Hae
Yhtä kuin

Paheeni arjessa, miten varastan sille aikaa?

Ennen lasta suorastaan ahmin kirjoja. Vapaapäivänä saattoi mennä kolmekin paksua kirjaa, ihan
tosta vaan. Kun löytää oikein hyvän kirjan, siihen maailmaan uppoutuu ja henkilöhahmoihin samaistuu. Samalla sitä kuitenkin säännöstelee epätoivoisesti lukemistaan, koska kirjan loputtua
olo on usein vähän tyhjä.

Nykyään ehdin lukea säälittävän harvoin. Toki jos lapsi menee ajoissa nukkumaan, voi lukea iltaisin, mutta yleensä olen niin väsynyt nukutettuani, että tuntuu vaikealta jaksaa enää nousta ylös tekemään yhtään mitään. Usein Jasse onkin löytänyt sammuneen yksilön lapsen vierestä, kun on tullut kurkkaamaan, että mihis himskattiin se leffaseuralainen nyt oikein jäi. No, sielähän se kuorsaa.
Puhun lukemisesta paheena siksi, että A) yleensä luen totaalisia hömppäkirjoja, B) varastelen niille aikaa arjessa, kun voisi keskittyä 100% perheeseenkin.

Miten sitten varastan aikaa lukemiselle? Kun tyttö on saanut aamupalan syötyä, kaadan yleensä itselle vielä toisen kupillisen kahvia, kun hän menee touhuamaan jo lelujen pariin. Tällöin aikaa lukea on noin sivun, tai hyvällä tuurilla kahdenkin verran. Sitten jo tullaankin repimään hihasta leikkimään, tai heitetään kengällä, että nyt mutsi lähetään ulooooos! Mutta joo.

Eli aamuisin 1-2 sivua.

Toinen ihan ”ok” tapa on ottaa kirja vessaan. No, yleensähän äidit eivät saa käydä vessassa koskaan yksin.. Mutta jos istuttaa lapsen samalla potalle oman kirjansa kanssa, niin kyllähän siinä taas ehtii varastaa aikaa kirjalle pikkuisen. Jos mies on kotona, voi kirjan kanssa hiippailla salaa
vessaan. Silloin ehtii lukea hieman kauemmin. Huutelet vaan kyselijöille ja oven hakkaajille, että ÄITI ON PISSALLA! Joskus voisi koittaa salakuljettaa myös termarissa kahvia mukaan. Idyllistä. Mutta olen kuullut, että joillain äideillä on jopa suklaakätköjä vessassa, että kai tuo kahvikin menisi ihan hyvin?

Vessareissuilla 0-3 sivua.
Meidän lapsemme rakastaa kylpemistä. Silloin, kun emme mene yhdessä suihkuun/kylpyyn, kökötän yleensä kylppärin matolla istumassa. Usein mukana on se kahvikuppikin. Viisaana ymmärrän ottaa kuitenkin itseltänikin sukat pois siksi aikaa, kun lapsi kylpee.

Eilen kuitenkin ajattelin vähän mennä leikkimään mukaan ja sain tietysti kunnon räiskinnät päälleni ja olin ihan uitettu koira vaatteissani. Ensi kerralla taidankin tyytyä ottamaan sen kirjan mukaan kylppäriin ja odottelen sen kanssa siinä matolla. Lapsi viihtyy melko kauankin kylpyleikeissään, että voisi ehtiä toisella silmällä lukea ihan kivastikin sillä aikaa.

Kylpyhetkissä 1-3 sivua.

Näin ollen päivässä ehtii lukea jopa huikeat 2-8 sivua kirjasta! Hurraa! Toki mikäli illalla ei ole väsynyt, voi sitten herkutella koko kirjan kerrallakin loppuun saakka. Mutta kaukana ovat ne ajat,
kun pystyi lukemaan rauhassa useammankin kirjan päivässä. Parempi kuitenkin vähän, kuin ei lainkaan. Tällä hetkellä olo on vähän tyhjä, sillä ei ole mitään hyvää kirjaa kesken, tai edes suunnitelmissa. Täytyykin hankkia uutta luettavaa pikapuoliin.

Varastatteko te aikaa paheillenne arjen keskellä?

4 kommenttia

 1. H kirjoitti:

  Hömppäkirjat ovat parhautta. 🙂 Itse ahmaisen kokonaisen kirjan kerralla yöunien kustannuksella…

 2. Anna / Kukkahattuäiti kirjoitti:

  Mäkin rakastan hömppäkirjoja. Niihin pääsee niin hyvin uppoutumaan ja pakoonkin arkea. Nyt on vaan taas sellainen kausi, etten meinaa millään jaksaa keskittyä lukemiseen ja se harmittaa ja paljon. Oltiin just kaks viikkoa Lapissa ja siellä sain pitkästä aikaa luettua edes yhden kirjan – itselle tuntui mahtavalta saavutukselta.

  Kirjoihin ja lukemiseen keskittyminen on mun kohdalla kokenut suuren kolahduksen aina kun uusi vauva on syntynyt. Ja vaikka nuorin onkin jo 1v3kk, tällä kerralla lukuinto ei enää palannut. Tai sitten kolmen lapsen äiti on jo liian väsynyt. Mutta joku päivä luen taas enemmän! 🙂

 3. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Välillä täytyy uhrata yöunet, että saa seikkailla erilaisessa miljöössä kirjan kanssa! 🙂

 4. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Hömppäkirjojen suurin lukijakunta mahtaa muuten oikeastaan olla juurikin äidit! Saa nollattua mukavasti päätään arjen pyörityksestä.

  Lukeminen tekee kyllä niin hyvää, täytyy myös ottaa ja yrittää lukea entistä enemmän! 🙂

Kommentointi on suljettu.