Hae
Yhtä kuin

Kysymyksiä-Vastauksia

Mm. Julia kirjoitteli näitä blogissaan ja päätin minäkin tarttua tällaiseen pitkästä aikaa!
Neljä paikkaa joissa olen asunut

 • Kauhajoki. Muutin täältä heti yläasteen jälkeen opiskelemaan Keski-Suomeen. Muutin kotoa noin 300km päähän ollessani vasta juuri täyttänyt 16-vuotta. En tuntenut sieltä entuudestaan ketään. Silti paras päätös ikinä; sain ikuisia ystäviä ja hirveästi kokemuksia! Itsenäistyminen tapahtui varhain ja tämän vuoksi luulenkin, että olen niin omatoiminen ja rohkea.
 • Petäjävesi. Sijaitsee lähes Jyväskylässä, muutamien kilometrien päässä. Asuin Petäjävedellä kahdessa eri osoitteessa, ensin asuntolassa ja sitten omassa kerrostalossa sijainneessa yksiössä. Täällä opiskelin valokuvaajaksi kolme täydellistä vuotta. En olisi voinut toivoa parempaa koulua, taiteellinen ja meillä oli hyvin paljon vapauksia. Inspiraatioille annettiin tilaa ja usein oltiin studiolla siihen saakka, että yöhälytykset menivät päälle. Täällä myös seurustelin parin – kolmenkin kanssa vuosien varrella ja asuin ensimmäistä kertaa yhdessä poikaystävän kanssa.
 • Pori. Keski-Suomesta sain idean muuttaa Satakuntaan. Tässä vaiheessa muutettiin eri osoitteisiin Keski-Suomessa kanssani asuneen poikaystäväni kanssa – vaikkakin seurusteltiin silti vielä. Porissa asui jo ennestään yksi parhaista ystävistäni/serkkuni. Työskentelin Porissa Rajalassa Studiolla ja otin lukemattomia passikuvia. Juontajana työskentelin myös ja kipitin pari-kolme kertaa viikossa korkkareissani tukka hulmuten. PR-henkilönä olin töissä myös mediamyynnissä. Rekrytoin toisin sanoen puhelinmyyjiä, heh. Sain juuri baarityöntekijän töitä, kun isosiskoni menehtyi. Olin jo pitkään miettinyt muuttoa pois Porista, mutta tämä sai kunnolla havahtumaan, että en halua asua täällä koko elämääni. Kaipasin isompaan kaupunkiin ja isompiin ympyröihin. 
 • Tampere. Tampereelle muutin ensimmäisen kerran 2011 vuoden alussa, Hervantaan. Parvekkeeni alta juoksi aina poliisikoulun pojat aamuisin ja vastapäisessä kerrostalossa kokkasi joku poika aina alasti. Meinasi usein mennä teet väärään kurkkuun vieraillani, jos en ehtinyt varoittaa. Hervannassa opiskelin hetken painoviestintää ja ulkoasuntoteutusta – kunnes tajusin ettei ollut minun juttuni ja osa luokallani kulki koulussa mopoautolla, joten.. Sitten pääsinkin opiskelemaan TAMKiin, mutta koulu oli silloin Virroilla – joten muutin Virroille vuodeksi, jonka jälkeen koulu siirtyikin melkein heti Tampereelle. Muistaakseni 2012/2013 olinkin jo takaisin Tampereella jälleen ja asuin Ruotulassa. Tuolloin perustin myös oman yritykseni. Elämä oli aika vauhdikasta ja tapasin Jassenkin. Jassen vuokraemäntä päätti myydä asuntonsa, jonka vuoksi me päätettiinkin muuttaa yhteen aika pian. Muutimme Korkinmäkeen kaksioon, jossa asuimme siihen saakka, että tyttömme oli vajaa 1-vuotias.

Neljä paikkaa, joissa olen työskennellyt

  Nämä oikeastaan tulivatkin jo edellisessä, mutta..
  • Valokuvastudiolla kuvaajana
  • Juontofirmassa juontajana/ohjelman tuottajana
  • Yökerhoissa ja ravintoloissa baarimikkona/blokkarina
  • Isommassa yrityksessä markkinoinnin parissa ja koordinaattorina

  Neljä ohjelmaa, joita seuraan TV:stä
  • Uusi Päivä. Niin kamalaa se onkin, niin oon ihan koukussa. Katon aina ennakot perjantaisin!
  • Ex-onnelliset. Tää on hauska, mutta ei ole maailman loppu, jos missaan.
  • Simpsonit. Simpsoneiden putket on parhaita. Se, joka ei tykkää Simpsoneista, niin siinä tyypissä on jotain vikaa kyllä. 
  • Netflix. En keksinyt enempää, koska katotaan niin paljon Netflixiä. No, Salkkareita jos ehdin.
  Neljä paikkaa, joissa olen käynyt
  • Ruotsi. Hiphei.
  • Porvoo. Rakastan tätä kaupunkia – niin tunnelmallinen!
  • Savonlinna. Tääkin on tosi jees, voin vain suositella. Liftattiin tännekin Jassen kanssa 2014.
  • Viro. Hiphei.
  Neljä ruokaa, joista pidän
  • Mausteinen kanakeitto. Salaisella, omalla reseptilläni. Kun olin 16-vuotias ja tein tätä, muistan vieläkin miten joukko tuttuja poikia suorastaan nuoli kattilan pohjankin, kun tein tätä ensimmäisiä kertoja. Siitä saakka se on ollut bravuurini. Valitettavasti olen mennyt paljastamaan jo Jasselle ainakin yhden salaisen ainesosan, joten kokonaan ei ole salaisuus enää. Myös tyttäremme rakastaa tätä, vaikka onkin tulista ruokaa. Kana on helppo myös korvata soijasuikaleilla tässä.
  • Couscous-salaatti. Yleensä aina, kun Jasse ei oo kotona – teen tätä. Koska hän ei diggaile coucousista yhtään. Mutta mää rakastan ja typy myös. Coucousia, fetaa, frisee-salaattia.. you name it. Omnom.
  • Juustot. Rakastan erilaisia juustoja – paisti valkohomejuustoja. Lasi viiniä ja juustoja. Bueno.
  • Kaikki tulinen. En osaa luokitella sen enempää – melkein kaikki tulinen menee.

  Neljä juomaa, joista pidän
  • Villivadelma Bonaqua. Jossain vaiheessa tuntuu, että tähän oli suorastaan riippuvuus. Nyt en oo hetkeen ostanut, kun tajusin että ostin sitä lähes päivittäin. Pakko laittaa stoppi!
  • Kahvi. Voin juoda ennen nukkumistakin ja kahvi melkein enemmän vain väsyttää mua. Oon juonut niin paljon kahvia, että vaikutus on enemmänkin päinvastoin ihan oikeasti!
  • Tiikerin päiväuni – tee. Join tätä ekan kerran pienenä, kun olin isosiskoni luona ekoja kertoja yökylässä. Siitä lähtien se on ollut se tee nro 1. Vaikka suvussamme ollaankin tunnetusti kovia kahvin juojia, niin jopa isoveli juo joskus tätä kanssani – jos ei ole kahvia.
  • Gin Tonic. Yleensä lipitän tätä tai rommikolaa yökerhoissa.
  Semmoista. Lähiaikoina pääsettekin lukemaan sirkkasafkasta – jännää!

  2 kommenttia

  1. Unknown kirjoitti:

   Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaa laskuja, ostaa talon, refinansiota tai rakentaa uuden yrityksen, henkilökohtaisen lainan, ostaa auton? jne.
   ota yhteyttä tunnettuun lainanantajaan pelkäämättä menetettyä. Tarjoamme lainaa lainoille, jotka tarvitsevat rahoitusta 3%: n korolla. ota meihin yhteyttä tänään laina-palvelun nopeasta ja kätevästä lainaamisesta.
     ota yhteyttä jompaankumpaan seuraavista yksityiskohdista.
   Sähköposti: financial_creditloan@outlook.com

  2. Anonyymi kirjoitti:

   Nää on aina hauskoja lukea =)

  Kommentointi on suljettu.