Hae
Yhtä kuin

Viikonlopuksi omin käsin kiinalaista pöytään

Viikonloppu on hyvää vauhtia tulossa ja monet varmasti pohtivat ankarasti, että mitäs
kivaa ruokaa sitä oikein keksisi. Helppoa olisi mennä ulos syömään, mutta mitäpä jos kokeilisitte porukalla tehdäkin ruokaa kotona? Kiinalainen valmistuu ja maistuu myös itse tehtynä!

Jasse meillä handlaa nämä erikoisuudet loistavasti, joten jakakaamme teillekin vähäsen ohjetta.
Tuo hemapa-sekoitus riisissä ei toki ole oikein kiinalaista, mutta teimme samalla ruokaa myös tytölle, heh. Tämä siis anteeksi annettakoon. Mikäli pistää silmään häiritsevästi kuvista. Itseäni alkoi häiritä niin, että oli lähellä etten alkanut photaroimaan niitä pois, hahhah. Muutenkin saan kuulla aina noiden ruokien kuvaamisesta, niin ei ihme, että laatu kärsii. Ei oo kuulemma kivaa, jos ruoka on aina kylmää, ennen kun sitä saa syödä.. Tervetuloa bloggareiden maailmaan!

Ja toinen seikka on se, että tuo on kuvissa pitkääriisiä. Hyvin me vedetään! Mutta kun jasmiini sattui pirulainen  mokoma olemaan loppu..

Noh, mutta.

 Tarvitset:

Jasmiiniriisiä
1cm x 1cm pala inkivääriä raastettuna
1 makea sipuli
1 chili
Hoi-Sin kastiketta
Soijakastiketta
Seesamiöljyä
Vehnäjauhoja
Maissitärkkelystä
Öljyä
1 paprika
Kevätsipulia
450g kanasuikaleita
Sokeria
Suolaa

 Laita kanat ensimmäisenä n. 1dl määrään soijakastikketta maustumaan. Kun kanat ovat maustuneet jonkin aikaa, pyörittele ne vehnäjauhoissa ja paista sitten runsaassa öljyssä, aseta sivuun odottamaan.

Tämän jälkeen heittele pannulle inkivääri, makea sipuli, kevätsipuli, paprika ja chili paistumaan. Kuullota niin, että saavat hieman väriä.

Sekoita sitten 2 rkl  Hoi-Sin kastiketta ja 1 rkl soijakastiketta, 1rkl seesamiöljyä, 1 tl sokeria, 1tl suolaa, ja 2 tl maissitärkkelystä. Heitä seos pannulle ja noin 2dl vettä joukkoon. Lisää lopuksi seokseen myös kanat. Jos tuo Hoi-Sin kastike kuulostaa nopeasti korvaasi turhan eksoottiiselta, voin rauhoitella, sitä löytyy ihan normaalien markettien hyllyiltäkin.

Keitä riisi lisukkeeksi ja syömään! Yllättävän simppeliä, vai mitä? Maku ei ravintoloille häviä.


Ruuasta riitti reippaasti vielä seuraavallekin päivälle, joten uskaltaisin väittää, että säästimme tässä mukavasti, kun teimmekin kiinalaiset safkat ihan itse.

Tai Jasse teki. Mää hörpin kaffii viäres.

– Jane