Hae
Yhtä kuin

Viikottainen, kehoa puhdistava vihersmoothie

Pienen lapsen vanhempina tulee usein kiireessä syötyä vähän miten sattuu. Välillä sitä sitten havahtuu jokseenkin tunkkaiseen oloon, väymykseen ja muutenkin vähän kurjaan oloon.
Detox-kuurit ovat suosittuja ja nyt ajattelimmekin vinkata teille yhden edullisen ja helpon
detox-juoman (tai ihan vaan vihersmoothien), jonka voitte tehdä näppärästi kotona.
Luultavasti ainekset löytyvät jo valmiiksi kotoasi. Siispä.. Hus, pois myrkyt! Tätä juomaa suositellaan juotavaksi ainakin kerran viikossa.

Tarvitset nämä:

2-3 Sellerin vartta
1 Kurkku
1 Sitruuna (sitruunan mehu)
1 vihreä omena
Kourallinen pinaattia (tuoretta, pakastettuna pari palaa)
Hippusellinen persiljaa
Pari lasia vettä

Blendaa kaikki, paitsi sitruunan mehu (lisää se lopuksi) sekaisin ja nauti!
Puhdistusten sanotaan tuovan lisää virtaa ja parempaa fiilistä, hyvää oloa. Kroppa saa hieman hengähtää. Jos olet ajatellut ryhtyä kunnolla hetkeksi puhdistamaan kroppaa ja mieltäsi, on hyvä tällöin nauttia mahdollisimman värikkäitä, aitoja ruokia. Yksistään tämäkään juoma ei ihmeitä tee!

Kokeile vaikkapa muutaman viikon ajan nauttia aamulla ensimmäiseksi lasillinen lämpöistä sitruunavettä tyhjään vatsaasi. Ota rennosti,sauno ja tee kävelylenkkejä, mutta vältä raskasta liikuntaa (me kun ollaan Jassen kanssa niin hirveän sporttisia muutenkin, hah). Kannattaa myös jättää hetkeksi mm. punainen liha, sokeri, alkoholi ja kofeiini.

”Detox sopii yleisesti kaikille perusterveille. Heidän, joilla on lääkitys, tulee konsultoida lääkäriä. Syövästä ja anoreksiasta kärsiville tai raskaana oleville eikä imettäville suositella puhdistusta”, 
kertoo ruohonjuuri.fi.
Mutta palataampas itse juoman äärelle. Olen aina olettanut, että kaikki tällaiset maistuvat hirveän pahalle. Yllätyin, kun maku ei ollutkaan paha. Seuraavalla kerralla lisäisin itse joukkoon ehkä hitusen enemmän omenaa, sillä nyt pinaatti oli jotenkin vähän turhan dominoiva, mutta ei tämä silti hirveää ollut, kuten pelkäsin. Mielellään tällaisen nauttii viikottain. Ihan ilman mitään erityistä
syytäkään. Meilläkin kun on ehkä enemmän tavoitteena vain lisätä tällaista enemmän arkeen.

Olin ajatellut tämän viikon olevani oikein kuuliainen ja noudattavani suosituksia. Nooh, nautin yhä aamulla kahvia sitruunaveden perään ja syötiin jätskiäkin. Mutta eiköhän vielä kevätsiivous iske niin kotiin, kuin kehoonkin. Kohti parempaa fiilistä!

– Jane

Yksi kommentti

  1. Unknown kirjoitti:

    Minun pitää ottaa tyhjään vatsaan 3 Thyroxin mikrogamman tablettia, miten se onnistuu sitruunaveden kannssa, aleneeko/mitätöikö se thyroxinin vaikutuksen?

Kommentointi on suljettu.