Hae
Yhtä kuin

MÄTÄ PÄÄRYNÄ

Olipa kerran maanantai. Olet herännyt lapsen kanssa klo 5 ja vienyt sen päiväkotiin – juossut itse töihin ahkerana. Töiden jälkeen lähdet hakemaan lasta päiväkodista ja mietit ankarasti, miten helkutissa saisitte kulutettua TUNNIN, ennen kuin seuraava bussi lähtisi kotiin päin. Tässä kohtaa terveisiä kesäaikatauluja räätälöiville ihmisille. Tai pitäisikö sanoa sadisteille? No, eniveis.

Päätin, että lähdemme tyttäreni kanssa kauppaan. Uhmaikäisen, noin metrin mittaisen ja hyvin mielipiteensä ilmaisen yksilön kanssa. Pääsimme sulassa sovussa kauppaan ja intoilimme molemmat, miten aiomme tehdä kotona maailman parasta tomaattikeittoa yhdessä. Hymyssä suin heittelimme koriimme basilikan, jos toisenkin. Sekä noin sata kiloa tomaatteja. Idyllistä, ah äiti ja tytär tässä ostoksilla tralallalallaaaa. Olo oli kuin supermutsilla, mä handlaan tän. Mä handlaan tän pirun hyvin!

Saavuimme kassoille. Jumalaton jono. Enpä ole aikoihin silmäillyt noin suunnatonta jonoa. Jonotimme aikamme mummon perässä, joka ei lopulta edes jonottanut, vaan tutki jäätelöiden etikettejä kaikessa rauhassa. Samaa teollista shaissea ne kaikki on, mummo hyvä, mietin pidellen omaa, teollista ja vähän jo sulanutta shaissea kädessäni. Selviydyimme oikean jonon hännille ja silmäilin tuskaisena kelloa. Vähiin käy aika, bussimme lähtisi ihan kohta asemalta, ja me olemme vielä tässä? Voisko joku kertoa, miten helvetissä me ollaan vielä täälä pirun kaupassa, vaikka piti hakea vain tomaatteja?

Huokaisen. Lapsi järsii jäätelötuuttiaan ja huomautan hänelle, että josko maksettais se ensin.
Hän järsii lisää, leikin etten huomaa ja naputan sormillani ostoskoria. Lapsi toteaa pahaenteisesti ”nam, nam!” ja huomaan lovin jätskituutissa. PERSE. Yritän ottaa jäätelön pois kädestä, mutta se lentää lattialle, toiseen kassajonoon saakka. Tallustan hakemaan jäätelön ja kerron lapselle, että maksetaan se ensin, kohta saat jätskiä. Alkaa jumalaton sotahuuto ja ihmiset mulkoilevat, miksen saa lastani hiljaiseksi. Siinähän mulkoilevat, ajattelen. Tekisi mieli huuta itsekin, ihan vaan näiden ääliöiden iloksi. Tyydyn kuitenkin hymyilemään ja leikin yltiö rauhallista mutsia. Zen-mutsia.

Lopulta koittaa meidän vuoromme kassajonossa, ja luulen, että moni muukin meidän lisäksemme huokaisee syvään onnessaan. Totean lapselle, että katsoppas, ihan kohta saat jäätelöä! LUKUVIRHE, ilmoittaa maksulaite. Pyyhkäisen korttia hihaani vasten, josko auttaisi. LUKUVIRHE. Kolmannella yrittämällä totean nuorella kassajäbälle, että juu, haenpas käteistä. Hän keskeyttää maksun ja jätän ostokset levälleen hihnalle. Lähden hakemaan käteistä, mutta unohdan, että lapsi odottaa yhä sitä hiton ice creamia. Alkaa jumalaton sotahuuto. Lapsi valuu rattaista, kuin mustekala reivibileissä. Hylkään rattaat keskelle kaupan käytävää ja nappaan mustekalan kainalooni. Nyt muuten mennään!

Nostan rahaa ja palaamme kauppaan sätkivän otuksen kera. Näin muutaman hämmästyneen katseen, ”Oho niillä olikin rahaa! Ei uskoisi tuollaisesta tatuoidusta rappiomutsista”. Maksan leveästi hymyillen ostokset ja annan minityypille jätskin. ZEN. Ai niin, se bussi! Katsahdan varovasti kelloa, bussin lähtöön 4 minuuttia ja asemalle matkaa melkein 500 metriä! Lähdemme hölkkäämään jyrkkää ylämäkeä. Basilika tippuu kyydistä. TAKAISIN ALAS. Lapsi sentään nuolee tyytyväisenä jäätelöään. Hengitä, hengitä, muistuttelen itselleni naama punaisena. Koska aikaa on runsaasti, ruhtinaalliset 3 minuttiia, katsahdan varovasti sykemittarin lukemia. Se ei ole rekisteröinyt ponnistuksiani lainkaan. Vittu. Suunnittelen keittäväni sen elävältä kattilassa, kunhan kotiin päästään. JOS päästään.

200 metriä ennen bussiasemaa näen meidän bussimme kaartavan kulman takaa. Nyt jos myöhästytään, otan helvetti taksin. Maksoi mitä maksoi. Ja maksaa muuten pirusti. Lähden juoksemaan rattaiden kanssa hurjaa vauhtia ja ehdimme bussiin. Matkalla lapselta tippuu jäätelöä housuille – alkaa jumalaton sotahuuto. Bussiin päästyämme ojennan lapselleni puhelimeni ja avaamme armaan Youtuben, olo on kaikkea muuta kuin supermutsi. En vittu jaksa. En jaksa.

Koska kesäaikataulut, vaikiopysäkkimme on poissa käytöstä. Jäämme aikaisemmalla pysäkillä pois ja yritän ylämäkeen kulkea rattailla pienen ja suuri kivisen polun. SUURI KIVISEN. Matkalla näemme kodin, jonne on rakennettu pieni ja kaunis muumitalo. Lapsi haluaa mennä muumitaloon, selitän ettei toisten pihaan voi mennä. Alkaa jumalaton sotahuuto.

Selviämme kotiin. Lapsi syö onnellisena päärynää lattialla. ZEN. Ah, koti. En lähde täältä ikinä.
Lapsi haluaa toisen päärynän. Toinen päärynä näytää olevan mätä. Alkaa jumalat….

6 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Hauskasti kirjoitettu tarina hervoitti naurut vaikka voin vain kuvitella miten tuskainen tilanne on todellisuudessa ollut.

 2. Hanna-Mari / life with Hanna-Mari kirjoitti:

  Voin niin kuvitella tuon tilanteen, ja voin vaan pelätä noita tilanteita jo etukäteen, kun tämä meidän pikkumies kasvaa. Vaikka ei siinä, kyllä näin lukijan näkökulmasta osasit kirjoittaa tuon niin hauskasti, että väkisin alkoi naurattamaan 😀 Lapset ❤️

 3. Satu // Satua vai totta kirjoitti:

  Auts! 😀 Nämä tilanteet vain joskus paisuuuuuu ja paisuuuuu 😀

 4. Ida // Mutsi ja Murupullat kirjoitti:

  Hahaha Onneks osaat vetää zen-mutsi moodin tarpeen tullen!

 5. Josef Lewis kirjoitti:

  Hyvää huomenta, olen Josef Lewis. Hyvämaineinen, oikeutettu ja akkreditoitu lainanantaja. Me myöntäkää kaikenlaista lainaa nopeasti ja helposti, henkilökohtainen laina, autolaina, kotilaina, opintolaina, yrityslaina, inventor-laina, velkojen konsolidointi. jne

  Hanki hyväksytty yrityksille tai henkilökohtaisille lainoille tänään ja hanki varoja saman viikon hakemuksen aikana. Nämä henkilökohtaiset lainat voidaan hyväksyä riippumatta luottotietosi ja on paljon onnellisia asiakkaita varmuuskopioida tämän vaatimuksen. Mutta et saa vain tarvitsemasi henkilökohtaisen lainan; saat halvin. Tämä on meidän lupaus: Takaamme Alin kurssin kaikille lainoille, joilla on vapaa vakuus.

  Pyrimme jättämään positiivisen kestävän vaikutelman ylittämällä asiakkaidemme odotukset kaikessa, mitä teen. Tavoitteenamme on kohdella sinua arvokkaasti ja kunnioittavasti tarjoamalla korkealaatuista palvelua hyvissä ajoin. Ei sosiaaliturvaa Tarvittava määrä eikä luottotarkastusta tarvita, 100% taattu. Kannattaa välittömästi ilmoittaa välittömästi alla olevista yksityiskohdista, jos olet kiinnostunut lainauksesta ja ole huijauksia.

  Sähköposti: progresiveloan@yahoo.com
  Soita / WhatsApp: +16626183756
  Verkkosivusto: https://progresivefunding.wordpress.com

 6. Lilian wilson kirjoitti:

  After being in relationship with Wilson for seven years,he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to someone online and she suggested that I should contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that don't believed in spell, I had no choice than to try it, I meant a spell caster called Dr AKHERE and I email him, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will return to me before three days, he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 4pm. My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he was so sorry for everything that happened, that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him, that was how we started living together happily again. Since then, I have made promise that anybody I know that have a relationship problem, I would be of help to such person by referring him or her to the only real and powerful spell caster who helped me with my own problem and who is different from all the fake ones out there. Anybody could need the help of the spell caster, his email: AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346 you can email him if you need his assistance in your relationship or anything. CONTACT HIM NOW FOR SOLUTION TO ALL YOUR PROBLEMS
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346

Kommentointi on suljettu.