Hae
Yhtä kuin

Mokoman festarivinkki; ”Jalat lämpimänä ja pää kylmänä”

Vietimme tosiaan Jassen kanssa Kauhajoella Nummirockissa osan juhannuksestamme.
Olimme ks. festivaaleilla pe-la päivät ja tällöin typykkämme oli pitämässä kivaa mummulassa.

Kuten aikaisemmin olenkin teille maininnut, niin en ole koskaan ennen ollut Nummirockissa,
vaikka tuo festari onkin vanhempieni lähettyvillä, noin kymmenen kilometrin päässä. Lähtiessäni festareille ajatukseni olivat hieman ristiriitaiset, olin toki kuullut ”Nummesta” paljon hyvää,
joten uskalsin olla myös toiveikas ja optimistinen.

Leiristämme löytyi lisäkseni ainoastaan miehiä, ja heidän harmikseen välillä yritin hieman putsailla
tuota leiritystä. Kuulemma häiritsin heidän ”Feng Suita” siivoamalla tumppeja ja tölkkejä sivummalle. Pahoittelen yhä, mutta lupaan tuoda ensi vuonna sen imurin kyllä mukanani!
Miekkoset kun uskoivat, että repustani taatusti löytyisi myös imuri, kun niin kovasti innostuin..

Myöskään pelkästään perinteistä festariruokaa emme nauttineet, vaan ihastuttava kahvila  
Valkoinen Puu tarjosi meille kakkukahvit sateen keskellä. En olisi voinut enempää toivoa,
voitte vain kuvitella miten hyvältä maistuu festareilla nukutun yön jälkeen kuuma cappucino? Puhumattakaan tajun vievistä kakuista.

Kakun palasten koot olivat todella suuret ja maku oli niin mehevä, että ensimmäisen suupalan jälkeen Jasse sanoikin; ”Voi Vi**u, Hyvää yötä!”. En ole ikinä syönyt niin hyvää suklaakakkua. Valkoinen Puu kiertää kesällä myös muillakin festareilla, heidän ”Coffee Box” löytyy seuraavaksi mm. Provinssista. Kannattaa nauttia pala luksusta festarielämän keskellä!
Ainoastaan remuamista emme toki tuolla harrastaneet, vaan välillä Jassen kanssa tehtiin jopa
hieman hommiakin. Mokoman rumpali, Janne Hyrkäs ehti vastailla muutamiin kysymyksiinkin festarielämästä ja synnyinkaupungistani. Mokoma on ollut esiintymässä Nummessa peräti jo vuodesta 2003. Heiltä on jäänyt vain yksi vuosi epähuomiossa väliin, mutta faneilleen uskollisina
he paikkasivat erheen; ”Soitimme sitten seuraavana vuonna peräti kaksi keikkaa; akkarin ja sähköisen”.

Nummirockissa parasta on heistä luonnollisesti kaikki, mutta erityisesti he tahtovat nostaa esille porukan, joka festivaalia järjestää ja todeta heidän olevan hienoa sakkia! Kauhajoesta ja sen asukkaista Jannella on selkeä kuva: ”Meininki vaikuttaisi olevan rehdin suoraselkäinen”. Tämä ei
toki olekaan mikään ihme, ollaanhan hyvänen aika sentään Etelä-Pohjanmaalla. En ole koskaan elämässäni kuullut sieltä kotoisin olemisen olevan mitenkään haitaksi, päin vastoin.
Mikäli Janne olisi aikomassa Nummirockiin yöpymään, hän valitsisi majoitukseksi telttailun; ”Telttamajoituksessa en ole koskaan ollut, joten se kokemus olisi hoidettava alta pois”.
Me yövyimmekin Jassen kanssa teltassamme ja vastoin odotuksiamme teltassa oli yöllä jopa suorastaan kuuma! Oletimme, että joudumme hytisemään ja olimme ehkä salaa kateellisia muiden majoitusvalinnoista, mutta turhaan. Telttailu se on joka kannattaa! Trust me.

Mokoma aikoo keikkailla kesän ja tuskin ehtii kuulemma edes kesähiki kuivua, kun ollaankin jo
syyskuussa suuntaamassa klubikeikoille. Samaan aikaan he treenaavat myös uutta materiaalia keikoille, eli aktiviteettia todellakin riittää. Loppuun saimme teille vielä jaettavaksi kullan arvoisen festarivinkin; ”Jalat lämpimänä ja pää kylmänä, niin hyvä tulee!”

Kaiken kaikkiaan Nummirock yllätti tämän pienen äidin hyvin positiivisesti, ja sydäntä lämmitti varsinkin se, että sain kuulla myös hieman vanhaa punkkiakin! Se piristi kaiken muun välissä
kivasti. Kiitokset siitä menee High School Dropoutsin pojille.

Kiitämme ja kuittaamme, ja muistakaahan myös osallistua Tammerfestien lippuarvontaan blogissamme.

Mukavan sateista loppuviikkoa!