Hae
Yhtä kuin

Muistot talteen

Jo pidemmän aikaa olen kaavaillut muistolaatikkoa tyttärellemme. Piirustuksia kun alkaa
hiljalleen kertyä, ja muitakin säästettäviä asioita. Toki näin Konmarin ollessa valloillaan (ja muutenkin), ihan kaikkia piirustuksia ja taideteoksia laatikkoon ei tulla säilömään. Mutta ne muutamat parhaat ehdottomasti. Vihdoin näin kirpparitavaroita lajitellessani päätin ottaa niskasta kiinni itseäni, ja kurotin neidin äitiyspakkauksen kaapin ylähyllyltä. Kuten monet, monet muutkin, minustakin tuo laatikko on mitä mahtavin tähän tarkoitukseen. Riittävän suuri, ja itsessäänkin
jo tärkeä muisto.
Vielä laatikon sisältö ei päätä huimaa, ja hyvä niin. Vuosien varrella se ehtii varmasti vielä pursuamaan liitoksistaan. Tarkoituksena kun olisi, että neiti saa laatikon itselleen ollessaan riittävän vanha. Itse muutin pois kotoa suoraan yläasteelta, joten mikäli lapsemmekin päättää niin, en ole ihan varma, annammeko laatikkoa ihan vielä silloin hänelle. Mikäli minä olisin saanut tällaisen 15-vuotiaana, en varmaan olisi osannut pitää kaikkea sen sisältöä tallessa tähän päivään saakka. Mutta esimerkiksi 18-vuotis synttäreiden aikaan olisi aika ihana lahjaidea!
Nyt laatikossa on mm. neidin ensimmäiset kengät, isomummulta ja isopapalta saatuja muumijuttuja ja paljon luettu kirja. Myös tytön syntymäpäivän sanomalehti (kiva kamppis Aamulehdeltä), ja lisäksi erillinen kettusalkku. Kettusalkusta löytyy kastetodistus, kaulakoru, synnärin rannekkeet, ultrakuvia, isyystodistus ja muita lappusia. Myös ristiäisissä olleet hauskat laput, joita vieraat saivat täyttää neidistä, ovat mukana muistolaatikossa. Tarkoituksena olisi kerätä laatikkoon asioita, joista hän tulisi ilahtumaan vielä isonakin. Minusta ainakin olisi hauska lukea muiden nimiveikkauksia!
Ihanaa, että nyt on jokin konkreettinen paikka, jonne kerätä muistoja. Nyt piirustukset ovat lojuneet esimerkiksi lipaston laatikossa ja pari on ehditty jo repiäkin neidin itsensä toimesta.. Mutta nyt kaikki mestariteokset ja tärkeät muistot löytyvät yhdestä ja samasta paikasta. Hyvässä tallessa.

Onko teidän lapsillanne muistolaatikoita?

2 kommenttia

  1. Lurre kirjoitti:

    Meillä on tällä hetkellä semmoinen pieni laatikko esikoisella, jossa on ekat päällä olleet vaatteet, yksi lelu, kirja jne. Varmaan tulee kasvamaan sitten jossain vaiheessa.. Piirrustukset yms on kyllä toisaalla myös tallessa. Äitiyspakkauslaatikko meillä ei ole siihen käyttöön vapaana, siellä on jemmassa vaatteita seuraavalla käyttäjälle 😀 Ja meillä se ei ihan toimiskaan, kun tälle seuraavalle ei olla äitiyspakkausta otettukaan 🙂

  2. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

    Tuota vähän myös mietin, että jos joskus ei ottaiskaan uutta pakkausta, mikäli toista lasta olisi tulossa.. Mutta ehkä sitä voisi sen ottaa ihan jo pakkauksen vuoksi 😀

Kommentointi on suljettu.