Hae
Yhtä kuin

Pääsiäiskokko on perinne

Pääsiäiskokko on meillä perinne. Se johtunee pitkälti siitä, että olemme molemmat kotoisin alunperin Pohjanmaalta. Kaikkialla Suomessa ei pääsiäiseen kuulu kokkoa, ja onkin tullut vietettyä vuosien varrella juhlaa myös ilman sitä. Pirkanmaalla varsinkaan ei kokkoja juurikaan näy, mutta tänä vuonna meidän uudella paikkakunnallamme sellainen iloksemme järjestettiin! Varsin kotoisaa.

Meillä Pohjanmaalla on tapana sytyttää kokko illalla, ja se palaa aivan aamun pikkutunneilla saakka. Kokkoon kerätään tarpeita pitkin kevättä, eikä ole ollenkaan kummallista, jos sielä roihuaa iloisesti seassa myös naapurin Pekan vanha sohva.. Mikäli kokko meinaa sammua ennen aikojaan, sitä luultavasti valellaan huolella vielä jopa bensalla.. No, ehkei ihan, mutta sen palamisesta kuitenkin huolehditaan varsin innokkaasti. Kokkoa ihaillaan ja sen ympärillä juodaan ja syödään, vaihdetaan kuulumisia ja lapset pukeutuvat noidiksi. Ehkä ihan vähän tapellaankin, mutta sitten taas jo sovitaan.
Täälä kokko paloi vain tunnin ja makkaratkin myytiin noin 30 minuutin sisällä loppuun, mutta ehkä se siitä. Kivaa kuitenkin, että oli edes! Toivottavasti kokko järjestetään seuraavanakin pääsiäisenä tänne, ja voimme tehdä tästä perinteen myös lapsellemme. Aivan kuten meidänkin lapsuuteemme on aina kuulunut kokko!
– Jane