Hae
Yhtä kuin

Mutsin polttoaine, oodi kahville

Kahvi, jumalten juoma. Tämä mutsi, ja legendan mukaan lähes jokainen muukin mutsi, käy kahvin voimalla. Tätä tankataan jo ennen, kuin silmät ovat aamulla auenneet ja on hyvä pitää huoli, ettei polttoaine lopu kesken päivän. Ettei jää päivän duunit puolitiehen, ja mutsi keskelle pyykkivuorta sippaa, ilman kahvia voi nuppikin mutsilla vähän kippaa. Moottori keittyä, kone leikata, kun pitäis aina vaan viikata. Pitäis siis jokaisen perheenjäsenen mutsin kahvitauoista enemmänkin piitata! 

Eikö niin? Just niin.
No joo, laskempas nyt kahvimukini alas ja palaan maan pinnalle. Nykyään puhutaan melkoisesti kahvin haitoista, ja siitä, miten sen juomista tulisi rajoittaa. Niinpä tahtoisinkin nyt tuoda hieman lohtua niille, jotka sitä pannu tolkulla kittaavat. Katsellaas hieman sitä, mitä hyötyä kahvin litkimisestä on? Mitä plussaa se tuo nauttijalleen? Saako tässä kuulkaas yhtään synninpäästöä?

28.4.2017 Kotilieden nettiartikkelissa kerrotaan runsaasti kahvin tervetysvaikutuksista. Jes.  
Kahvi muun muassa nostaa kipukynnystä ja parantaa urheilusuoritusta. Myös maksa diggailee kahvista, kahvin nauttimisen on tutkittu vähentävän maksasyöpää. Muitakin hyötyjä löytyy valtavasti. Saanee huokaista helpotuksesta.

Kahvista saa parhaimman tehon irti, kun hörppii 4-5 kupillista päivässä. Montakos kuppia sinä nautit? Pannullisen, taikka pari? Vaiko vain kupposen? Itselläni määrä vaihtelee melko reilusti, sillä yleensä kahvit ehtivät jäähtyä kuppiin, ennen kuin päätyvät huulilleni.. En siis osaa sanoa, montako täyttä mukillista ehdin päivittäin nauttia. Hörppy silloin, toinen tällöin. Keitän sitä kuitenkin noin 2 kertaa päivässä, puoli pannullista kerralla. Ja puolet menee rehellisesti sanottuna viemäriin, kun kahvinkeitin on ollut päällä puolisen päivää..
Oletko miettinyt, että olet toivottoman riippuvainen kahvista, sillä ilman sitä, päätäsi alkaa särkeä? Kotilieden artikkelissa professori Jaakko Tuomilehto valottaa, että kyseessä on silloin totuttu tapa, eikä riippuvuus. On myös höpöhöpöä, että kahvi aiheuttaisi nestehukkaa, ja kahvin voi hyvillä mielin laskea päivän nesteiden saantisuositukseen mukaan. Mukava tieto ihmiselle, joka AINA unohtaa sen himskatin veden juonnin! Löytyykö kohtalotovereita, unohdatko sä?

Mutta palataanpas vielä tähän mutsiuteen ja mutsien polttoaineeseen, ja sen vaikutuksiin.
Mutsien toimintakykyyn omien havaintojeni mukaan, vaikuttaa suuresti tuo mieluiten lämpöisenä nautittu juoma. Jo yksi hörppäys saa mutsin silmät auki, aika tehokas polttoaine. Suorastaan ärhäkkä (kuten mutsi ilman aamukahvia). Toinen kulaus saa mutsin valmistamaan puuron ja kolmas jopa saa tarttumaan imuriin (ihan vaan siksi, kun näkkärin muruset on vähän ikäviä jalanpohjissa). Neljännen voimilla saatetaan päästä jo ovesta uloskin, jolloin viides hörppäys nautitaan hiekkalaatikon reunalla, taikka bussipysäkillä.

Mitä taikavoimia mahtaakaan pannullinen saada aikaan?
Ja ilman kahvia? Ilman kahvia mutsi ei vaan käynnisty. EI. Silloin se raahautuu korkeintaan
lapsen kanssa aamulla sohvalle ja saa juuri viimeisillä voimillaan napsautettua kaukosäätimestä lastenohjelmat auki, ja sitten sen kone sammuu. Se on sitten TILTISSÄ. KAPUT. RÄKS.

Miten se vaikuttaa muuhun perheeseen? Lapsi istuu telkun edessä hela dagen ja nakertaa näkkäriä. Roskis on täynnä, miehen sukat eivät löydä olkkarin lattialta pesukoneeseen, postimies kiroaa täyden laatikon. Haittavaikutuksista voisi kirjoittaa kirjan, ehkä kirjasarjan. Koko perheen mielenterveyden vuoksi siis kehotankin kumppaneita vähintään lataamaan kahvinkeittimen valmiiksi mutseille, ennen töihin lähtöä. 

Sama pätee toki myös kotifaijoihin, heillekin lienee tämä polttoaine yhtä tärkeää, vaikka tutkimustuloksia tästä ei itsellä henkilökohtaisesti nyt satukaan olemaan. Empatiaa myös heille!

12 kommenttia

 1. Melissa L kirjoitti:

  Kahvi on kyllä ykkönen 🙂

 2. marja liljeström kirjoitti:

  Minä olen hirveä kahvikatti. Juon ainakin kymmenen kuppia päivässä. Kahvin on huomattu ehkäisevän myös muistisairauksia.

 3. Anna Valta kirjoitti:

  Ei ilman kahvia voi olla 🙂

  Anna/Kello neljän aamukahvi
  https://neljanaamukahvi.blogspot.fi/

 4. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Hiii! Aivan ihana postaus! Just näin! Itselläni rutiinina on aamutanssi ja palkinnoksi saa sitten kahvia. Tanssin aikana raivataan tietä uudelle päivälle. Iltakahvin aika niinhän? ??

  http://belleepoquewedding.blogspot.fi

 5. hannamaria kirjoitti:

  Kahvi on oikeasti maailman paras tehoaine, se todellinen jumalten juoma. Ei mikään ES.

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 6. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Kahvilla on kyllä paljon hyviä ominaisuuksia 🙂

 7. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Hih, ihanaa että pidit! <3 Ja kuulostaa ihan parhaalta tuo rutiinisi! 😀

 8. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Just niin! 🙂

 9. Lilian wilson kirjoitti:

  After being in relationship with Wilson for seven years,he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to someone online and she suggested that I should contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that don't believed in spell, I had no choice than to try it, I meant a spell caster called Dr AKHERE and I email him, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will return to me before three days, he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 4pm. My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he was so sorry for everything that happened, that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him, that was how we started living together happily again. Since then, I have made promise that anybody I know that have a relationship problem, I would be of help to such person by referring him or her to the only real and powerful spell caster who helped me with my own problem and who is different from all the fake ones out there. Anybody could need the help of the spell caster, his email: AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346 you can email him if you need his assistance in your relationship or anything. CONTACT HIM NOW FOR SOLUTION TO ALL YOUR PROBLEMS
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346

 10. Lilian wilson kirjoitti:

  After being in relationship with Wilson for seven years,he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to someone online and she suggested that I should contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that don't believed in spell, I had no choice than to try it, I meant a spell caster called Dr AKHERE and I email him, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will return to me before three days, he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 4pm. My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he was so sorry for everything that happened, that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him, that was how we started living together happily again. Since then, I have made promise that anybody I know that have a relationship problem, I would be of help to such person by referring him or her to the only real and powerful spell caster who helped me with my own problem and who is different from all the fake ones out there. Anybody could need the help of the spell caster, his email: AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346 you can email him if you need his assistance in your relationship or anything. CONTACT HIM NOW FOR SOLUTION TO ALL YOUR PROBLEMS
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346

Kommentointi on suljettu.