Hae
Yhtä kuin

Pelasta kuivahtanut muovailuvaha

Meidän 2-vuotiaamme on nykyään hyvin innokas muovailemaan kaikkea. Ja se oli omankin lapsuuden lempipuuhia, mutta sitten niissä on aina se nurjakin puoli. Ensiksi mainittakoon se ihanuus, kun saadaan päähän sotkea kaikki värit keskenään -tuloksena kauniin ruskeaa.
No, sitä asiaa harvemmin pystyy pelastamaan muu, kuin lompakko. Toinen asia onkin sitten se,
kun unohdetetaan hetkeksi muovailuvahat pöydälle. Meillä esimerkiksi jäi tässä kauppareissun
ajaksi ja voi, ehtihän ne nyt kuivahtaa niin, että niistä oli enää vaikeahkoa muovailla mitään.

Mikä siis avuksi?
Yritin kuumeisesti googletella, mutta en löytänyt oikeastaan mitään suoraa apua ja ohjeistusta. Päätin kokeikalla omalla logiikallani, ja lopputulos oli ihan hyvä! Kukapa olisi uskonut?

Laitoin (jokseenkin) eri väriset muovailuvahat vesitiiviiseen pussiin ja solmin kiinni tiukasti.
Tämän jälkeen kiehautin vedenkeittimellä vettä ja laitoin mukiin. Asetin sitten mukiin pussukat ja annoin olla eteisen imuroinnin ja yhden vaipan vaihdon ajan sielä lillumassa lämpöisessä vedessä.
Tämä varmaan voisi toimia ihan kattilassakin, kunhan vahtii pussukoita tarkasti. Ei palokuntaa.
Kun avasin pussukat ja puristelin muovailuvahoja muutaman kerran kovakouraisesti, sai niistä jälleen muovailtua! Vuhuu, ei siis tarvinnut heittää niitä vielä pois. Eivät toki olleet ihan uudenveroisia luonnollisestikaan, mutta taipuvat jälleen sen verran, että niistä sai pyöriteltyä palloja ja kaulittua mitä erilaisempia luomuksia. Meillä oli käytössä perus, myrkyttömät lasten muovailuvahat. Eri muovailuvahat voivat käyttäytyä eritavoin, mutta tämmöisiin ainakin tepsi mainiosti. Vesi saa olla tosi lämmintä.

Luulen toki, että silti joulupukki tuo lisää muovailuvahaa mukanaan. Ihan vain jo tuon kauniin ruskean sävynkin vuoksi.. Mutta väliaikaisesti nyt mennään näillä pelastetuilla! Jes.

7 kommenttia

 1. Melissa L kirjoitti:

  Hyvä idea 🙂

 2. Ida // Mutsi ja Murupullat kirjoitti:

  Loisto vinkki! Pitää testata. 🙂
  Itse olen (näissäkin) sen verran natsi, että muovailuvahalla leikitäänvain aikuisen kanssa. Ja yhdellä värillä ehdottomasti kerrallaan. Mutta silti meiltäkin löytyy niitä ruskeita palloja..

 3. MINI kirjoitti:

  Kiitti vinkistä, täytyy testata (meillä tosin Play Dohin muovailuvahoista osa taitaa olla jo ihan kivikovia..niitä tuskin saa enää pelastettua).

 4. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Musta tuntuu, että vaikka kuinka vahtisin, ehtii ne värit välillä sekoittumaan 😀

 5. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Joo tämä tepsinee lähinnä päivän tai muutaman kuivuneisiin, mutta ainahan voi kokeilla 😀

 6. Anne kirjoitti:

  Fiksua! 🙂 Ainahan sitä kannattaa vähän vetäistä niksi-pirkkaa kehiin, varsinkin jos ei varsinaisesti ole mitään hävittävää.

Kommentointi on suljettu.