Hae
Yhtä kuin

Äiti hevikansan keskelle? Jaa parhaat Nummirock-, ja festarivinkkisi!

Näin syntyperäisenä kauhajokisena ehkä hitusen jopa hävettää myöntää, että en ole koskaan ollut kaupunkimme kesähelmessä, Nummirockissa. Kaikki muut festarit onkin melkein tullut koluttua Suomessa. Vanhempieni luota näille ks. festareille on naurettavan lyhyt matka,
vain noin 10km, mutta silti en ole koskaan ollut siellä sisällä.
Nyt olemmekin Jassen kanssa menossa Nummeen mediahommiin parina päivänä, ja raportoimme sitten sieltä teillekin! Pikkuinen mamma marssii hevikansan keskelle! Onneksi lapsi pääsee lähelle hoitoon, niin ei tarvitse niin hirveästi stressailla. Olisiko mielessänne jotain, mitä tahtoisitte erityisesti kysyä joltain Nummirockissa esiintyvältä artistilta? Artistit voitte tarkistella TÄÄLTÄ. Mieltänne askarruttavia kysymyksiä voi heittää kommentilla tähän postaukseen.

Entäpä mikä ihme on tämä Nummirock? Festari sijaitsee Kauhajoen Nummijärvellä ja on hyvin Rock-, ja metallihenkinen. Nummircok-nimellä festaria on kutsuttu jo vuodesta 1987, ja 1990-luvulla se saavuttikin asemansa yhtenä Suomen suurimmista festareista, aikamoista! Ja meikä ei ole ollut paikalla, damn. Festivaali järjestetään 21-24.6 ja pääsylippuun sisältyy teltta-, ja autopaikka.

Tänä vuonna esiintymässä on mm. ruotsalainen Raised Fist ja suomalaisista mainittakoon esimerkiksi Mokoma ja Nicole. Nicolea olenkin ollut kuvaamassa jo silloin, kun opiskelin vasta valokuvaajaksi. Tässä postauksessa onkin noita opiskeluaikojen räpsyjä, hah.
Kuten ehkä monet tietävätkin, olen ug-räpin ja ysäriräpin ystävä henkeen ja vereen, mutta silti voin myöntää, että odotan festivaalin ohjelmistoa suurella mielenkiinnolla. Tulossa on erilainen juhannus!

Sormet jo hieman syyhyävät päästä tarkistelemaan varastostamme löytyvää telttaa! Ellei sitten päädytä johonkin muuhun yöpymistapaan. Mutta viimeksi oltiin telttailemassa liftausreissulla, ja siitähän alkaa olla jo kolmisen vuotta. Aika siis olisi hytistä teltassa ja kuunnella hyttysten ininää?

Nyt kaipailisinkin teiltä vinkkejä Nummirockiin. Onko jotain erityistä, mitä mielestänne 
on hyvä ottaa huomioon? Tai onko teillä kenties jotain muita hyviä festaristooreja muistissa, avaudu – ole hyvä! Sen verran on tullut festareilla möngittyä, että perusjutut on hanskassa, mutta ainahan voi oppia jotain uutta. Varsinkin, kun on kyseessä itselle aivan uusi festarikokemus. Voin sitten laatia näistä erikseen vielä jonkinlaisen festarivinkki-postauksen myöhemmin!

Mihinkäs festareille te olette oikein menossa? Me olemme menossa mediahommiin vielä ainakin Tammerfesteille, ja sinne onkin tulossa myös lippuskabaa täällä blogissa, joten pysykää kuulolla!
– Jane

2 kommenttia

 1. Senja L kirjoitti:

  Itse en ole koskaan käynyt Nummirockissa, koska asun täällä kaukana etelässä.
  Mutta yhden neuvon haluaisin antaa metallifestareille menijöille – varo mosh-pittiä, jos et halua osallistua siihen itse. Mosh-pitissä ihmiset juoksevat hulluna, törmäilevät toisiinsa ja tönivät toisiaan. Meno pitissä on ihan "ystävällistä", jos joku kaatuaa, hänet autetaan ylös ja ketään ei tahallaan satuteta. Mutta sivusta katsottuna meno on mielestäni melko hurjaa, kerrankin näin henkilön poistuvan pitistä nenä verillä.

  Senja L / sheneverleftwonderland.blogspot.fi

 2. Marjut M. kirjoitti:

  Oi Nummirock, ihmisen parasta aikaa! Mulla on jo 12 Nummea takana, kaikki juhannukseni olen siellä viettänyt täysi-ikäistymisestä lähtien. Monia blogipostauksia aiheesta löytyy täältä: marjutin.blogspot.fi

  Mun vanheneva kehoni on sitä mieltä, että kaikkein paras ostokseni leirintää ajatellen on ollut kaksi viimeistä vuotta kunnon ilmapatja. Lämmintä vaatetta mukaan (eräänä vuonna yöllä lämpötila tippui -2 asteeseen ja aamuyöstä satoi rakeita…) ja kunnon korvatulpat, niitä tarvitaan sekä keikoilla että saadakseen kunnolla nukuttua kaikilta mölyltä. Leirintäalueella kannattaa käydä tekemässä pikku kierroksia, siellä on kaiken maailman ihmeellistä rakennelmaa ja viritelmää, olen varma, että tulet hämmästymään. 😀 En missään nimessä suosittele päätymään mihinkään muuhun yöpymistapaan kuin leirintään!

Kommentointi on suljettu.