Hae
Yhtä kuin

Puky potkupyörä, esimakua polkupyöräilystä

Kuten monissa muissakin taaperoperheissä, aloimme näin kevään tullen pohtia lapsellemme sopivaa potkupyörää. Potkupyöräily kun todistetusti auttaa lasta kehittämään tasapainoaan, ja täten helpottaa itse polkupyöräilyn aloittamista. Monet ovatkin oppineet ajamaan polkypyörillä ilman apupyöriä potkuttelun jälkeen paljon aikaisemmin, kuin ilman potkuttelua jääneet. Toki potkupyöriä suositellaan yleisesti yli 2-vuotiaille, mutta monet kuitenkin aloittavat potkuttelun jo 1,5-vuotiainakin. Oleellista on pituus, ja suositeltu pituus on yli 85cm. Tyttäremme on vielä tuon alle, joten täysin sopiva potkupyörä tulee olemaan kesällä.
Sopivan potkupyörän, Puky LR M -mallin saimme Pikkufillarista. Tämä merkki on saksalainen laatutuote. Värivaihtoehtojan riittää jokaiseen makuun, meille valikoitui kaunis lila. Mikäli teitäkin kiinnostaa potkupyörät, voitte tutustua niihin lisää Pikkufillarin sivuilla, pääsette sinne tästä: www.pikkufillari.fi

Hienoa Pukyssa on se, että se on turvallinen ja kestävä. Turvallisuus on ehdottomasti meille se tärkein seikka, joten oli helppoa valita juuri tämä potkupyörä. Tässsä ei ole lukittua ohjausta, joten kaatuessa se ei jää pystyyn, eikä jää esimerkiksi kylkiluiden väliin!
Vaikka Puky toki jääkin joskus pieneksi, ja siirrytään polkupyörään, on sen jälleenmyyntiarvo loistava. Esimerkiksi Torissa nämä menevät kuin kuumille kiville! Ei siis tarvitse miettiä, että malttaako hankkia potkupyörän muutamiksi vuosiksi. Raha palaa kyllä kotiin aikanaan. Ja mikäli et raaski luopua tämmöisestä söpöläisestä, se varmasti kestää myös toisille lapsillesi, tai vaikkapa sukulaisillesi.
Pikkufillarin Marko opasti meitä asiantuntevasti potkupyörän valinnassa, ja päätimme hankkia vielä lisäksi mm. kantohihnan pyörälle. Se kun on vaan fakta, että aina nämä rakkaat marakatit eivät kuitenkaan jaksa kävellä, tai potkutella perille saakka. Puky painaa vain 3,5kg, joten kantohihnan avulla se on näppärä heittää olalle ja ottaa pikkuinen syliin. Kantohihna on myös tosi edullinen, joten voimme suositella lisäosaa oikein lämpimästi kaikille.

Odotamme innolla, että loputkin jäät ja lumet sulavat, ja koittaa kesä. Kesästä tulee varmasti loistava ja se tulee olemaan täynnä potkuttelua! Voimme sitten vielä palata aiheeseen blogissa, kun saamme enemmän käyttökokemusta. Nyt ollaan kuitenkin jo tultu tutuiksi Pukyn kanssa ja neitimme tuntuu olevan varsin ylpeä ikiomasta pyörästään, kiitos Marko!

Onko teillä jo kokemuksia Puky potkupyöristä?
– Jane