Hae
Yhtä kuin

Kirottu vappupallo!

Iloista vappua! Tänä vuonna se lupauksista huolimatta taitaa jäädä melko kylmäksi. Aluksihan luvattiin +20 säätä, ja samalla toki luvattiin juhannukseksi saapuvan jäämereltä purevaa tuulta..
Mutta se nyt ei toki ole Suomessa mitään uutta. Voimme vain toivoa, että nyt sitten juhannus onkin lämpöinen!

Mutta asiaan, vappupallot. Nuo kirotut folion palaset. Kauppaan kun astelet sisään, on mahdotonta välttää niitä. Pallot on taktisesti aseteltu sisäänkäyntien ja kassojen viereen, että varmasti jokainen pieni marakatti ne huomaa. Kokonaan en ole vappupallonatsi, sillä olimme ajatelleet, että vapputorilta sitten tänä vuonna ostamme tytölle ensimmäisen vappupallon ikinä. Mutta kun kävelimme kauppaan, ei auttanut vaikka kiersimme ovelina pakastealtaiden kautta.
Hän huomasi ne. Huomasi ne välittömästi ja alkoi vaativa: ”Ääg! Pallo, pallo, PALLOPALLOO!”

Saimme onneksi harhautettua hänet ovelasti heviosastolla, kun tutkimme mielenkiintoisia banaaneja. Kävimme myös leluosastolla, jossa meillä vanhemmilla on tapana hurahtaa. Lapsemme ei ole yleensä niin kiinnostunut kaikista ihanista leluista sielä, vaan me. Mies kyseli tyttäreltä, että; ”Eikös ostettaisi tällainen kauko-ohjattava ralliauto?”. Minä hipelöin pientä ja suloista ruohonleikkuria onnessani; ”Eikö tää ois ihana, hurrr hurrrr”. Tyttö katsoi meitä pitkästyneenä ja tiputti kumpparit jaloistaan. Nojaa, ei otettu yhtäkään lelua matkaamme.
Mutta hei, vappupallo sentään oli unohtunut.

Hetkeksi. Noin 85% vanhemmista käveli lapsensa kanssa ison vappupallon kanssa kaupassa. Varmasti hekin olivat heti sortuneet ottamaan sisäänkäynnin vierestä pallon matkaansa. Tai ehkä
he olivat jopa kunnon vanhempina lähteneet vartavasten ostamaan vappupalloa. Minä yritin pysyä kovana. ”Vasta vapputorilta, vasta vapputorilta, vasta vapputorilta”, hoin mantraani.

Kassajonossa hikikarpalot alkoivat jälleen valua. Jokaisella oli kassajonossa pallo räpylöissään ja niitä leijui kummallakin puolella, kuin käärmeenä paratiisissa. Lopulta mies antoi periksi ja lähti hakemaan tytön kanssa kaikista pienintä mahdollista palloa. Niin siinä sitten kävi. Annoimme
periksi tuolle folion palaselle. Tuli siitä toki oikein mairea hymy palkaksi lapseltamme. Autossa
sitä palloa hakattiin istuimiin ja ikkunaan onnessaan. Eteisessä sillä muksittiin äitiä. Kunnes tuli
aika tyhjentää kauppakassit, vappupallo unohtui välittömästi. Ostoskassit veivät 6-0, kuten aina.

Aloinkin pohtia, että mitä lapset oikeasti tekevät vappupalloilla? Itsekin muistan niistä toki paljon tykänneen. Mutta onko minusta tullut jo niin hirveän tylsä aikuinen, että en muista yhtään mikä niiden pointti on? Leikitäänkö, että ne ovat eläviä? Esimerkiksi koirapallojen kanssa tämän ymmärrän, mutta entäs sitten kaivuripallon kanssa? Mitä sillä leikitään? Vai vedetäänkö niitä vain sinne ja tänne?

Tikun nokassa tönöttävien pallojen kanssa on loogista käyttää niitä toisten mäiskimiseen. Kiitin autossa onneamme, että siellä ei ollut toista marakattia. Takapenkillä olisi varmaan ollut menossa toinen maailmansota vappupallojen kanssa.

Nyt siis toivonkin, että virkistäisitte ankeaa ajatusmaailmaani. Kertokaa, mitä teidän lapsenne
tekevät vappupalloilla? Millaisia hurjia leikkejä niillä leikitään? Pelastakaa tämä kurja äiti!

Ps. vapputorilta varmaan silti lähtee mukaamme ylihinnoiteltu folion palanen.
Täytyy nostaa hattua niiden keksijälle, hyvää bisnestä.

– Jane

14 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Yleensä niistä kinastellaan vanhempien ja sisarusten kanssa ja itketään, kun ne puhkeaa tai karkaa tai vain hitaasti tyhjenee.:) Ne on ihan….!
  t. Monen äiti

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Niitä mätkitään, leikitään nyrkkeilyä ja sen kanssa juostaan päättömänä onnesta 🙂 Onhan ne kaikeksi kivan värisiäkin. Lapseni löysivät jo pienenä sen onnen, kun sai kiskoa narusta iloisen väristä kappaletta.

  Ostettaisiin torilta pallot, mutta ei olla menossa torille. Kiitos kaupoille että ovat tuoneet isot valikoimat meidänkin saataville. Monelle eri ikäiselle palloja etsiessä on vaan plussaa, kun valikoimat näkyy jo kauas. Nimimerkki useampi kauppa joka vuosi kierrettävä, että löytyy isommillekkin mieleiset pallot.

 3. Saron blogi kirjoitti:

  Thih, anteeks nyt vaan mutta mä en todellakaan tiedä niiden olemassaolon tarkoitusta. Muistan itse lapsena ihastelleeni vaoppupalloa, ehkä se oli leikeissä mukana, mutta nyt mun omassa kodissa ja omien lasten kanssa ainakin vappupallon tehtävä on, näköjään, olla nyrkkeilysäkkinä, kinasteluvälineenä ja aina jonkun hermot menee ja sitten vappupalloilu rajataan joko yhteen huoneeseen esim. olkkariin ja odotellaan että niistä vaan lähtee ilmat. Joka vuosi lapset niitä odottaa ihan innoissaan ja jokavuosi ne kyllä sellaiset on saanutkin. Ja jatkossakin saavat, aina kun haluavat. Jos vaan mun hermot riittää, hehe.

  Hauskaa viikonloppua!

 4. Mimmu kirjoitti:

  En minä tiedä mitä niillä pitäisi tehdä mutta lapset tulevat niistä iloisiksi. Ostin minä itseäni ilostuttamaan samanhintaisen kukkakimpun, tarvitseeko kaikella ollakaan tarkoitusta. Meillä ostetaan marketista, sillä yhden toripallon hinnalla saa ainakin kolme palloa marketista, monilapsisessa perheessä ihan merkittävä ero

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Täällä 24-vuotias vannoutunut vappupallojen fani! Ihan ilman lapsia :'D

 6. Anonyymi kirjoitti:

  Oltiin miehen kanssa ottamassa lapselle 2v 1kk palloa, mutta kun tämä ei halunnut. Vilkaisi kerran tai pari kassajonossa, antoi sen sitten minulle ja totesi että "Poisss". Siinä jokunen silmäpari porautui läpi, kun ajattelivat et rankaisen lastani jostain viemällä pallon takaisin 😀

 7. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  On kyllä hienoa, että niitä löytyy myös marketeista. Kunhan eivät olisi aivan heti sisäänkäyntien ja kassojen vieressä. Olisi vähän rauhallisempaa käydä ruokaostoksilla 😀

 8. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Hahah, näinhän se menee!

  Hauskaa viikonloppua, ja vappua sinnekin! 🙂

 9. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Ei tietenkään kaikessa tarvitse aina olla järkeä. Joskus on hyvä hieman irrotellakin.

  On kyllä hienoa, että marketeissa on edullisemmin palloja. Siksi meillekin sitten yksi pieni sieltä lähti mukaan. Siksi tahtoisin ostaa vapputorilta, että siitä tulisi yksi perinne lisää, että vasta sieltä sen pallon saisi. Käymme joka vuosi vapputorilla kuitenkin, niin samalla menisi pallokin 🙂

 10. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Kuulostaa ihan samalta, kun me yritetään saada tyttöä innostumaan leluosastolla kaikesta kivasta 😀 Ihan vaan, koska me itse haluttais niitä joitain leluja.. 😀

 11. Henni M kirjoitti:

  Minä en noita ihmeellisiä leijailevia palloja ymmärrä. Onhan ne kivan näköisiä mutta kun en halua tuhlata rahoja sellaiseen "turhuuteen". 😀 meille ei siis tänäkään vuonna tule noita vappupalloja vaikka lapset haluaisi.

 12. Henni M kirjoitti:

  Minä en noita ihmeellisiä leijailevia palloja ymmärrä. Onhan ne kivan näköisiä mutta kun en halua tuhlata rahoja sellaiseen "turhuuteen". 😀 meille ei siis tänäkään vuonna tule noita vappupalloja vaikka lapset haluaisi.

Kommentointi on suljettu.