Hae
Yhtä kuin

Hellitä syys-suorittaja

Syksyisin alkavat koulut, harrastukset, kerhot, eskarit, muskarit.. Metsät ovat täynnä kaikkien huutelemaa ilmaista kultaa; muistathan siis säilöä kaikki sienet, marjat ja aromit talteen! Tee syys-siivous ja laita kesäkalusteet suojaan, älä unohda öljytä niitä. Leivo naapureille piirakkaa ja ota siitä ensin 10 kuvaa facebookiin, ettei kukaan vain pääse luulemaan sinun olevan syysluovuttaja. Urheiluakaan ei sovi unohtaa, käy päivittäin sauvakävelemässä 12 kilometriä, viestitä asiasta heti tuttavienkin tuttaville, myös entiselle ihastuksellesi. Ehkä myös kaverin ihastukselle ja kampaajalle.

Ilmoita lapset muskareista jumppiin, värikylvetä ja vaihda lastenhuoneen järjestys vastaamaan oikeita energioita. Pese ikkunat, pese työkaverinkin ikkunat. Kuvaa lapsista syyskuvia. Vie töihin kantarellipiirakka ja anna pala myös postimiehelle. Ramppaa puntarilla ja varmista, että jokapäivä ehdit punnertaa 300 kertaa. Hinkkaa, puunaa, juokse ja säilö. Ole tehokas. Juokse, juokse! 
Tai sitten. Hengitä kuule hyvä ihminen syvään. Vedä keuhkot täyteen raikasta syysilmaa ja ihaile puiden värikirjoa. Käy mustikassa joo, mutta ota se naapuri, taikka muu ystävä mukaan lapsineen. Istukaa mättäällä ja syökää eväitä. Mitä väliä, vaikka saaliiksi tulisikin ainoastaan lapsille siniset kielet, takit ja kätöset. Leikkiää lasten kanssa (tai työkavereiden) erilaisten lehtien bongausta.
Se, joka löytää vähiten erilaisia, keittää muille kuumat kaakaot. Kermavaahtoa ei sovi unohtaa!

Mikäli päiväsi on ollut hyvä, valitse portaat hissin sijasta. Hyppää kuralätäkköön keskellä vilkasta katua ja hymyile ohi kulkeville. Kenties saat hyppelyseuraa, tai ainakin piristät jonkun päivää tempauksellasi. Yritä muistella, millaista oli ilo lapsena. Kaiva onnea päiviin ihan pikkujutuista. Esimerkiksi hämärissä illoissa ei näy kaikki pölyhiukkaset, jee! Pienet sille! Leivo pullaa, jos
jaksat, ja rimpauta naapurin mummon ovikelloa. Mene kylään ja keitä pullakahvit.
Pointtina yritän muistuttaa, että nauttikaa syksystä siten, kuin se itselle tuntuu luontevimmalta.
Oli se sitten metsässä samoilua ja mehustusta, taikka sitten ihan vaan viltin alle käpertymistä ja
kasaa kynttilöitä. Välillä sitä sortuu toki itsekin miettimään, mitä kaikkea pitäisi saada aikaan.
Mutta hei, aina ei tarvitse saada aikaan yhtään mitään. No, paitsi kahvia on aina ihan pakko keittää.

Syksy on nyt – hengitä syvään.

7 kommenttia

 1. Minna M kirjoitti:

  Mun syksyä on helpottanut tieto tulevasta etelän lomasta. Sadetta, kuravaatteiden pukemista, jokapäiväistä hiekkojen imuroimista eteisistä (mahtavaa kun on 2 eteistä), kuravaatteiden pesemistä, pimeyttä. Pakko myöntää, että lasken jo päiviä lomaan. Muuten lisää virtaa syksyyn on tuonut säännöllinen liikunta ja säännöllinen suklaansyönti.
  Mukavaa syksyä!

 2. Maria kirjoitti:

  Liika suorittaminen on aina pahasta. Aina pitäisi tosiaan olla aikaa nauttia siitä, mitä tekee. ?

 3. Maria kirjoitti:

  Liika suorittaminen on aina pahasta. Aina pitäisi tosiaan olla aikaa nauttia siitä, mitä tekee. ?

 4. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Loma on kyllä ihana piristys! Mukavaa syksyä sinnekin 🙂

 5. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Kyllä! Olla hetki vaan ja hengitellä 🙂

 6. Johanna / P.S. Never Stop Smiling kirjoitti:

  Itse olen aikamoinen suorittaja enkä helposti anna itselleni aikaa levätä. Sitä on pitänyt ihan opetella. Välillä on tosiaan hyvä hengähtää.

 7. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Hyvin kirjoitettu postaus! 🙂 Varmasti monet tunnistaa itsensä tuosta suorittajasta. Mä oon oppinut nauttimaan hetkestä ja antamaan itselleni aikaa, mistä oon tosi iloinen.

Kommentointi on suljettu.