Hae
Yhtä kuin

Minilomalle? Lähde Porvooseen!

* Kaupallinen yhteistyö Hotelli Sparren kanssa

Porvoo, tuo sympaattinen ja tunnelmallinen kaupunki. Lähellä Helsinkiä ja silti aivan oma maailmansa. Ihana. Saimme kunnian tutustua Porvooseen ja Porvoossa ihanaan Hotelli Sparreen.

Kyseessä ei ole kasvoton tusinahotelli, vaan aivan omanlaisensa ja oman persoonan omaava pienehkö hotelli. Hotelli sijaitsee todella hyvällä paikalla kaupunkia. Keskellä sitä! Linja-autoasemalta matkaa vain noin 100 metriä ja ympärillä Apteekki, Citymarket, Sokos.. Kaikki mitä tarvita saattaa. Puhumattakaan lukuisista uniikeista ravintoloista ja kahviloista. Myös vanha puoli Porvoosta on ihan kulman takana. En tiedä, voisiko hotelli enää paremmalla paikkaa edes sijaita? Porvoon Taidetehdas sekä monipuoliset ulkoilu- ja retkeilymaastotkin löytyvät kävelymatkan etäisyydeltä.

Hotelli Sparren omistajat vaihtuivat vastikään, hotellin haltuun ottivat naiskaksikko, joilla on paljon ideoita hotellin kehityksen suhteen. Katja ja Tiina kaavailevat Sparren tulevaisuutta varsin valoisaksi. Jo nyt on uudistettu muutama huone, ja tulevaisuudessa tullaan uudistamaan huoneita lisääkin. Saimme majoittua Jassen kanssa tällaisessa uudistetussa huoneessa – ja olimme varsin tyytyväisiä. Kaikki tarpeellinen löytyi (myös erittäin iso tv) ja lisäksi huoneen hintaan sisältyivät aamutossut ja kylpytakki. Erityismaininnan ansaitsevat huoneen pistorasioiden sijoittelut, kerrankin suoristusraudan saa ylettymään peilille vaivatta! Oletteko te koskaan kiinnittäneet tähän huomiota? Tsekkaapa joskus, kaikki hotellit eivät ole yhtä fiksuja! Papukaija-merkki tästä hyvästä!

Tulevaisuudesta Sparresta pystyy mahdollisesti vuokraamaan myös polkupyöriä. Kesäisessä Porvoossa olisi ihanaa fillaroida ympäriinsä, sillä välimatkat ovat sopivan lyhyitä. Piknikille joen varrelle pyörillä? Ei hassumpi idea, vai mitä? Odotamme innolla kevättä ja kesää, sillä pohdimme, että voisimme mahdollisesti tulla silloin uudelleen Porvooseen katsomaan paikkoja. Tämä kaupunki on sellainen, ettei tähän aivan heti kyllä kyllästy. Viimeksi olimme Porvoossa 2015, kun olin viimeisilläni raskaana – nyt oli huomattavasti helpompaa kävellä ympäri kaupunkia.. Heh.
Hotelliin ovat tervetulleita myös koirat. Tällaisia majoittujia varten on muutama huone hotellissa. Kanssamme samaan aikaan majoittui eräs asiakas koiransa kanssa ja oli ilo huomata, miten ystävällisesti koirakin otettiin hotellissa vastaan! Sekä koira, että omistaja vaikuttivat hyvin tyytyväisiltä. Sparre onkin tunnettu erityisesti aina niin hyvästä asiakaspalvelustaan.
Saavuttuamme hotelliin veimme tavarat huoneeseen ja siistiydyimme, jonka jälkeen otimme juomista aulabaarista ja fiilistelimme hetken. Tunnelma oli ihanan rauhallinen. Juotuamme juomat lähdimme kaupungille syömään. Meillä oli hieman valinnan vaikeutta, mutta löysimme sopivan ravintolan lopulta. Hotelli Sparren henkilökuntakin antoi meille hyviä vinkkejä ravintoloista. On hienoa, että vinkkejä löytyi, sillä Porvoo ei ollut meille kovinkaan tuttu.

Aamiaisella huomioni herätti erityisesti se, että tarjolla oli myös iKaffea! Ihanaa! Käytämme töissäkin nykyään ainoastaan iKaffea kahvissa, joten oli ihanaa, että sen pystyi tehdä myös lomalla. On hyvin tärkeää huomioida kaikki hotellivieraat, myös kasvissyöjät. Aamiaisella olikin tarjolla mm. falafeleja, nam. Myös jälkiruokapuoli oli kattava. Ainoa, mitä hieman jäin kaipaamaan, oli ehkä pieni taustamusiikki? Ehkä radio? Mutta toisaalta, en äkkiseltään yhtään muista, että olisin kuunnellut radiota muissakaan hotelleissa. Ei välttämätön, mutta ehkä kiva lisä?
Majoituimme hotellissa perjantaista sunnuntaihin. Lauantaina pistäydyin naistenvuorolla saunomassa ja saunassa sai ihanan pehmeät löylyt, kyllä meillä oli tavattoman hyvät oltavat! Kun yövyt Sparressa, suosittelen – kehotan, käymään myös saunomassa!  Porvoo ja hotelli Sparre ovat täydellinen yhdistelmä, kun tahtoo lähteä arkea pakoon. Oli ihanaa lähteä lapsivapaalle ja yöpyä hotellissa. 
Kävimme tosoiaan syömässä parissa kivassa ravintolassa ja teimme jouluostoksia. Nyt olikin sopivasti myös joulutapahtumia! Vanhassa Porvoossa sijaitsee lisäksi muun muassa mainitsemisen arvoinen vanha lelukauppa. Tunnelma on niin ihana! Vaikka et aikoisikaan ostaa mitään, kannattaa siinä ehdottomasti poiketa. Liikkeen nimi on Riimikko. Ostin myös eräästä toisesta pienestä (ja suloisesta!) liikkeestä olohuoneeseemme koristetyynyn. Jasse hieman pyöritteli silmiään, kun huomasi minun sellaisen heräteostoksen tehneen.. Tyyny oli ehkä iso. Ehkä valtava. Mutta tajuttoman upea. Näin sen heti mielessäni olkkarissamme. Ja siellä nyt onkin – ja on aivan täydellinen meille! Porvoosta löydät takuulla myös upeita, uniikkeja tuliaisia ystävillesi. Putiikkeja on niin monta, että kaikissa ei tunnu ehtivän edes vierailla. Mutta vastaavia et kyllä löydä muualta – eli yritä vierailla mahdollisimman monissa!


Mistä sitten tulee hotellin nimi Sparre? ”Hotelli Sparren kiehtova nimihistoria vie majoittujan 1800 – 1900-lukujen taitteeseen. Taiteilija Louis Sparre asui Suomessa myös Porvoossa, ja osallistui vanhan kaupungin säilyttämiseen”, hotelli Sparren nettisivuilla kerrotaan. Mielenkiintoista ja arvostettavaa, että hotellilta löytyy osaa ja arpaa myös historian kanssa. Porvoosta löytyy muutenkin paljon historiallisia seikkoja ja lukemattomat määrät nähtävää. Kaupunki on kaunis talvella ja kesällä. Paikallisten mukaan erityisesti kesällä, joten ehkä on vielä palattava? 

Jäämme innolla seuraamaan Sparren tulevaisuutta ja mielenkiinnolla katsomme sen kehitystaivalta. Uskon, että uudet omistajat saavat Sparren puhkeamaan kukkaansa. Vaikka eipä sillä, emme keksineet moitittavaa nytkään.
Oletteko te käyneet Porvoossa? Eikö olekin ihana kaupunki?

8 kommenttia

 1. Melissa L kirjoitti:

  Porvoo on niin kaunis. Vielä pitäisi kokea Porvoo talvella ?

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Porvoo on ehdottomasti listalla paikoista, jossa pitää päästä käymään! 🙂

 3. Emma // Haaveita ja hauiskaantoja kirjoitti:

  En ole vielä ehtinyt käymään Porvoossa, mutta se on ehdottomasti vierailulistalla 🙂 tuo Sparre-hotelli kuulostaa oikein ihanalta ja sijainniltaan mitä parhaimmalta, harkitsen sitä ehdottomasti sitten, kun Porvooseen matkustamme 🙂

 4. Marjo kirjoitti:

  Porvoo on kaunis kaupunki ihan kaikkina vuodenaikoina. Olen monesti kulkenut Sparren ohi ja miettinyt, että millaista siellä olisi yöpyä.
  Kiva kuulla, että piditte ja koiratkin ovat tervetulleita. Riimikossa käy aina kun olen Porvoossa. Viime jouduin vain katselemaan ikkunan takaa kun liike oli mennyt jo kiinni.

 5. Jane Yhtä kuin - blogi kirjoitti:

  Porvoo on niin ihana, tekisi melkein mieli muuttaa sinne!

  Sparre oli kyllä hyvä, ja varmasti vielä vain paranee uusien omistajien myötä.

 6. Jane Yhtä kuin - blogi kirjoitti:

  Hienoa kuulla! Sijainti ei voisi tuosta enää parantua 🙂

 7. Jane Yhtä kuin - blogi kirjoitti:

  Voin vain kehua <3

 8. Jane Yhtä kuin - blogi kirjoitti:

  Varmasti kaunis ympäri vuoden <3

Kommentointi on suljettu.