Hae
Yhtä kuin

Äiti, kuin värityskirja – tarinat tatuointien takana

Nykyään lienee monia ihmisiä, joilla ei ole sen kummempaa tarinaa tatuointiensa takansa. Itse kuitenkin olen aina halunnut, että tatuoinneillani on jokin merkitys, taikka tarina takanaan. Eräs tatuoijani myös vannoi tämän nimeen, sillä tällöin tatuointejaan ei myöskään kadu, koska ne ovat iholla muistoja ja tarinoita, osa syvempää merkitystä. Itselläni on aika paljon kuvia ihossani ja käsi sydämellä en kadu niistä yhtäkään. Ihan ensimmäisen kuvani olisin voinut ottaa toisella tatuoijalla, sillä hän teki kuvaa väärin, mutta en silti tahtoisi kuvaa poiskaan iholtani. Siihen liittyy todella paljon tunnetta. Joten rosoisuudestaan huolimatta koen, että sekin on iso osa minua.
Ensimmäiseni

Ensimmäisen tatuointini otin, kun olin täyttänyt vähän aikaa sitten 18-vuotta. S-kirjaimen siivillä. Olin jo pitkään haaveillut tatuoinnista, mutta sopivaa aihetta, tai merkitystä ei ollut, joten asia oli jäänyt hautumaan. Niin surullista, kuin se onkin, kun isosiskoni menehtyi – tiesin heti merkityksen kuvalleni. Suunnittelin itse kuvan paperille ja tatuoija nimeltään ”Pete” muokkasi sitä hieman ja alkoi tehdä kuvaa ihooni. Kyseinen tatuoija oli kuitenkin tehdessään aika hermostunut, ravasi tupakalla ja teki kuvaa monta tuntia. Kyseinen kuva on tehty liian syvälle ihoon, liian kovalla paineella ja liian pitkään. Tämän vuoksi toiset tatuoijat eivät ole hirveästi saaneet kuvaa edes korjattua, sillä arpikudosta on kertynyt siihen runsaasti. Tarkoituksen mukaista kuvassa on toki se, että siivet kirjaimen ympärillä ovat vaaleat, mutta muutenkin kuva on aika kulahtanut. Kaikesta huolimatta muistan miten tunteellinen hetki, ja tärkeä hetki oli saada juuri tämä kuva ihooni. En kadu kuvaa tänäkään päivänä, vaikka tekijä tosiaan olisi saanut olla ammattimaisempi, taitavampi ja tarkempi.
Onnea elämään

Toisen kuvani, vihreän apilan otin muutama vuosi ensimmäisen jälkeen. Tuolloin toivoin, että saisin elämääni hieman onnea lisää. Tuntui, ettei onnea oikein ollut ja toisaalta, koen apiloiden liittyvän myös hieman Irlantiin, josta pidän kovasti. Tämä tatuointi tehtiin Tampereella Hervannassa siten, että tatuoija piirsi sen suoraan ihooni. Ei siis suunniteltu ensin mitään paperille. Hän on tunnettu tästä tyylistään. Kuvan teko ei sattunut yhtään, vaikka voisi ajatella paikan olevan hyvinkin herkkä. Enemmänkin vain ärsytti hieman surina, koska kohta on heti korvan juuressa. Apiloita näkyy monilla, mutta ei se silti haittaa. Pääasia, että itse tiedän mitä se minulle merkitsee.
Viha-rakkaussuhde mustekaloihin

Sitten olikin jo vuoro ison kuvan. Olen aina halunnut itselleni ”hihan”, mutta valitettavasti se on yhä vieläkin vaiheessa. Halusin ihooni mustekalan, joka pitelisi hyppysissään timantteja. Mustekalalla on hyppysissään kolme timanttia, jotka edustavat siskon mentyä jäljelle jäänyttä perhettäni. En oikein ole koskaan pitänyt mustekaloista. Voisi ajatella, että mustekala edustaa pahuutta, joka yrittää viedä loputkin, tai sitten niin, että olen itse mustekala ja koetean pidellä hyppysissäni vielä tiukasti jäljelle jääneitä perheenjäseniä. Oli miten oli, ainakin timantit edustavat syntymäperhettäni. Tätä kuvaa täytyisi korjailla jo, sillä siitä on värit aika kuluneet ja muutenkin toivoisin näin jälkikäteen paksumpia ääriviivoja kuvalle. Kuvan tekoon meni paljon aikaa ja se tuntui myös melko ikävältä lähellä kainaloa. Ehkä senkin vuoksi en ole vieläkään saanut aikaiseksi varata aikaa sen korjailuun.
Tahtoisin myös lisäksi liittää selkäpuolelle ylettyvään liljaan pienen kolibrin, jossa olisi jollain muotoa mukana myös tyttäremme. Täytyisi vain saada aikaiseksi varata se uusi aika!

Pieni paketti

Olkapäältä selänpuolelle menee teksti; ”Kaikki parhaat asiat tulevat pienissä paketeissa”. Teksti on englanniksi, sillä suomeksi tuollaiset mielestäni harvoin vain toimivat. Tämä sanonta omalla kohdallani tietysti tarkoittaa itseäni ja viittaa suoraan omaan pieneen kokooni. Halusin tämän, koska olen hyvin sinut oman pituuteni kanssa, mutta monet jaksavat silti päivitellä miten lyhyt olen. 152cm nyt vaan on kuulkaas ihan tarpeeksi.
WU – for ever

Musiikki on suuri osa minua ja sitä millainen olen. Olen tunnetusti henkeen ja vereen rap-skenen kannattaja. Wu-tang Clan on yksi merkittävimpiä yhtyeitä, jotka ovat vaikuttaneet minuuteeni. Myös edes menneen siskoni kanssa jaoimme samanlaisen musiikkimaun ja jokseenkin ”hip hop – elämäntyylin”. Siksi Wu-tangin logoon on sisällytetty myös siskoni sytymävuosi ja kuolinvuosi. Siskoni oli minulle hyvin, hyvin tärkeä ja ihailin häntä kovasti. Pienenä olisin tehnyt mitä tahansa, saadakseni olla kuin hän. Rakastan kuvassa olevaa turkoosia, se näyttää ihollani mielestäni hyvältä.
Repolaiset on se juttu

Viimeisimpään sop.. leimaan on ottanut osaa lusikallaan myös avopuolisoni. Meidän perheen yhteinen juttu on aina ollut ketut. Olemme miehen kanssa, ja tyttären kanssa, äärettömän kovia kettufaneja. Ketut myös edustavat sellaista pilkettä silmäkulmassa ja veijarimaisuutta, josta pidän kovasti. Olen myös vuosia haaveillut kuvaamiseen liittyvästä tatuoinnista. Se kun on myöskin suuri osa identiteettiäni, olenhan ammatiltani valokuvaaja. Olen jo ala-asteella tiennyt, että minusta tulee kuvaaja. Ei siis ihme, että yläasteelta lähdin suoraan opiskelemaan valokuvausta. Jasse kustansi tämän tatuoinnin täytenä yllätyksenä minulle vuosipäivälahjaksi. Olen äärettömän tyytyväinen tatuoijan jälkeen ja tyyliin, ja siksi aionkin ottaa jatkossakin hänellä uudet kuvani.

Mistä sinun tatuointisi kertovat? Tarvitseeko niillä olla takanaan tarinaa, vai voiko tatuoinnin ottaa vain, koska se nyt on kivan näköinen?

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itseltäni löytyy tällä hetkellä vain yksin tatuointi; tribaalisydän, jonka tatuoija suunnitteli minun näkemykseni perusteella. Halusin sen toki näön vuoksi, mutta ehkä myös näyttämään tietynlaista sydämen vahvuutta – niihin aikoihin olin juuri ensimmäisestä pitkäaikaisesta poikaystävästä eronnut.

  Toinen tatuointi on ollut pitkään mielessä, mutta en ole keksinyt mitään tarpeeksi merkityksellistä, että olisin lähtenyt ajatuksista toimiin. Nyt tosin kun tyttäremme on syntynyt niin hänet tulen iholleni tavalla tai toisella jossain vaiheessa ottamaan <3

 2. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Lapsiaiheiset tatuoinnit ovat kyllä siitä hyviä, että niitä ei ainakaan tule kaduttua koskaan! <3

 3. Josef Lewis kirjoitti:

  Hyvää huomenta, olen Josef Lewis. Hyvämaineinen, oikeutettu ja akkreditoitu lainanantaja. Me myöntäkää kaikenlaista lainaa nopeasti ja helposti, henkilökohtainen laina, autolaina, kotilaina, opintolaina, yrityslaina, inventor-laina, velkojen konsolidointi. jne

  Hanki hyväksytty yrityksille tai henkilökohtaisille lainoille tänään ja hanki varoja saman viikon hakemuksen aikana. Nämä henkilökohtaiset lainat voidaan hyväksyä riippumatta luottotietosi ja on paljon onnellisia asiakkaita varmuuskopioida tämän vaatimuksen. Mutta et saa vain tarvitsemasi henkilökohtaisen lainan; saat halvin. Tämä on meidän lupaus: Takaamme Alin kurssin kaikille lainoille, joilla on vapaa vakuus.

  Pyrimme jättämään positiivisen kestävän vaikutelman ylittämällä asiakkaidemme odotukset kaikessa, mitä teen. Tavoitteenamme on kohdella sinua arvokkaasti ja kunnioittavasti tarjoamalla korkealaatuista palvelua hyvissä ajoin. Ei sosiaaliturvaa Tarvittava määrä eikä luottotarkastusta tarvita, 100% taattu. Kannattaa välittömästi ilmoittaa välittömästi alla olevista yksityiskohdista, jos olet kiinnostunut lainauksesta ja ole huijauksia.

  Sähköposti: progresiveloan@yahoo.com
  Soita / WhatsApp: +16626183756
  Verkkosivusto: https://progresivefunding.wordpress.com

 4. Marjo kirjoitti:

  Hauskoja nämä sinun tatuoinnit! Varsinkin kun niihin kaikkiin liittyy koskettava tarina. Itselläni ei ole yhtään tatuointia. Joskus mietin oman koiran tassunjäljen tatuointia alaselkää mutta sekin on jäänyt.

 5. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Kiitos! Kaikkiin tosiaan liittyy tarina, mutta en nyt kokonaan sulje sitä vaihtoehtoa, etteikö joskus voisi ottaa sellaistakin, mikä vain näyttäisi kivalta. Omasta koirasta olisi varmasti ihana ottaa muisto 🙂

 6. Lilian wilson kirjoitti:

  After being in relationship with Wilson for seven years,he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to someone online and she suggested that I should contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that don't believed in spell, I had no choice than to try it, I meant a spell caster called Dr AKHERE and I email him, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will return to me before three days, he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 4pm. My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he was so sorry for everything that happened, that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him, that was how we started living together happily again. Since then, I have made promise that anybody I know that have a relationship problem, I would be of help to such person by referring him or her to the only real and powerful spell caster who helped me with my own problem and who is different from all the fake ones out there. Anybody could need the help of the spell caster, his email: AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346 you can email him if you need his assistance in your relationship or anything. CONTACT HIM NOW FOR SOLUTION TO ALL YOUR PROBLEMS
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346

 7. Lilian wilson kirjoitti:

  After being in relationship with Wilson for seven years,he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to someone online and she suggested that I should contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that don't believed in spell, I had no choice than to try it, I meant a spell caster called Dr AKHERE and I email him, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will return to me before three days, he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 4pm. My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he was so sorry for everything that happened, that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him, that was how we started living together happily again. Since then, I have made promise that anybody I know that have a relationship problem, I would be of help to such person by referring him or her to the only real and powerful spell caster who helped me with my own problem and who is different from all the fake ones out there. Anybody could need the help of the spell caster, his email: AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346 you can email him if you need his assistance in your relationship or anything. CONTACT HIM NOW FOR SOLUTION TO ALL YOUR PROBLEMS
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  or
  call/whatsapp:+2349057261346

 8. Unknown kirjoitti:

  Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaa laskuja, ostaa talon, refinansiota tai rakentaa uuden yrityksen, henkilökohtaisen lainan, ostaa auton? jne.
  ota yhteyttä tunnettuun lainanantajaan pelkäämättä menetettyä. Tarjoamme lainaa lainoille, jotka tarvitsevat rahoitusta 3%: n korolla. ota meihin yhteyttä tänään laina-palvelun nopeasta ja kätevästä lainaamisesta.
    ota yhteyttä jompaankumpaan seuraavista yksityiskohdista.
  Sähköposti: financial_creditloan@outlook.com

Kommentointi on suljettu.