Hae
Yhtä kuin

Kohti joulua; Joulusiivous, mistä aloittaa? +Niksejä

Kohti joulua on Kaksplussan blogiverkoston oma joulukalenteri, jonka matkassa pääset jouluiseen tunnelmaan. Bloggaajat postaavat vuorollaan oman jouluaiheisen postauksensa. Lue kivat vinkit joulupöydän herkkuihin, toteuta jouluaskarteluideat ja inspiroidu kauniista kuvista. Laita tonttulakki päähän, ota kuppi glögiä ja istahda sohvalle lueskelemaan. Eilen Nea kirjoitti 
blogissaan kivan DIY-vinkin lasihimmeliin ja huomenna Jerina kertoo jouluisesta raakasuklaasta. Mmm, suklaata.

Joulu on jo lähellä, mutta mitenkäs on kodin siisteyden laita? En ole ihmisiä, jotka puunaisivat jokaisen komeron ja laatikon jouluksi, koska en aio niissä jouluani viettää. Mutta muuten olen kyllä kovasti joulusiivouksen kannattaja. Olo tuntuu rauhattomalta, jos paikat eivät ole valmiina joulun viettoon ja rauhoittumiseen, rentoutumiseen ilman järkyttävää pyykkivuorta.. UGH.
Mistä ja milloin aloittaisin?

Kun koko asunto kaipaa siivousta, olo on usein toivoton. Jo hyvissä ajoin ennen joulua voi
hyvinkin aloittaa, usko tai älä, lastenhuoneesta! Koko asuntohan ehtii mennä jo yhdessä illassa hujanhajan, mutta lastenhuoneessa kannattaa suorittaa ajoissa jo pientä inventaariota. On aika kerätä rikkinäiset lelut pois ja kartoittaa muutenkin tilannetta. Näin näkee, mitä lapsi voisi oikeasti tarvita joululahjaksi. Ettei niitä samoja olisi miljoonia ja miljoonia.. Vanhempia leluja voi myös pakata varastoon, taikka sinne komeroon laatikkoon jo muutamia pois tulevien lahjojen tieltä. Sitten kun uusiin leluihin meinataan kyllästyä, on aika vaihtaa jälleen muutamia vanhoista esille sieltä komerosta. Tadaa.

Pientä inventaariota voi tehdä hyvissä ajoin myös esimerkiksi miehen sukkalaatikolla.. Sieltäkin voi heitellä rikkinäisiä menemään ja ostaa parit porokuvioiset lahjapakettiin tilalle. Tadaa. Jälleen. Hyödylliset ja pehmeät paketit ovat POP. Vaikka lapset eivät niitä kyllä juuri yhtään arvostakaan.

Jos ette sauno usein, voi saunankin ihan hyvin pestä hyvissä ajoin, eikä vasta edellisenä yönä hampaita kiristellen. Jos välttämättä tahdot käydä läpi myös laatikostoja, voi niitäkin järjestellä vaikka samantien. Mutta nuku toki ensin yösi. Kuiva-aine kaapit on hyvä käydä lävitse, heittää vanhat pois ja tarkastella kanelin määrää. Pitäisikö jotain hankkia lisää? Pakastimeenkin kannattaa kurkata, varsinkin jos aiot laittaa sinne kokonaisen kinkun odottelemaan. Kirjoita listalle tarvittavat hankinnat samantien. Muuten unohdat ne, vaikka kävisit kaupassa viisikymmentä kertaa. Tärkeää on myös mutustaa hyvillä mielin kaikki suklaa pois kaapeista. Pitäähän sitä mahtua lisää. Keitä ehkä jo vanhentuneiden kovehtien kaveriksi pannullinen kahvia ja nosta jalat hetkeksi pöydälle.

Ikkunoiden pesua ei suositella pakkasella, joten toivottavasti mittarit ovat miinuksella,
niin senkin voi unohtaa hyvillä mielin. JES. Kehotan jälleen olemaan itselleen ja kodille
muutenkin armollinen.
Paria päivää ennen joulua..

On aika järjestää jääkaappiin tilaa jouluruuille. Samalla kun teet jääkaapin inventaariota, voit
myös pesaista jääkaapin muutenkin, vähän kuin ohimennen. Myös uunin puhtautta on nyt
viimeistään hyvä tarkastella, jos aiot sinne kinkun ja laatikot heittää paistumaan. Näin säästytään turhilta palohältyksiltäkin. Toivottavasti. Mutta hei, aina voi tilata pizzaa, jos lanttulaatikko kärähtää.

Mikäli teille on tulossa porukkaa viettämään joulua, tsekkaa eteisestä ainakin henkareiden
tilanne.Vie komeroon turhat takit ja kengät. On tilaa hengittää ja vieraiden takit mahtuvat siististi naulakkoihin. Näin säästytään A) vaatteiden katoamisilta B) epäsiistiltä kodilta C) äksyilyltä.

Aaton aattona..

Vie kaikki petivaatteet hetkeksi ulos tuulettumaan. Joulusaunan jälkeen kelpaa sukeltaa raikkaisiin lakanoihin lukemaan lahjaksi saatua kirjaa. Siis varmaan jossain perheessä, jossa lapset nukkuvat hyvin, eivätkä pompi sohvalla ja kirmaa ymäri kämppää vetäen vedettävää koiraa perässään. Tai oikeaa. Hmm. Piilota myös viimejouluna lahjaksi saatu nokkahuilu, ja ehkä ne rummutkin. Varmista, että kaapissa on viiniä. Voit sitten lukittautua lasillisen kanssa vessaan, jos hermot eivät enää kestä mitään. Ehkä jo nyt. Ken tietää, mies on saattanut unohtaa vaikka sinne Aku Ankan. Hei, saat sittenkin lukea jouluna! Soita lukemisen välissä myös numeropalveluun ja pyydä siivousfirman numero. Rentoudu. Hengitä.
Niksejä siivoukseen:

– Maton saa pikaraikastettua soodalla. Ripottele matolle,
anna vaikuttaa n. 15min ja imuroi pois.

– Puolita sitruuna ja aseta jääkaappiin yöksi. Sitruuna
imee itseensä jääkapista pahat hajut. Muista heittää
sitruuna roskiin..

– Tussi lähtee kovilta pinnoilta hiuslakan avulla.

– Maalatusta seinästä vahaliitu tähtee hammastahnalla.

– Hopeat kiillottuvat lämpimän veden ja ruokasoodan yhdistelmällä.

– Lemmikkien karvat lähtevät esim. sohvasta kostealla kumihanskalla.

– Mikron voi puhdistaa laittamalla sinne puolitetun sitruunan ja mukillisen
vettä. Anna olla noin 5min, tai kunnes vesi alkaa höyrystyä.

– Jouluisen tuoksun saat kotiisi, kun ripottelet lattialle vaniljasokeria ja
kanelia, imuroi pois ja kotiisi leijailee ihana tuoksu! Naapuritkin luulevat,
että olet oikein kova leipomaan.

9 kommenttia

 1. Saron blogi kirjoitti:

  Erinomainen kirjoitus! En ole ollenkaan joulusiivousihmisiä, mutta tässä oli kyllä jäsennelty joulutoimet tosi hyvin, laadinkin listan ja tuumasta toimeen – hyvissä ajoin! Kiitos ja mukavaa joulun aikaa 🙂

 2. noorapauliina kirjoitti:

  Loistava (ja lohdullinen) teksti! Joulusiivous tehtiin täällä jo eilen, mutta kyllä tässä ehtii sotkua tulla vielä moneen kertaan ennen aattoa, jolloin nämä niksit ovat varmasti enemmän kuin tervetulleita 🙂

  Mukavaa Joulun odotusta!

  http://www.mimmimafia.fi

 3. Melissa L kirjoitti:

  Ei ole oikein joulusiivoa päästy tekemään kunnolla kun olen kipeänä 🙂

 4. Maria kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä. ? Meillä oli joulusiivous tänään. Palkkasin siivousfirman sen tekemään. Mies sai olla töissä ja me käytiin tytön kanssa muskarissa sillä aikaa. Tämä on myös käytännössä hyväksi havaittu konsti. ?

 5. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Kiitos vinkeistä, nää tuli tosi tarpeeseen 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah olipas hauska 😀 Parempi vaan mennä muitten nurkkiin ja unohtaa koko siivous 😀

 7. Lilian wilson kirjoitti:

  After being in relationship with Wilson for seven years,he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to someone online and she suggested that I should contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that don't believed in spell, I had no choice than to try it, I meant a spell caster called Dr AKHERE and I email him, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will return to me before three days, he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 4pm. My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he was so sorry for everything that happened, that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him, that was how we started living together happily again. Since then, I have made promise that anybody I know that have a relationship problem, I would be of help to such person by referring him or her to the only real and powerful spell caster who helped me with my own problem and who is different from all the fake ones out there. Anybody could need the help of the spell caster, his email: AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346 you can email him if you need his assistance in your relationship or anything. CONTACT HIM NOW FOR SOLUTION TO ALL YOUR PROBLEMS
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346

 8. Lilian wilson kirjoitti:

  After being in relationship with Wilson for seven years,he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to someone online and she suggested that I should contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that don't believed in spell, I had no choice than to try it, I meant a spell caster called Dr AKHERE and I email him, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will return to me before three days, he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 4pm. My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he was so sorry for everything that happened, that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him, that was how we started living together happily again. Since then, I have made promise that anybody I know that have a relationship problem, I would be of help to such person by referring him or her to the only real and powerful spell caster who helped me with my own problem and who is different from all the fake ones out there. Anybody could need the help of the spell caster, his email: AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346 you can email him if you need his assistance in your relationship or anything. CONTACT HIM NOW FOR SOLUTION TO ALL YOUR PROBLEMS
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346

 9. Lilian wilson kirjoitti:

  After being in relationship with Wilson for seven years,he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to someone online and she suggested that I should contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that don't believed in spell, I had no choice than to try it, I meant a spell caster called Dr AKHERE and I email him, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will return to me before three days, he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 4pm. My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he was so sorry for everything that happened, that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him, that was how we started living together happily again. Since then, I have made promise that anybody I know that have a relationship problem, I would be of help to such person by referring him or her to the only real and powerful spell caster who helped me with my own problem and who is different from all the fake ones out there. Anybody could need the help of the spell caster, his email: AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346 you can email him if you need his assistance in your relationship or anything. CONTACT HIM NOW FOR SOLUTION TO ALL YOUR PROBLEMS
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346

Kommentointi on suljettu.