Hae
Yhtä kuin

Hyödynnä pakkaset – loihdi jäätaidetta!

Ulkona on melkoisen kylmää, noin -20 ja viima käy. Miten voisi pakkasia sitten hyödyntää? Nyt on toki hyvä tuulettaa petivaatteita, mutta myös tehdä jäätaidetta. Ja vieläpä helposti!

Tarvitset vain hieman mielikuvitusta. Alkuun käy esimerkiksi tyhjät maitopurkit, täytä ne vedellä ja laita jäätymään ulos. Halutessasi voit täyttää ne myös vesiväriseoksella, jolloin saat ihanan värikkään lopputuloksen. Meillä ei sattunut olemaan vesivärejä, joten käytin sormiväriseosta ja se toimi myös hyvin. Mikäli tahdot oikein värikkäitä jääkuutioita, käytä elintarvikevärejä. Lapset tunnetusti rakastavat leikkiä, että värikkäät jääkuutiot ovat esimerkiksi timantteja!

Laitoin itse myös ämpäriin vettä jäätymään. Se lieneekin se perinteisin jäälyhty. Kun ämpärin vesi on jäätynyt, kippaa päälle kuumaa vettä. Tässä on kuitenkin ajoitus tärkeää, muutaman kerran ämpäri onkin jäätynyt liikaa, jolloin kynttilälle ei ole jäänyt koloa.. Oikein ajoitettuna jää irtoaa nätisti ja keskelle jää sopiva kolo kynttilälle. Muistan, että tehtiin näitä paljon äidin kanssa, kun olin pieni. Nyt oli kiva pitkästä aikaa kokeilla leikkiä pakkasilla ja verestää muistoja.

Kuumalla vedellä irtoaa myöskin maitopurkeista hauskat jääpalikat, joista saat rakennettua lyhdyn. Jos kaipaat erikosempaa lopputulosta, koita kaivaa kaapeistasi esimerkiksi erilaisia kakkuvuokia, homma toimii myös niillä! Ehkä ihan tuliterää vuokaa en kuitenkaan käyttäisi, pakkanen saattaa tehdä sille tepposet ja vuoka mennä hieman vinksin vonksin. Näihin jäätaiteiluihin voi myös ujuttaa mukaan ihan mitä tahansa. Servetit toimivat hyvin. Itse ämpäreihin laitoin esimerkiksi kanervia, havuja, tulppaaneja ja käpyjä. Perheessä ehdotettiin myös tytön pehmolelua, eilistä spagettia ja jouluvaloja..

Että tuota, niin. No, makunsa kullakin. Mutta ole avoin ja testaa ihmeessä villeimpiäkin ideoitasi – pidä hauskaa!

Sitten vain nauttimaan kuumasta kaakaosta ja katselemaan ikkunasta tai parvekkeelta teoksia, kun ilta hämärtyy.

Aika ihanaa, arjen pieniä iloja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *