Hae
Yhtä kuin

Maanantaikahvit, osa 1

Tervetuloa kanssani Kaffiinon maanantaikahveille! Uuteen viikkoon on hyvä kerätä voimia, ja siinähän tunnetusti auttaa kahvi. Maanantait eivät ole aina niin valloittavia, ja siksipä juuri viikon ensimmäinen päivä valikoitui uuden kahvisarjamme tähdeksi.

Muutaman viikon saatte nyt nauttia aamukahvinne tämän sarjan parissa, ja saatte täten joka viikko uudesta Kaffiinon kahvista esittelyn. Kaffiinohan on pieni paahtimo Lappajärvellä, kaikki kahvit tehdään räätälintöinä, laadukkaasti ja eettisesti tuottaen. Toivottavasti viihdytte höyryävässä seurassa!

Ensimmäisenä paraatipaikalle astelee ”Cuba Serrano Lavado”, savuisen pähkinäinen alkuperäiskahvi. Rakastan pähkinöitä, joten tämä etiketti herätti välittömästi kiinnostukseni. Ei ihme, että valitsin juuri tämän kahvin ensimmäiseksi testattavaksi. Näitä Kaffiinon kahvejahan voit tilata joko heidän nettisivuiltaan tilauslomakkeella, taikka suoraan heidän jälleenmyyjiltään. Seinäjoella myös mm. Ravintola Juurella myy heidän tuotteitaan. Näissä kahvipakkauksissa on kyllä niin herkulliset väritkin, että heti suunnittelinkin, miten hienon lahjan tuollaisesta saisi, kun laittaisi vaikkapa sellofaaniin!

Tämä pähkinäinen kuubalainen huokuu pehmeyttä, mikä lienee juuri sitä savuisuutta todellisuudessa. Meillä Jasse ei hirveästi nykyään kahvia juo, mutta jopa hänen suuhunsa tuntuma oli mukavan sulava, smoothi.. no, pehmeä. Olin suorastaan pähkinöinä, kun sain hänestä pitkästä aikaa kahviseuraa! Niin huolissani olen ollut eläkepäivistä ilman kahvia juovaa puolisoa.. Ehkä tämä kahvi pelastaa tulevaisuutemme? Heh.

Aluksi tein kahvista vähän liian laihaa, kunnes älysin laittaa hieman ennemmän kahvijauhoja,
kuin perus markettikahvia keitellessä. Koska maku on niin hieno ja pehmeä, tein siitä juuri siksi hieman vahvempaa, koska olen vahvan kahvin ystävä. Tästäkin huolimatta maku säilyi ihanan hempeänä. Voisinkin suositella tätä kahvia niillekin, jotka yleensä eivät kahvista kauheasti välitä. Ja kahvihulluja voisin kehottaa kokeilemaan tästä vaikkapa lattea! Yksi sana, NAM. 

Tiesittekö muuten, että sana ”Cuba” tuli alunperin tainointiaanien kielen sanasta ”cubao”. Sana tarkoittaa heillä hedelmällistä ja yltäkylläistämaata. Kuubalaisen kahvin sanotaan myös olevan parasta, koska sen kasvuympäristössä on erinomainen ilmasto. Kuuban ja Suomen kahvikulttuuri muistuttaa jokseenkin samaa, tai ainakin niissä on yhtälöitä. Myös sielä keitetään kahvia yleensä useampi satsi, ja se jaetaan useisiin pieniin kuppeihin seurueelle. Kahvin juonti on loistava lopetus aterialle tai mukavan piristävä taukohetki iltapäivällä. Kuulostaa kieltämättä aika tutulta. Ei ole iltapäiväkahvin voittanutta! No, paitsi ehkä aamukahvi. 

Matkakuumeen iskiessä tutkailin myös lentoja Kuubaan, ja voi, valitettavasti sinne on melko tyyristä matkustaa. Taidan siis tyytyä kahvikupposen äärellä haaveiluun toistaiseksi. Onneksi meilllä on kahvi. 

Voisin myös väittää, että tästä kahvista et onnistu keittämään myrkkyä, niin pehmeää se on. Epävarmoillekin kahvinkeittäjille siispä ilouutinen. Ystäväni Tiia usein kutsuu kahviani juurikin myrkyksi, joten, krhhmm, ehkäpä seuraavan kerran keitänkin juuri tätä hänelle. Loppuu ne höpöhöpö-puheet.. vinks, vinks.

Ja vaikka nämä valmiit etiketit veivätkin sydämeni, niin muistattehan, että voitte käydä suunnittelemassa myös kokonaan omat etiketit kahveihinne! Suuntaa vain nenäsi kohti Kaffiinon kahviautomaattia, ja klikkaa TÄSTÄ.

Ihanaa viikon alkua, toivottavasti saatte nauttia kahvinne kuumana. Palataan yhdessä kahvien ääreen jälleen seuraavana maanantaina. Hörps!

– Jane

5 kommenttia

 1. Minna M kirjoitti:

  Minä en juo kahvia, mutta nyt olen seurannut vierestä miehen kahvihifistelyä. Ostin hänelle sähköisen kahvimyllyn. Seuraavaksi voisikin ostaa hänelle papuja.

 2. Jane & Jasse kirjoitti:

  Itsekin sain vasta kotiib kahvimyllyn! Kahvihifistely on kyllä oiva harrastus ?

 3. Jane & Jasse kirjoitti:

  kotiin*

 4. Jane & Jasse kirjoitti:

  kotiin*

 5. Minna M kirjoitti:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Kommentointi on suljettu.