää herkullisen mehuhetken mukaan. Voi myös ennen kylpyyn menoa valmistaa yhdessä lapsen kanssa erilaisia herkkujuomasekoituksia pilkkomalla vaikkapa appelsiinia, sitruunaa ja limeä veden sekaan. Kannu sitten vain mukaan kylppäriin! On aika luksusta siemailla ”herkkudrinksua” samalla, kun kuuntelee esimerkiksi vesisadetta sieltä spotifysta.

Kylvyn jälkeen on ihana kääriytyä kylpytakkeihin ja harjata yhdessä hiukset ja lakata vaikkapa kynnetkin. Ehkä lisäksi vielä pieni käsi-ja jalkahieronta minille (unen tulo taattu!). Mutta kuten sanoin, jo pelkästään musiikki ja hämärä valaistus kylppärissä ovat lapselle ”se juttu”. Voin valehtelematta kertoa, että tyttäremme pyytää aika monta kertaa viikossa tätä spa-hetkeä. Ja pakko myöntää, on tämä kaikki varsin ihanaa itsellekin pitkän työpäivän jälkeen.

Suosittelen kokeilemaan, oli sinulla itselläsi sitten lapsia, taikka ei. Et tule katumaan. Zen-takuu!

14 kommenttia

 1. Johanna Huuhtanen kirjoitti:

  Voi miten ihana idea! Tää pitää pitää mielessä jatkossa 🙂

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Onpa loistavia vinkkejä, pitää ehdottomasti tämä itsekin toteuttaa 🙂

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Me tehdään miehen kanssa tätä samaa! Sauna päälle, kynttilät palamaan, naamiot naamalle, musiikkia ja saunan jälkeen viinit 🙂

  • Jane kirjoitti:

   Ihan parasta! Me myös harrastettiin tätä miehen kanssa kahdestaan ennen lapsen syntymää 😀

 4. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Ihanan ja rentouttavan kuuloista ❤

 5. Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi kirjoitti:

  Aivan ihana ajatus!!! Taidan testata idean toimivuutta teiniin yhteisenä tekemisenä. ❤️ -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi

  • Jane kirjoitti:

   Varmasti toimii myös teiniin! Teinin kanssa voikin jo viedä pidemmälle ajatuksen ja tehdä enemmänkin kauneushoitoja yhdessä 🙂

 6. Marjo kirjoitti:

  Kuulostaa ihanan rentouttavalta ja idealta, jonka voisi itsekin toteuttaa.
  PIenillä asioilla saa omaankin kylppäriin spa-fiiliksen. Koskaan ei voi
  liikaa rentoutua ja tässä oivallinen kikka siihen.

 7. Minna M / kiljustenblogi kirjoitti:

  Ihanan kuuloista! Kiitos vinkistä! Omat tytöt varmasti nauttisivat. 🙂

 8. Marleena kirjoitti:

  Oii kuulostaa ihanalta❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *