Hae
Yhtä kuin

10 + 1 Vinkkiä automatkailuun lapsen kanssa, mitä tabletin tilalle?

Olemme lähdössä ensiviikolla perheen kanssa lomareissulle Saimaalle. Tämä tietää noin viiden tunnin ajomatkaa suuntaansa. On siis varsin järkevää valmistautua automatkaan kohta 4-vuotiaan lapsen kanssa huolella. Voin kertoa, että meillä on PALJON kokemusta jo vauvavuosiltakin automatkoista, pitkistä sellaisista. Aina kaikki ei ole sujunut niin rauhallisesti, mutta kokemusta on ainakin karttunut runsaasti. Voisin väittää, että olemme aikamoisia konkareita automatkailun suhteen. Olen myös iloinen siitä, että lapsemme on oppinut jo syntymästän saakka reissaamaan pitkiäkin matkoja.

Mutta asiaan. Päätin listata teille hieman vinkkejä automatkoille lapsen kanssa. Helpoin valinta on aina tietysti tabletti/puhelin, mutta mitä voisi keksiä niiden tilalle?

1. TEHTÄVÄKIRJAT

Oppi&Ilo lahjoitti meille mukavan kasan erilaisia tehtäväkirjoja, jotka ovat pyyhittäviäkin. Eli voit käyttää niitä uudelleen ja uudelleen – miten loistava juttu! Oppi&ilo-tuotteet on suunniteltu tukemaan monipuolisesti lapsen taitojen kehitystä. Niissä pääsee harjoittamaan hienomotoriikkaansa ja esimerkiksi päättelykykyä. Nämä ovat niin kivoja, että testailimme jo ennen matkaakin näitä yhdessä. Pitäisiköhän sitä hankkia tällaiset ihan itselleenkin? Näiden parissa lapsi viihtyy varmasti automatkoilla pidemmänkin tovin!

2. MUKAVAT, SÄÄHÄN SOPIVAT VAATTEET

Pitkillä matkoilla on tärkeää, että lapsella on oikeanlainen ja erityisesti rento vaatetus. Kenkiä autossa ei tarvita, kesällä ei edes sukkia.

3. JUOTAVAA JA SYÖTÄVÄÄ 

Esimerkiksi Raikastamon luomupillimehut, maissinaksut ja smoothiepussit ovat kulkeneet mukana reissuillamme niin kauan kuin muistan – eli AINA. Äidille PALJON kahvia.

4. MUSIIKKI

Kyllä, meiltä löytyy autostamme mm. Fröbelinpalikoiden levy. Ja kyllä, myös me vanhemmat hoilaamme kappaleiden mukana. Sutsisatsisatsaa!

5. ERILAISET MATKALEIKIT

Minkä värinen auto tulee seuraavaksi vastaan, laiva on lastattu, kapteeni käskee, jos sun lysti on..

6. PEHMOLELU MUKAAN

Olemme siitä onnekkaita, että lapsemme rakastaa pehmoleluja ja viihtyy aika hyvän tovin leikkien pelkästään yhdelläkin tällaisella.

7. PEITTO JA TYYNY/NISKATUKI

Hyviin uniin kannattaa panostaa. Lapsemme nukkuu helposti matkoilla ja nukkuminen on huomattavasti mukavampaa, kun on hyvä niskatuki – ettei pää retkota epämukavasti.

8. AURINKOSUOJAT TAKAPENKILLE

EHDOTTOMAT! Voi miten monesti olemmekaan ennen näitä viritelleet erilaisia takkivirityksiä ikkunoihin, kun aurinko paistoi lapsen silmiin..

9. PYSÄHDYS, JOSSA PÄÄSEE PURKAMAAN ENERGIAA

Jotta uni varmasti tulisi, kannattaa pitää tauko sellaisessa paikassa jossa voi kirmailla vapaasti. Bongatkaa leikkipuisto ja antakaa lapsen kiipeillä itsensä läkähdyksiin. Rauhallinen loppumatka taattu.

10. KOSTEUSPYYHKEET

Näillä pelastat tahmaiset kädet ja nassun, jäätelön penkistä..

+ 1. RENTO, AVOIN MIELI

No, tämä on kuitenkin ehkä se kaikkein tärkein. Kun matkustat lapsen kanssa, älä tee mitään ennakko-odotuksia reissusta. Harvemmin mikään sujuu niin kuin ajattelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *