Hae
Yhtä kuin

Minne katosi marraskuun rahat?

Muutama päivä sitten esittelin instagramissa meidän marraskuun kuittikasaa. Aina toisinaan meillä on tapana koettaa kerätä kuukauden ajalta kaikki kuitit yhteen purkkiin, ja käydä sitten läpi ne kuun lopussa. Pitkästä aikaa marraskuu oli tällainen kuittikeräysrumba. Voin kertoa, että kuittien talteen ottaminen ei ole helppoa, sitä on niin tottunut sanomaan, että:
”Kiitos, en tarvii kuittia”Tuttua?
Tämä kuittien läpi käyminen on ihan mun lempipuuhiani. Tosi mielenkiintoista (joskin aikaa vievää) on tutkia, paljonko menee johonkin yksittäiseen asiaan kuukaudessa rahaa. Esimerkiksi karkkeihin. Marraskuussa ei ostettu yhtään ”karkkikarkkia”, ainoastaan suklaata. No, se on meillä aika tavallista. Todella harvoin ostetaan karkkia, koska Jasse ei oikein karkeista tykkään. Enkä itsekään ole mikään superfani, ainoastaan suklaa on paheista kovin. Mutta eihän suklaata ja purkkaa lasketa? Heh. Irtokarkkeja oon himoinnut varmaan kolmisen kuukautta jo, en vaan oo raaskinut ostaa niitä.

On muuten ihan älytöntä, että minä olen perheessämme se pihi, ja mies on sentään kotoisin LAIHIALTA. Tsiisus. Jokaisen pilalle rytätyn tölkin kohdalla mua riipaisee sydämestä. Arvokkaat 15 senttiä lentävät hukkaan, kuin tuhka tuuleen. Tyhjän pullon nähdessäni, on tapanani todeta sen olevan legendaarisesti ”miljoonan alku”. Terkkuja vaan Roope Sedälle. Kyllä mä vielä perässä tuun!

Olisin ajatellut, että meillä olisi mennyt enemmänkin rahaa marraskuussa kaikkeen hömppään, koska ei todellakaan säästelty, tai vältelty heräteostoksia ajatellen, että on kuittirumbakuukausi.

Olisi hauskaa, jos voisi vertailla tarkasti, miten paljon elämä on muuttunut esimerkiksi omista opiskelija-ajoista tähän päivään, kun kyse on ostoksista. Voisin veikata, että kuiteissa olisi paljon enemmän alkoholia ja paljon vähemmän ruokaa. Marraskuussa alkoholiin meni rahaa n. 7 euroa. Tähän on laskettu molempien siiderit. Jasse toki kävi mökkireissulla poikien kanssa lisäksi. Sitä reissua en ottanut nyt erikseen tähän mukaan, vaan tarkastelin lähinnä yhteisiä ruokakauppareissuja ja muita sellaisia ”normaaleja” menoja.
Säälittävää, sanoisi opiskelija-Jane tälle sohvatyynyjen välistä löytyvälle mamma-Janelle. On toki myös kuukausia, kun ei tule ostettua edes saunajuomaa ollenkaan. Enemmän viihteelle mamma?


Kuukauden yllättäjä: BANAANIT

Banaaneihin oltiin saatu kulumaan melkein 8 euroa. 8 EUROA!! Ollaanko tässä jotain
hemmetin apinoita vai? Jotenkin tuo 8 euroa kuulostaa hirveän suurelta summalta laitettavaksi apinoiden ruokaan? On toki tullut tehtyä pitkästä aikaa smoothieita (LUE: jaksanut ottaa blenderin kaapista) ja meidän tyttö tykkää hurjasti banaaneista, tai siis ”baniineista”. Meillä myös ostetaan usein luomua, voisiko summa johtua osittain siitä? En tiiä, en kyllä oo koskaan aikaisemmin laskenut, paljonko kuussa menee rahaa banaaneihin.
Ihan mielenkiintoista. Tai sitten mulla on vaan tylsä, tylsä elämä.

Kuukauden vakio: VAIPAT

Sitä ajattelisi, että lapsiperheessä menee hirveästi rahaa lapsiin. Mutta näin yhden lapsen
perheessä ei kyllä voi ihan hirveästi syyttää lasta rahanmenosta. Toistaiseksi on ostettavana
aina vaippoja, mutta mitään muuta PAKOLLISTA ei hänelle ei ole. Vaippojenkin ostelun saa
toivottavasti pian lopettaa. Marraskuussa vaippoihin meni 29€. Näitä vaippoja on toki vielä
reilu paketillinen joulukuuksi jäljellä. Toki tulee lähes aina ostettua lapselle myös muutamat
kätevät smoothiepussit, ne toimii oikeastaan missä tahansa tilanteessa. Kiukkukohtauksessa ja matkaeväänä. Niitäkin voisi pitää melko vakiokamana.

Vaippojen lisäksi aika vakio on maito. Itse en juo maitoa muuten, kuin kahvissa.
Ja itseasiassa löysin kahvimaidonkin korvaajan jo Oatlyn iKaffesta. Mutta mies ja tyttö juovat maitoa jonkin verran, ja lisäksi käytetään ruuanlaitossa. Maitoon meni marraskuussa 18 euroa. Mikäli tuon 18 euroa jakaa viikottaiseksi, tarkoittaa se noin 4 purkkia/viikko. Meillä käytetään kevyttä luomumaitoa. Ei nyt ihan hirveältä kuulosta, kun kyseessä on kuitenkin pikkulapsiperhe.

Toki maitokin on asia, jota en koe ihan välttämättömäksi, joten tarpeen tullen siitäkin voisi
varmaan säästää ja korvata kalsiumin saantia muuten. Varsinkin juustoa meillä syödään jo itsessäänkin todella paljon. Kun olin raskaana, oli neuvolatäti ensin kauhuissaan, kun katsoi
lapuista, etten juo lainkaan maitoa, vaan ruuankin kanssa vettä. Kunnes hän sitten katsoi juusto-kohtaa ja naurahti. Saan kuulemma kaiken tarvitsemani kalsiumin juustosta ja en tarvitse maitoa erikseen, AMEN. Herää kysymys, olenko ollut entisessä elämässäni hiiri..
Kuukauden erikoisuus: JOULULAHJAT JA ISÄNPÄIVÄ

Marraskuussa tuli hankittua jo muutamat joululahjat. Hankimme tytölle muumitalon, palapelin ja tarrakirjan. Lisäksi ostin kummitytölle muutaman lahjan, hänen äidilleen & sisaruksille ja lisäksi vielä Jasselle yhden jutun. Yhteensä näihin kului rahaa noin 52 euroa. Muumitalo löytyi törkeän hyvästä alesta, maksoi vain 15 euroa! Normaalisti se olisi yksinään maksanut 59 euroa. Kiva säästö. Mutta tämä summa oli tosiaan nyt poikkeus, sillä joka kuukausi ei todellakaan tällaisiin mene rahaa. Onneksi. Vielä jäi toki hirveästi hankintoja myös joulukuulle. Tässähän tulee kiire! Toinen erikoisuus tässä kuussa oli tosiaan isänpäivä. Tehtiin tytön kanssa lahja itse, mutta tarvikkeisiin meni 7,89€.

Joulukuussa tulee olemaan niin hirveästi miinusmerkkistä rahavirtaa, että ihan suosiolla taidetaan jättää joulukuulta kuittirumbailut väliin. Tukkahan siinä vaan päästä lähtisi. Tiedossa kun on vielä lisää lahjojen hankintaa, pikkujouluja, jouluruokian ostamiset.. HUUUUHH. Vähän ehkä saa hien virtaamaan jo pelkkä ajatuskin. Pikkujouluista joutunee mitä luultavimmin tulemaan vieläpä taksilla kotiin. Tuplahuaaahh.

Marraskuu oli ihan jees. Yllätyin, että päästiin kulujen kanssa melkein alle keskivertokuun, vaikka tulikin törsättyä, humputeltua ja osteltua lahjoja. Vähän ehkä perseiltyä, eikä tuijotettu budjettia. Mutta voi pojat, kyllä on elämä oikeasti muuttunut paljon opiskeluista, taikka yrittäjyyden ekasta vuodesta. Jaksan aina kertoa kaikille tarinaa, kuinka pohdin kaupassa, että kumman ostan; maitopurkin vai pari tomaattia. Molempiin ei riittänyt. On ollut aikoja, kun elämiseen on mennyt ehkä juuri ja juuri tuo joululahjojen 52 euroa KUUSSA. Täytyy olla onnellinen siitä, että näin perhe-elämässä menee paremmin, kuin silloin opiskelija-aikoina.

Monella ei ole lainkaan rahaa ruokaan, ei edes Suomessa. Autetaanhan niitä, joilla on vähemmän! Varsinkin näin joulun alla on paljon erilaisia tapoja auttaa. Auttaminen on POP.

Ps. paljonko teillä menee kuukaudessa rahaa banaaneihin?

T. Apina

9 kommenttia

 1. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Tällä apinalaumalla menee 16 euroa kuukaudessa luomubanaaneihin! Mut eniten kiinnostaa mistä löytyi muumitalo tuohon hintaan? Hyvä löytö tosiaan. Hyvä menoja on pitää vähän silmällä, ei ne suuret tulot vaan pienet menot.

 2. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Ompa hauskaa, että joku muukin tietää, paljonko banskuihin menee 😀 Ja Kärkkäisen verkkokaupassa oli vielä vielä viime maanantaina joku "black monday" tms tarjous tuosta muumitalosta. Vaikka Kärkkäisen tukeminennon toki vähän niin ja näin, mutta tuollaista tarjousta en voinut kyllä ohittaa, kun oli muutenkin ostoslistalla. Hyvä tsäkä! 🙂

 3. Ida // Mutsi ja Murupullat kirjoitti:

  Meillä menee banaaneihin myös suht paljon. Ostan reilun kaupan, ja pari terttua viikossa, mut en oo kyllä laskenu. Ja leikkaan niitä siis pakkaseen. ? ne on ihan parhaita smoothiessa.

  Muutenkin mielenkiintoista tuo kuittirumba. Tekis ihan hyvää tännekin päin. ? mut en taida uskaltaa, ainakaan joulukuussa.

 4. Lurre/ Iloa, eloa kirjoitti:

  Katoin meidän kuittiexcelistä, että luomubanskuihin on tänä vuonna menny 3-11€/kk, paitsi maaliskuussa 20€ 😀 😀 Mutta toki oli mun alkuraskauden aikaa, banskut oli niitä harvoja, joita sain syötyä 😀

 5. Melissa L kirjoitti:

  Ei ole koskaan tullut katsottua kun ei noita kuitteja oikeastaan ollenkaan säästellä.

 6. MINI kirjoitti:

  Meillä on aina banaaneja, mutta en ole koskaan miettinyt paljonko niihin menee rahaa kuukaudessa (varmaan ainakin tuo 8 eur, kun pari kiloa viikossa ostetaan banaaneja).

 7. Tiia/Lasten tapaan kirjoitti:

  No hemmetti, ompas hyvä idea tuo kuittijuttu. Ei olla koskaan tarkkaan laskettu paljonko kuussa menee mihinkin, vaikka toki paljon tilataan prisman ruokakassin kautta, jonka myötä tulee jonkinlainen käsitys. Banaaneihin menee jonkin verran, ehkä kympin heitteillä, koska lapset pitävät niistä kovasti 🙂

 8. Lilian wilson kirjoitti:

  After being in relationship with Wilson for seven years,he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to someone online and she suggested that I should contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that don't believed in spell, I had no choice than to try it, I meant a spell caster called Dr AKHERE and I email him, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will return to me before three days, he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 4pm. My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he was so sorry for everything that happened, that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him, that was how we started living together happily again. Since then, I have made promise that anybody I know that have a relationship problem, I would be of help to such person by referring him or her to the only real and powerful spell caster who helped me with my own problem and who is different from all the fake ones out there. Anybody could need the help of the spell caster, his email: AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346 you can email him if you need his assistance in your relationship or anything. CONTACT HIM NOW FOR SOLUTION TO ALL YOUR PROBLEMS
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346

 9. Lilian wilson kirjoitti:

  After being in relationship with Wilson for seven years,he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to someone online and she suggested that I should contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that don't believed in spell, I had no choice than to try it, I meant a spell caster called Dr AKHERE and I email him, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will return to me before three days, he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 4pm. My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he was so sorry for everything that happened, that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him, that was how we started living together happily again. Since then, I have made promise that anybody I know that have a relationship problem, I would be of help to such person by referring him or her to the only real and powerful spell caster who helped me with my own problem and who is different from all the fake ones out there. Anybody could need the help of the spell caster, his email: AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346 you can email him if you need his assistance in your relationship or anything. CONTACT HIM NOW FOR SOLUTION TO ALL YOUR PROBLEMS
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346

Kommentointi on suljettu.