Hae
Yhtä kuin

Äiti testaa; tekstiilipesuri perheeseen!

* Yhteistyössä Kärcher

Näin vielä ennen aattoa monet saattavat heilua sielä imurin varressa ja hinkata, puunata
paikkoja hampaat irvessä. Mikä piru, kun sohvasta ei irtoa viime viikkoinen jogurtti!!

Sain jokin aika sitten Kärcheriltä etukäteis joululahjan, tekstiilipesurin. Hymy oli herkässä,
kun raahasin isoa pakettia postista kotiin. Huikeaa, hyvästi tahrat! Olin kuin Naantalin aurinko.
Lähtökohtana esimerkiksi sohvamme oli oksettava kaamea. Jo silloin, kun tyttö oli pienempi, oli sohvalle kaatunut niin maitoa, kuin kahviakin. Joulun lähestyessä sohvaa marinoitiin myös hieman esimerkiksi glögillä, nam nam! Vielä juuri ennen, kuin aloin putsaamaan sohvaa, kaatoi tyttö siihen tuota jo edellä mainittua jogurttia. Jep, ei ollut lupaa tuoda sitä olkkariin, mutta..

Odotin tätä yhteistyötä siispä sormet syyhyten, kuin kuuta nousevaa.
Tarkempaa informaatiota annettakoon myös. Sain tekstiilipesurin mallia SE 6.100 ja se onkin omiaan juurikin matoille, huonekalutekstiileille, patjoille ja jopa autonistuimille. Tyttäremme istuin autossa on myöskin ollut jo pitkään kaikenlaisen epämääräisen tahman peitossa, joten ei voi kun todeta, että luojan kiitos Kärcher, pelastitte meidät ja tämän äidin hermot joulusiivousta ajatellen. Tip Tap. Patjamme on ollut aika hirveä pitkään jo vuoden takaisten imetysten ynnä muiden jäljiltä. Oli ihanaa päästä vihdoin kunnolla putsaamaan myös sänkymme, raikkaampien unien toivossa.

Kuten kerroin, lähtökohtamme oli sohvassa jo melkein toivoton. Kuten voitte kuvista nähdä.
Hyhh. Olin jo itseasiassa aikeissa heittää koko hirveyden kaatopaikalle. Mutta se saikin nyt jatkoaikaa. Sohva parka, en vain nähnyt sen potentiaalia enää kaiken lian alta.

Tekstiilipesurissa on erikseen omat osionsa likaiselle, ja puhtaalle vedelle. Ensin hieman kauhistuin, kun selasin käyttöopasta ja erilaisia suulakkeita. Pohdin, osaisinko mitenkään käyttää laitetta itsekseni. Käyttö olikin kuitenkin suorastaan naurettavan helppoa! Lämmin vesi ja pesuaine laitettiin toiseen säilöön ja oikeanlainen pesusuulake letkun päähän. Sitten käynnistettiin sekä pumppu, että imuri. Tässä kohtaa tyttäremme parkaisi melko kuuluvaan huutoon. Laite on kieltämättä melkoisen äänekäs. Mutta ehkäpä muutenkin siivous on parhaimmillaan ilman lapsia, kun saa rauhassa keskittyä. Painamalla kahvaa saatiin suihkutettua pesuvettä sohvalle, ja sitten vetävin liikkein (ei ikinä työntäen!) imuroitiin vesi pois. Kyseessä on painehuuhteluperiaate. Helppoa, kuin heinän teko. Varsinkin pesurissa olevien pyörien vuoksi, liikutteluun ei tarvinnut yhtään habaa. Painoakin laitteella on vain 7,7kg ilman varusteita. Myös tuloksia alkoi nähdä pian, se yllätti kovasti.
Sohvamme oli niin törkyisä, että pesuvettä kului siihen kyllä melko paljon. Tämä toki johtui siitä, että pesin huolellisesti myös istuintyynyt edestä ja takaa. Normaalisti tuskin pestään kerralla koko sohvaa, koska tuskin kellään on niin kaameaa sohvaa, kuin meillä oli? Olin kyllä yrittänyt putsata sitä kaikenlaisilla soodanikseillä, mutta lopulta siihen auttoi vain tämä tekstiilipesuri. Onneksi se on nyt historiaa. Lopputulos oli varsin mukava, kuten voitte kuvasta huomata. Huokaisin helpotuksesta ja ihailin työn tulosta.

Myös mattoihin ja patjaan pesuri tepsi mukavasti. sohvakuvista puuttuu matto, sillä se oli seuraavana vuorossa. Kuvat ovat myös hieman huonolaatuisia, sillä ulkona oli siivotessa jo pimeää.

Joulukiireiden vuoksi ei olla ehditty vielä testailemaan autonistuimiin, mutta mahdollisimman pian niihinkin. Se huono puoli tekstiilipesurissa on, että sitä innostuu ehkä vähän liikaakin siivoamisesta. Sitä pohtii jatkuvasti, mitä vielä voisi puhdistaa.. Tässä oiva lahjavinkki yhtä laiskoille äideille, kuin minäkin. Miehet, vielä ehtii hankkia kuusen alle! Yhtäkkiä saa uutta motivaatiota siivoukseen. Kun puhdistaa sohvan, alkaa tsekata ikkunoitakin eri silmällä. Nekin tekee mieli puhdistaa, sitten lamput, ylimmät hyllyt.. Noo, lupaan silti myös loikoilla puhtaalla sohvalla ja nauttia vain olostani.

Enää ei myöskään iske niin hirveä hepuli, jos tyttö kaataa jotain sohvalle vahingossa. Koska nyt
sen voi aina putsata, vaikka olisi kyse vaikeammistakin tahroista! Hienoa. Tekstiilipesuri pelastaa perheen, kuin perheen. Sanokaa minun sanoneeni!

11 kommenttia

 1. marja liljeström kirjoitti:

  Takstiilipesuri näytti toimivan erinomaisesti. Voisi harkita meidänkin perheeseen, vaikka lapset ei enää sotke. Kuitenkin kangassohva aikaa myöten likaantuu. Hyvää ja rauhallista joulua sinulle ja perheelle.

 2. Saron blogi kirjoitti:

  Vaikuttaapa hyvältä! Meidänkin kangassohva varmaan heräisi uuteen elämään 😀

 3. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Oli kyllä todella näppärälaite! Ja ihanaa joulua sinnekin 🙂

 4. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Ehdottomasti kannattaa koittaa pelastaa. En olisi uskonut meidän sohvan enää olevan pelastettavissa 😀

 5. Minna M kirjoitti:

  Kuulostaa hyvältä! Harmi, ettei asuta lähempänä kutsuisin sinut ja tekstiilipesurin kahville… Olisi kiva testata tuota laitetta.
  T: kolmen sohvan ja kolmen nojatuolin omistaja. Yksi törkeän ja nolon likainen mattokin löytyy.

  Ihanaa joulua teidän perheelle!

 6. Anonyymi kirjoitti:

  Tommosen päivävuokraus ei maksa paljon ja tiedän yhen perheen joka osti yhteiseksi sen, kaikki saa lainaa sitä 😀 Meinaan, että on kallis, mutta kimpassa, kun ostaa niin ei paha.

 7. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Meilläkin on jo ilmennyt mahdollisesti lähipiiristä innokkaita lainaajia 😀 Mutta totta,miksei myös vaikkapa pieni taloyhtiö voisi ostaa yhteiseksi tällaisen!

 8. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Hahah ehdottomasti toisin silloin tuon kaverin testattavaksi!

  Hyvää joulua teillekin 🙂

 9. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Vau olisipa ihana lahja. Pitäisi melkein vuokrata tuo patjan putsaukseen.. Hyvää joulua!

 10. Lilian wilson kirjoitti:

  After being in relationship with Wilson for seven years,he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to someone online and she suggested that I should contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that don't believed in spell, I had no choice than to try it, I meant a spell caster called Dr AKHERE and I email him, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will return to me before three days, he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 4pm. My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he was so sorry for everything that happened, that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him, that was how we started living together happily again. Since then, I have made promise that anybody I know that have a relationship problem, I would be of help to such person by referring him or her to the only real and powerful spell caster who helped me with my own problem and who is different from all the fake ones out there. Anybody could need the help of the spell caster, his email: AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346 you can email him if you need his assistance in your relationship or anything. CONTACT HIM NOW FOR SOLUTION TO ALL YOUR PROBLEMS
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346

 11. Lilian wilson kirjoitti:

  After being in relationship with Wilson for seven years,he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to someone online and she suggested that I should contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that don't believed in spell, I had no choice than to try it, I meant a spell caster called Dr AKHERE and I email him, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will return to me before three days, he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 4pm. My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he was so sorry for everything that happened, that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him, that was how we started living together happily again. Since then, I have made promise that anybody I know that have a relationship problem, I would be of help to such person by referring him or her to the only real and powerful spell caster who helped me with my own problem and who is different from all the fake ones out there. Anybody could need the help of the spell caster, his email: AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346 you can email him if you need his assistance in your relationship or anything. CONTACT HIM NOW FOR SOLUTION TO ALL YOUR PROBLEMS
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346

Kommentointi on suljettu.