Hae
Yhtä kuin

Kaksplussan blogiverkoston joulukalenteri; Joulutunnelmaa kotiin helposti

Tule mukaan seuraamaan Kaksplussan blogiverkoston omaa joulukalenteria, joka johdattaa sinut ja perheesi jouluiseen tunnelmaan. Joka päivä aukeaa uusi joulukalenteriluukku, jossa leivotaan ihania jouluherkkuja, fiilistellään joulua tai annetaan parhaat niksit jouluaskarteluihin – ja paljon muuta! Tehdään tästä yhdessä ihana joulu!


Ensimmäisessä ”luukussa” ollaan. Olen jo pitkin syksyä miettinyt, että olisipa ihana aloittaa kerrankin ajoissa jouluvalmistelut, saada se joulufiilis. Joka joulu ajattelen samoin, kaipaisin kovasti sitä lapsuudenjoulujen fiilistä, vaikka jokainen aikuinen varmasti tietää, että se on aika mahdotonta. Valitettavasti. Mutta listasin kuitenkin hieman ajatuksiani siitä, mikä voi auttaa joulufiiliksen tuomisessa kotiin. Vaikka jo nyt!

 • Valaistus. Vuoden pimeimpänä aikana ei voi liikaa korostaa Suomessa valojen tärkeyttä. Valoilla pystyy muuntamaan tunnelman toiseen sormia näpäyttämällä. Kaivele siis varastojasi tai kipaise kauppaan, nyt löytyy jo alennuksistakin paljon erilaisia jouluvaloja, tai kaamosvaloja. Ulos ja sisälle! Muista myös kynttilät ja lyhdyt.

 • Lasipallojen tai maljakoiden koristelu. Olet varmasti bongannut lasipalloja, joita voi ripustaa katosta roikkumaan. Laita lasipalloon sisälle esimerkiksi puolukanvarpuja, kanervaa, havuja ja käpyjä. Laittamalla pöydälle maljakkoon kuusenhavuja, saat ihanan jouluisen tuoksun! Muista tämä myös, mikäli teille ei ole tulossa oikeaa joulukuusta, mutta tahdot saman fiiliksen.
 • Käsipyyhkeiden vaihto. Vaihda kotinne kaikki käsipyyhkeet jouluisiin. Mikäli et tällaisia vielä omista, niin vinkkinä; Ikeasta löytyy alle euron kappale!

 • Jouluiset petivaatteet ja pyykinpesuaine. Mikään ei ole ihanampaa, kuin vaihtaa jouluiset petivaatteet. Perinteinen ruudullinen pussilakana kelpaa myös hyvin, mikäli et ole esimerkiksi hirveän kova tonttufani. Pese liinavaatteet jouluisilla pesuaineilla, niin fiilis on taattu!
 • Tuoksut. Edellisestä päästäänkin kätevästi tuoksuihin. Vanha niksi on ripotella lattialle vaniljasokeria, kanelia ja kardemummaa – imuroi ja kotiin leijailee ihana tuoksu! Voit myös keittää kattilassa näitä mausteita vedessä, tulee hyvin sama efekti. Toki voit myös ihan oikeasti leipoa ja istua lopuksi sohvalle herkuttelemaan.
 • Askartele. Tähän löytyykin jo pientä vinkkiä huomisessa Marian luukussa. Tee perinteisiä lumihiutaleita ikkuinoihin tai haasta itsesi hieman vaativimmissakin luomuksissa. Kannattaa seurata Kaksplussan blogiverkostoa joulukuussa tiiviisti, sillä askarteluideoita varmasti tulee paljon!

 • Jouluradio. Tämä saattaa jakaa kotona mielipiteitä, mutta itse renkutan minkä ehdin. Valittavana monta eri tyylilajia joulumusiikin suhteen, joten jokaiselle varmasti löytyy ne omat lempparijoulubiisit. Linkki jouluradioon: https://www.jouluradio.fi/
 • Takka ja glögitasting. Ei haittaa vaikket omistaisi oikeaa takkaa. Ei ole lainkaan noloa laittaa takkatulivideota pyörimään. Lupaan, että fiilis on tunnelmallinen. Ennen kuin meillä oli oikeaa takkaa, laitettiin joskus iltaisen takkatulivideo pyörimään ja johan muuttui tunnelma rauhalliseksi. Ennen jouluaattoa ehtii pitää vielä vaikkapa glögitastingin ystävien tai perheen kanssa, valitkaa vuoden 2018 paras glögi ja nauttikaa juuri sitä sitten aattona!
 • Sisusta. En tarkoita, että täytyisi lähteä ostoksille varta vasten, mutta jos sinulta löytyy esimerkiksi taljoja, punaisia koristetyynyjä, kynttelikkö – niin pääset jo hyvin pitkälle. Tietysti oman makusi mukaan. Nyt kuitenkin on aika kaivaa tämän sesongin sisustuskamppeet esille ja laittaa muut kaapin perälle – tervetuloa Joulu!

 • Kuusi. Lapsuudenkodissani oli AINA oikea kuusi ja se kannettiin sisälle vasta edellispäivänä, tai jopa aattoaamuna. Sitä aina odotti ja sen koristelu oli ihanaa. Ensimmäistä kertaa elämässäni tein tällä viikolla syntia asian suhteen. Laitoin jo kuusen meille (tekokuusi) olohuoneeseen!! Apua. Olo tuntuu siltä, kuin olisi tehnyt jotain pahaa – mutta tuohan se nyt taatusti joulufiilistä. AH. Ja harmittelen, aina miten vähän aikaa joulu kestää. Eli, ei liene väärin laittaa jo joulukuusta esille. Lapsi ainakin hihkui innosta.
 • Joulukalenterit. Varsinkin jos askartelet tällaisen itse, saa siitä samalla kivan fiiliksen kotiin. Meidän täytyisi vielä keksiä sopiva paikka kaupan – ei niin kauniille – joulukalenterille.
Mitä muista vinkkejä teille tulee mieleen? Itselläni ihan ainakin ekana noiden lisäksi kyllä joiulusiivous. En saa joulufiilistä käyntiin tässä sekaisessa kodissa! Heh, siksi kuvissa ei ollutkaan kuvia kodistamme vielä. Ehkä seuraavassa postauksessa sitten!
Ihanaa joulun odotusta kaikille <3


PS.
Huomisen luukusta löytyykin Marian vinkkejä joulukorttiaskarteluun lasten kanssa, kannattaa siis käydä kurkkaamassa sekin luukku!


* kuvat Pixabay

4 kommenttia

 1. Saron blogi kirjoitti:

  Kiitos, ihania vinkkejä joulufiiliksen luomiseksi! Jouluradio on myös minun suosikki. Käsipyyhevinkki tuli tarpeeseen, juuri tänään pohdin pitäisikö vaihtaa jotain joulutekstiilejä, ja kyllä, käsipyyhkeetkin vaihdettanee jouluisiin versioihin. Mukavaa joulun aikaa teille <3

 2. Minna M kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä! Tänään on tarkoitus vähän järjestellä kotia ja tuoda jo ripaus jouluntunnelmaa.

 3. heiduska87 // yksinhuoltaja äidiksi 2011 kirjoitti:

  Ihania vinkkejä fiilistelyistä <3

 4. Ulla kirjoitti:

  Ihania vinkkejä joulufiiliksen luomiseen! Mukavaa joulunodotusta <3

Kommentointi on suljettu.