Hae
Yhtä kuin

Naurettavan helppo arkiruoka; porkkana-koskenlaskija lasagnette

Vietin tänään etäpäivää ja piti keksiä kaapissa olevista aineksista jotain kokoon nopeasti. Joku voisi ajatella, että etätyöpäivänä on aikaa tehdä kaikkea – mutta ei se kyllä oikein niin ole. Puhelin soi kotona ihan yhtä tiuhaan, kuin työpaikallakin ja sormet saivat juosta näppäimistöllä kuin parempikin pikajuoksija. Huhh.

Meiltä löytyi valmiina kaupan lasagnette-pakkaus, jossa tulee mukana kastikeainekset ja levyt, mutta ei oikein mitään siihen varsinaiseksi täytteeksi – tai niin minä ainakin kuvittelin. Tutkin tuskaisena jääkaappiamme ja bongasin vajaan pussillisen porkkanoita ja pienen jämän paprika-koskenlaskijaa. Nämä saisivat kelvata, totesin ja ryhdyin toimeen. Lisäksi löytyi pieni jämä parmesaanijuustoa ja päätin heittää senkin vuokaan. Kesäkurpitsa olisi ollut täydellistä joukkoon, mutta valitettavasti sitä meiltä ei löytynyt. Puolikas paprika sen sijaan löysi tiensä lasagnetteen sekin.

Laitoin 1/2 pussia pastaa vuokaan, raastin 4 porkkanaa joukkoon. Pilkoin koskenlaskijasta ja paprikasta paloja ja heitin niitä mukaviksi sattumiksi sekaan. Tämän jälkeen valmistin kastikkeen ohjeen mukaan, eli 3dl vettä ja 6dl maitoa. Maidon tilallahan voi käyttää myös pelkkää vettä, tai vaikkapa kaura/soijamaitoa. Kookosmaitokin voisi tässä toimia! Kastike vuokaan ja loput 1/2 pussia pastaa päälle, sekä ripaus sitä parmesaania.

Uuniin asteita 225’C ja odottelua noin 30 minuuttia. Kylkeen jääkaapista löytyneet muutamat hassut kasvikset ja lounas oli valmista. Hintaa lounaalle tuli noin 2,10€/ annos ja annoksia reilut 4-5 kpl. Parempihan olisi toki ollut, kun olisi tehnyt lasagneten/lasagnen alusta loppuun itse – tiedän. Mutta joskus on mentävä sieltä, mistä aita on matalin ja kulutettu aika vähäisin. Vielä parempaahan tämä olisi ollut soijarouheella, mutta nyt mentiin hyvin tyhjällä jääkaapilla ja silti tuli maistuvaa! Lasagnet ja lasagnetethan ovat siitä kivoja, että niihin voi tunkea oikeastaan ihan mitä tahansa ja silti tulee aina hyvää safkaa.

Jos pelkäät epäonnistuvasi, tee tätä – et voi epäonnistua!

Jes, ihanaa ja simppeliä viikon alkua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *