Hae
Yhtä kuin

Yhden raaka-aineen terveellinen jäätelö, teet sen alle eurolla kotona!

Kumppanisi vetelee sohvalla jäätelöä napaansa, mutta olet päättänyt kovasti, että sinä et siihen sorru. Voi itku, tekee silti mieli sortua! Vaan ei hätää, kehiin astuu yhden raaka-aineen jäätelö. Tämä kun ei tosiaan sisällä mitään sokeria tai muuta hömpötystä, niin sopii kuin nenä päähän myös lapsille. Pienemmillekin! Meidän neiti ainakin maiskutteli onnessaan.

Ohje on simppeli, mutta valmistaudu herkkuhimoihisi mielellään jo edellisenä päivänä, sillä hommassa oleellista on pakastin.

1. Kuori ja pilko n. 2-3 banaania ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Parhaimpia ovat oikein kypsät banskut, sillä niissä on enemmän makeutta.

2. Heitä jäätyneet banaanit blenderiin hurisemaan. Mikäli banaanit tuntuvat liian kovilta laitteelle, anna banaanien hieman sulaa ensin. Voit toki lisätä myös halutessasi jotain nestettä mukaan, mutta se vähentää jäätelömäisyyttä lopputuloksesta.

3. Jätski naamariin ja sohvalle röhnäämään!

Lopputulos on hieman pehmistä muistuttava. Halutessasi voit heittää banskujen sekaan esimerkiksi marjoja tai vaniljasokeria. Itse lisäsin lopuksi ihan vaan jäisiä marjoja kaveriksi ja nautin herkun luonnollisesti, yllätyys, kahvin kera.

Herkullista iltaa!

– Jane

11 kommenttia

 1. Nea / In the little cottage kirjoitti:

  Just tänään meinasin tehdä tätä, en ole ennen tehnyt. Maistuis varmaan bebellekin ja tois helpotusta kutiaviin hampaisiin 🙂

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Tuosta taitaa kuitenkin tulla enemmän kaloreita kuin jos söisi tavallista jätskiä.. 🙁

 3. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Mutta mielummin käytän ainakin banaania, kuin sokeria jos voi. Tämä käy pienillekin lapsille, toisin kuin tavallinen jäätelö 🙂 Aina ei ole pääasia tuijottaa kaloreita.

 4. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Meillä ainakin tuntui olevan mieluinen, nyt kun hampaat kiusaa 🙂

 5. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Meillä ainakin tuntui olevan mieluinen, nyt kun hampaat kiusaa 🙂

 6. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Mutta mielummin käytän ainakin banaania, kuin sokeria jos voi. Tämä käy pienillekin lapsille, toisin kuin tavallinen jäätelö 🙂 Aina ei ole pääasia tuijottaa kaloreita.

 7. Piiku kirjoitti:

  Banaani toimii loistavana pohjana pehmiksille ja jätskeille. ? Kahvin kanssa nautiskelen monesti itsekkin. Ihanaa kevättä sinne.

 8. Nicola kirjoitti:

  Pitäisikin testata tässä kevään aikana. 🙂 Kuulosti sen verran hyvältä.

 9. Niina / niinapaju.com kirjoitti:

  Näitä olen ajatellut jollain variaatiolla testata itsekin, kuulostavat niin hyvälle! Bansku on itseasiassa jo pakastimessa (varmaan ikijäässä) odottelemassa jätskihimotusta 🙂 Hyödyllinen postaus, on varmasti lasten mieleen tämä jäde.

 10. Suvi kirjoitti:

  Oh, nerokasta! Täytyy pistää tää kokeiluun 😀 luulen että ripauksella tummaa suklaata tää on taivaallista!

 11. Anonyymi kirjoitti:

  Mutta kyllähän banaanissakin sokeria on, siitähän sen makeus tulee 😉 Hyvää kuitenkin, siinä olet oikeassa ��

Kommentointi on suljettu.