Hae
Yhtä kuin

Maanantaikahvit, osa 3

Uusi viikko lähti jälleen rullaamaan, ja ollaan ihanasti jälleen lähempänä kevättä ja kesää. On myös jälleen uuden Kaffiinon kahvin aika! Mikäli vasta tulit mukaan kahvisarjaamme, niin edelliset osiot voit lukaista TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.

Tiesittekös muuten, että suomeen kahvi tuli noin 1700-luvun alussa ja aluksi sitä pidettiin vain yläluokan juomana? Onneksi se sitten kuitenkin yleistyi ihan kaikkiin luokkiin vähitellen, koska no, enpä tiedä millaisia aamuni olisivatkaan ilman..
Tällä kertaa vuorossa on Guatemala, Huehuetenango. Tämän kahvin kuvaillaa olevan kermaisen suklainen jäljitettävyyskahvi. En varmaan ole ainoa, jonka mielestä tämä kuulostaa todella herkulliselta! Koska kahvi ja suklaa nyt vain kuuluvat aina ja ikuisesti yhteen, vai mitä? Guatemala on perinteisesti tunnettu korkealaatuisten kahvien tuottajamaana. Yleisesti Keski-Amerikan maissa tuotetuissa kahveissa pidetään luonteenomaisena ruskean sokerin makeutta, joka vaihtuu käytännössä esimerkiksi juurikin suklaan miedoksi mauksi.

Aluksi keitin kahvinkeittimellä normaalisti suodatinkahvi-tyylillä tätä kahvia, ja maku tuli hieman viiveellä ja lempeästi esille. Suklaisen maun siitä kuitenkin tunnisti helposti.

Toisella kertaa tein minulla ja Jasselle (oho, jo toisen kerran sain hänet houkuteltua taas juomaan kahvia!) ”latet” Aeropressiani käyttäen. Käytännössä siis vain kuuman, ja vaahdotetun maidon kanssa nautimme kahvit toisella kertaa. Mikäli Aeropress kuulostaa vieraalta, kannattaa tutkia muitakin kahviaiheisia postauksia blogissamme, niistä selviää enemmänkin tuosta kätevästä laitteesta. Tai oikeastaan parista sylinteristä? Hih.

Luonnollisesti vaahdotettu maito tuki kahvin kermaisuutta ja sai sen tuntumaan kielessäkin. Eikä tästä voi kyllä laittaa kunniaa maidolle, vaan ihan oikeasti itse kahville, vautsi. Myös suklaan maku tuli nyt paljon voimakkkaammin esille, kun käytti Aeropressia. Siinä siis yksinkertaisesti, tiivistetysti sanottuna uutetaan kahvi hitaasti suoraan mukiin.

Nautimme kahvin kanssa prinsessaleivokset ja täytyy sanoa, että yhdistelmä oli melkoisen herkullinen. Kahvi ei silti ollut mitenkään yltiömakea, joten voisin suositella sitä kaikenlaisten jälkiruokien kaveriksi. Tai pitkän päivän jälkeen, kun vihdoin saat hengähtää sohvalla hetkisen. Nautiskeluun, ehdottomasti. Toki jos toivot jokaisen päiväsi olevan yhtä juhlaa, niin miksei toki ns. kulutuskahviksikin. Itse kuitenkin taidan suosia tätä sellaisena itsensä palkitsemis -kahvina.

Miltäs kuulosti tämänkertainen kahvi? Maistuisiko sinullekin?

Ps. facebook-sivuillamme kahviarvonnassa onni suosi tällä kertaa Teija Hämäläistä, onnea kovasti! Muistattehan tykätä meidän facebook-sivuistamme, niin pysytte mukana mm. juurikin kaikissa kivoissa arvonnoissa myös siellä puolen. Kaffiinon facebook-sivuille kannattaa kurkistella myös.

Aurinkoista viikkoa!

– Jane

10 kommenttia

 1. MINI kirjoitti:

  Itse olen huomannut että "hintavammat" kahvit soveltuu myös leivontaan paljon paremmin kuin se tavallinen ja tuttu Juhla Mokka, vahvemmilla "erikoiskahveilla" saa mokkapaloistakin paljon parempia ja Guatemala-kahvi voisikin sopia hyvin juuri mokkapalojen täytteeseen kahviksi. Itse en juo kahvia, kuin hyvin harvoin kahviloissa ja sielläkin niitä "herkkukahveja" kermavaahdolla ja suklaakastikkeella. Aurinkoista viikkoa myös sinne!

 2. Jane & Jasse kirjoitti:

  Hei kiitos vinkistä! Ehdottomasti nyt kokeiltava tätä kahvia mokkapaloihin, varmasti sopii kuin nenä päähän 🙂

 3. Minnea Muru kirjoitti:

  Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta kahvilta! En juo kahvia ollenkaan, joten tämä kahvien maailma on itselleni ihan vieras 🙂 Ehkäpä jostain tällaisesta kermaisen suklaisesta kahvista voisi aloittaa kahvitestailun.
  Kivaa päivää!

 4. Jane & Jasse kirjoitti:

  Tämä sopisi kyllä hyvin aloitteluun, on niin herkullinen ja pehmeä kahvi 🙂

 5. Jane & Jasse kirjoitti:

  Tämä sopisi kyllä hyvin aloitteluun, on niin herkullinen ja pehmeä kahvi 🙂

 6. Paprika / Äiti on vihannes -blogi kirjoitti:

  Ah, erikoiskahvit on parasta arjen luksusta!!

 7. Jane & Jasse kirjoitti:

  Aivan! Piristää päivää kummasti kyllä 🙂

 8. Jane & Jasse kirjoitti:

  Aivan! Piristää päivää kummasti kyllä 🙂

 9. Idsu / Huulipunamania-blogi kirjoitti:

  Kuulostipa herkulliselta! Oma kahvin kulutus on lähinnä jäälattea, mut onpa sekin kyllä hyvää. Ja tietysti mokkapalat <3

 10. Krissu H kirjoitti:

  Kahvi ja suklaa on kyllä verraton yhdistelmä. 🙂 Kuulostaa todella herkulliselta tuo kahvi ja kiinnostuin tuosta aeropressista kovasti, ehkäpä sellainen eksyy minullekin joskus!

Kommentointi on suljettu.