Hae
Yhtä kuin

Perheloma Ruissalossa

Jo kuukausia olimme odottaneet kovasti pääsevämme vihdoin kesän perinteiselle lomareissulle. Tänä kesänä paikaksi valikoitui Ruissalon kylpylä. Turun seutu ja Ruissalo on juuri sopivan matkan päässä meiltä Pirkanmaalaisilta. Matkaan kului aikaa vain noin parisen tuntia, joten perille päästiin jopa ihan ilman kiukutteluakin! Se, jos jokin on aika hyvä juttu ainakin tämän äidin hermoille. Ahh.

Muistatteko muuten, kun lupasin teille, että kuvaan lomamme kuvat ainoastaan uudella Huawei P10 puhelimella? Tässä niitä nyt tulee! Kuvia ei ole muokattu, joten voitte jälleen aidosti huomata, miten loistava värien toisto puhelimella muun muassa on. Taaperon, rattaiden ynnä muiden kantaminen on aivan tarpeeksi rankkaa ilman järkkäriäkin. Kiitos siispä tämän puhelimen luojille, kiitos! Pelasti tämänkin lomamatkan kuvat ja kuvaukset, näitä onkin jo tilattuna mukavasti kehitettyinäkin.

Perillä kylpylässä meitä odotti ystävällinen henkilökunta ja siisti, kotoisa huone parvekeella, josta oli näkymä satamaan. Tytölle oli pedattu ja levitetty valmiiksi vuodesohva, jonne hän heti ensimmäisenä menikin mönkimään. Välittömästi oli selvää, että hän tulisi nukkumaan siinä tyytyväisenä. Toki illalla jouduin mennä ostamaan vielä aulabaarista iltamaitoa hänelle, kun ei aivan olisi uni malttanut tulla. Kylpylässä oli niin paljon kaikkea mielenkiintoista ja jännittävää pienelle ihmisalulle.

Tästä maitokeissistä muuten aivan valtava kiitos aulabaarin henkilökunnalle! Ai miksikö? Varsinaisesti maitoa ei yleensä ole myytävänä baareissa tölkeissä tms, mutta saimme hoidettua homman niin, että ostin tyylikkäästi take a way -mukillisen maitoa typykälle. Hän tosin totesi
mukin nähdessään hyvin tietäväisenä, että; ”KAHVI, ÄITIN KAHVI”. Miten niin juon liikaa kahvia?
Ruissalosta teimme päiväretken Turun keskustaan, ja tulimme takaisin sieltä vesibussilla Kansanpuistoon. Maisemat olivat varsin nätit! Vesivaihtoehto kulkemiseen vaikutti olevan myös todella suosittu. Mikäs sen mukavempaa, kuin nauttia kahvit merellä? Vesibussilla huriselun lisäksi (joka muuten kustantaa vain saman kuin bussikin) kävimme yhtenä päivänä myös lasten ja aikuisten ikisuosikissa, Muumimaailmassa.

Päätimme tehdä Ruissalosta retken myös Naantaliin, koska matka on vain reilut 10km. Lisäksi majoittuminen Ruissalon Kylpylään oli siksikin mukavaa, että sielä oli aavistuksen väljempää,
mitä luultavasti Muumimaailman lähistöllä olisi ollut. Jälleen säästyttiin äidin hermoromahdukselta hienosti. Fiilis 5/5.

Meitä oli etukäteen hieman varoiteltu, että Ruissalosta ei löydy lastenallasta. Kuitenkin yllätyimme hyvin positiivisesti, sillä kaikki sujui mainiosti ilmankin. Tyttömme kun muutenkin menee vielä pääosin sylissä vedessä. Monet lapsiperheet myös polskuttelivat välillä porealtaan lämmössä sulassa sovussa. Respassakin keskustellessa asiasta, sielä todettiin kylpylän olevan oikein mainio pienille ihmisille. Erikseen on asia ehkä silloin, mikäli teinit kaipaavat kovasti esimerkiksi vesiliukumäkeä. Heille toki on sitten runsaasti muuta aktiviteettia tarjolla, kuten erilaisia ulkopelejä. Ei siis hätää!

Polskuttelun jälkeen Jasse laittoi tyttöä nukkumaan ja minäkin kävin testaamassa kaikessa rauhassa ravintolan listan tarjontaa. Jasse kun kävi jo aikaisemmin sen katsahtamassa tyytyväisenä. Täten taattiin molemmille vanhemmillekin yksi sellainen oikeasti kiireetön ja rentouttava ruokailuhetki. Ensimmäisenä iltana syötiin koko perhe ravintolan buffetissa, mutta kyllä kuulkaas se fiilis, kun tilasi listalta ja otti kylkeen lasin valkkaria, oli erittäin suositeltavaa kaikille. Testatkaa listaa!
Mikäli pidätte luonnosta, merestä ja porealtaasta, voimme suositella Ruissalon Kylpylää hyvillä fiiliksillä. Spa-osastolta pääsee välissä pulahtamaan myös mereen, siitä ehdottomasti myös plussaa. Kaiken kaikkiaan vierailu sujui hyvin, ja saimme mukavaa asiakaspalvelua osaksemme.
Majoittujina näytti olevan kaiken ikäisiä ihmisiä, toki ehkä aavistuksen enemmän eläkeläisiä. Emme kuitenkaan olleet suinkaan ainoa lapsiperhe ja bongasimme myös muutamat rakastuneet pariskunnatkin, ehkäpä lienivät jopa häämatkalaisia. Tai sitten meriympäristö sai ihmiset romanttiselle mielelle? Meidät ainakin hyvälle mielelle!

* Yhteistyössä Ruissalon Kylpylä & Huawei

10 kommenttia

 1. marja liljeström kirjoitti:

  Todella hieno kuvanlaatu tuolla Huawei P10 kännykällä. Johtuu myös varmaan siitä että osaat ottaa valokuvia. Asuin Turussa 10 vuotta. Se on todella kaunis kesällä.

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Voi, miten mukavalta näyttää teidän reissu! Meilläkin on tarkoitus mennä ensi kesänä muumimaailmaan. Muumit on tällä hetkellä kaksivuotiaan ykkösjuttu 😀 Yllättävän hyviä kuvia nuo Huaweilla otetu kuvat!

  -Minnea

 3. hannamaria kirjoitti:

  Kuulostaa kivalta reissulta! Muumimaailma on kyllä best!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 4. Kaisa kirjoitti:

  Voi mekin oltiin Ruissalon kylpylässä hetki sitten, voin vain suositella!

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Ei ole tullut mieleen, että tuonnekin voi mennä majoittumaan lapsien kanssa. Jotenkin olen pitänyt sitä vain aikuisten paikkana. Täytyypä joskus testata perheen kanssa.

 6. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Laatu on kieltämättä mainio! Ja voi, Turku on todellakin kaunis kaupunki, varsinkin kesällä. Parasta Turussa on ehdottomasti juurikin tuo Ruissalo! =)

 7. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Muumit on meidänkin 2-vuotiaan hitti tällä hetkellä! Suosittelen miettimään vaihtoehdoksi majoittumiseen tuta Ruissaloa, koska oli tosiaan hieman rauhallisempaa, kuin mitä varmaan Naantalin hotelleissa lomakautena 🙂

 8. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Ihanaa, että muutkin tykkääväät!

 9. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Suosittelen lämpimästi, hyvin sopi lapsenkin kanssa olla =)

Kommentointi on suljettu.