Hae
Yhtä kuin

Joulukalenteri koko perheelle?

Nyt on ”vasta” marraskuu, mutta kalentereiden suhteen ei ole lainkaan liian aikaista. Varsinkaan, jos aikoo suunnitella ja tehdä joulukalenterin itse. Muistanette ehkä viime joululta, kun tein sellaisen perinteisen ”24 syytä, miksi rakastan sinua” -kalenterihommelin? Tällä kertaa ajattelin varioida tuota koko perheelle sopivaksi. Yhä on 24 lappusta, mutta nyt niissä kaikissa onkin jokaiselle päivällä jotain yhteistä tekemistä! Jouluista, tai ainakin talvista. Viimeksi tein laput purkkiin, mutta nyt ajattelin laittaa ne tuohon ihanan kimmeltävään laatikkoon, sinne mahtuukin vähän paremmin.

Pääpointtina on yhdessä tekeminen ja oleminen, koska jouluhan on yhdessä olon aikaa, ja toisten muistamista. Meillä kyllä tehdään juttuja yhdessä, mutta arjessa helposti unohtuu sellainen, että ihan koko perhe rauhoittuisi glögilasien äärelle askartelemaan ilman mitään kiirettä.
Asioiden ei tarvitse olla mitenkään erikoisia, meillä lukee yhdessä lappusessa pipareiden leivontaa ja toisessa pulkkamäkeä kaakaoiden kera. Voi toki olla, että lumisten asioiden kohdalla joudutaan hieman improamaan, mikäli lunta ei vain yksinkertaisesti ole ollenkaan. Muutama spessujuttukin meiltä kuitenkin löytyy, esimerkiksi Tampereen Tallipihalla vierailu, sielä täytyisi käydä ehdottomasti kahvilla ja nauttimassa esimerkiksi herkulliset leivokset!

Koska nyt laput laitoin tosiaan tuohon laatikkoon, voisi ideaa vielä kehittää siten, että sieltä voisi löytyä jotain muutakin jouluista? Olen kuullut, että joillain perheillä on olemassa ns. jouluboxi, jonka he ottavat esille joulukuussa. Sieltä sitten voidaan ottaa esille päivittäin jotain joulufiilistelyyn, kuten esimerkiksi jouluisiaelokuvia. Ei lainkaan hassumpi idea sekään. Siinä olisi hauska perinne.


Suositaanko teillä perinteisiä suklaakalentereita, vai teettekö jotain itse? Tytöllämme oli viimeksi Muumien ihana kirjajoulukalenteri, saa nähdä, hankimmeko nytkin vielä jotain laatikon lisäksi.

14 kommenttia

 1. Marjo kirjoitti:

  Aika paljon ollaan suosittu perinteistä joulukalenteria. Tämä on kyllä aika hauska idea ja tuo yhdessä tekeminen tekee tästä myös ihana jutun. Kiva idea ja kiitos sen jakamisesta 🙂

 2. Melissa L kirjoitti:

  Hauska kalenteri, voisi toimia meilläkin. Lapset yleensä itse päättää minkä haluavat, on osa joululahjaa.

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Meidän tyttö on 2-vuotias, ei varmaan osteta joulukalenteria tai sitten joku kuvakalenteri vaan. 🙂

  Taru
  stuffabout.fitfashion.fi

 4. Noora / KIDULT kirjoitti:

  Suklaakalentereilla ollaan täällä menty 😀

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Meillä on perinteenä vastaavanlainen kalenteri, tai ennemminkin "tonttujen laatikko". Laatikko on Ikeasta ostettu punainen lasten aarrearkku, jonne tontut tuovat yön aikana vinkin päivän puuhasta tai muun yllätyksen. Esim. piparipäivänä laatikosta löytyvät piparimuotit, Lucian päivänä kaulin (Lucia-pullat), kuusenhakupäivänä leikkisaha, koristelupäivänä koristeet kuuseen, parvekkeen jouluvalot sinä päivänä kun ne laitetaan. Osassa päivistä tulee olemaan ihan tavaraakin lapselle -> ensimmäisenä päivänä "oikea" joulukalenteri, jonain päivänä jouluaiheinen lasten elokuva, toisena päivänä joulukirja jne.
  Tässä on myös se hyvä puoli, että tekemisiä voi tarpeen ja menojen sekä sään mukaan sumplia/vaihtaa päiviä edellisenä iltana eli pipareita leivotaan sellaisena päivänä kun ulkona on kurja keli.

 6. petra kirjoitti:

  Me hommattiin maitoallergiselle tytölle vuosi sitten frozen askartelu kalenteri ? se oli kiva vaikka leimat meni hukkaan ennen kuin muste löytyi luukusta ja puuvärit oli ihan onnettomia ?

 7. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Olkaas hyvä vaan <3

 8. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  On varmasti lapsista kiva päästä valitsemaan 🙂

 9. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Meilläkin 2-vuotias typykkä, ja ei ainakaan suklaakalenteria varmaan hankita vielä, kun ei muutenkaan ostella hälle vielä karkkia 🙂

 10. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Oi ihana idea! Kuulostaa tosi kivalta 🙂 <3

 11. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Hahaha, no mutta ajatushan se on tärkein! 😀

 12. Lilian wilson kirjoitti:

  After being in relationship with Wilson for seven years,he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to someone online and she suggested that I should contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that don't believed in spell, I had no choice than to try it, I meant a spell caster called Dr AKHERE and I email him, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will return to me before three days, he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 4pm. My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he was so sorry for everything that happened, that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him, that was how we started living together happily again. Since then, I have made promise that anybody I know that have a relationship problem, I would be of help to such person by referring him or her to the only real and powerful spell caster who helped me with my own problem and who is different from all the fake ones out there. Anybody could need the help of the spell caster, his email: AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346 you can email him if you need his assistance in your relationship or anything. CONTACT HIM NOW FOR SOLUTION TO ALL YOUR PROBLEMS
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346

 13. Lilian wilson kirjoitti:

  After being in relationship with Wilson for seven years,he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to someone online and she suggested that I should contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that don't believed in spell, I had no choice than to try it, I meant a spell caster called Dr AKHERE and I email him, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will return to me before three days, he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 4pm. My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he was so sorry for everything that happened, that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him, that was how we started living together happily again. Since then, I have made promise that anybody I know that have a relationship problem, I would be of help to such person by referring him or her to the only real and powerful spell caster who helped me with my own problem and who is different from all the fake ones out there. Anybody could need the help of the spell caster, his email: AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346 you can email him if you need his assistance in your relationship or anything. CONTACT HIM NOW FOR SOLUTION TO ALL YOUR PROBLEMS
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346

Kommentointi on suljettu.