Hae
Yhtä kuin

Jokainen äiti ansaitsee oman päivänsä

Koska sinulla viimeksi oli omaa-aikaa? Jos olet pienten lasten äiti, tuskin ihan päivittäin ainakaan. Luultavasti pidät perheesi langat käsissä aina siivouksesta kalenterin päivitykseen. Oikeastaan SINÄ olet kalenteri. Olet myös herätyskello, munakello.. Kaikkea. Äidit ovat aikamoisia pakkauksia.

Ei siis ole ollenkaan ihme, että jokainen äiti ansaitisi oman päivänsä. Päivän, jolloin voisi tehdä ihan mitä huvittaa, ihan missä vaan ja kenen kanssa vaan. Taikka yksin. Aina ei ole mahdollisuutta lähteä luksuslomalle hotelliin, mutta edes pieni hetki kahvilassa cappucinon äärellä tekee ihmeitä. Oikeastaan missä tahansa nautittu KUUMA kahvi tekee jo ihmeitä. Tekeehän kylmäkin arjen melskeessä jo kummasti energisemmän, ihmismäisen olon. Kaikki ovat varmaan joskus tavanneet äidin, joka ei ole vielä saanut nauttia aamukahviaan. Tai kahvia koko päivänä. Pysy kaukana!
Kaksplussalla on jatkuvasti mahdollisuus osallistua ”Äidin  oma päivä” kilpailuun, jossa yksi äiti voittaa itselleen kuvauksen ja stailauksen, pienen haastatelun kera. Olen itsekin nyt mukana, ja äänensä suosikkiäidilleen voi käydä antamassa TÄSTÄ. Kaikki olisivat varmasti päivän ansainneet.

Jassella alkaa tänään kesäloma. Se on monellakin tapaa hienoa. Myös siksi, että vihdoin itsellänikin on jälleen enemmän mahdollisuuksia tavata ystäviäni ja käydä kahvilla, vaikka ihan yksinkin. Kun tukiverkkomme on kaukana ja lapsi vielä pieni, mies tekee kolmivuorotyötä.. silloin on ”omat päivät” haaveena vain. Vaikka onhan arki lapsen kanssa ihanaakin. Akkujen lataus tekee silti välillä hyvää.

Se on jännä, miten pienelläkin rauhallisella hengähdyshetkellä saa itsensä täyteen uutta virtaa.
Joskus kun olen istunut yksin kahvilassa, olen oikein itsekin hämmästynyt, että hei, tässähän mä
taas oonkin. Miten sitä unohtaakin itsensä niin kovasti arjen keskellä? Sitä on ”vain” äiti. Tekisi oikein mieli kätellä itseään, tai jopa halata; ”hei vaan pitkästä aikaa”. Uskon toki, että kun lapsi
kasvaa, sitä osaa paremmin yhdistää jälleen ”itsensä” ja ”äitiyden” samaan pakettiin.

Äidit, ottakaa ja vaatikaa itsellenne ”oma päivä” edes muutaman kerran vuodessa.
Se, jos jokin tekee äideistä vieläkin vahvempia. Olette sen ansainneet!