Hae
Yhtä kuin

6+1 pelastavaa siivousniksiä

Toisinaan se karu totuus iskee vasten kasvoja, AAAARGH. Kaikkialla näkyy varsinkin lapsiperheissä tahmaa ja kädenjälkiä. Mutta mistä inspiraatiota? Hyvä kysymys. Tiedän. Yähh.

Ehkäpä nämä muutamat kokoamani niksit auttavat inspiraation hakemisessa. Tai ainakin saat hyvän syyn juoda vielä kupposen kahvia lukiessasi näitä, ennen varsinaista aloitusta. Oikeastaan haen tässä kyllä ihan itse sitä inspiraatiota.. mutta toivottavasti teillekin on apua näistä! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty? Puuh.

 

1. VAUVAÖLJY

Vauvaöljyllä lähtee teräspinnoilta sormenjäljet. Pari tippaa paperiin ja pyyhkäise! Nauti muutama sekunti puhtaista pinnoista ennen uusia jälkiä. Ja laske kymmeneen. Aloita alusta.

2. HIUSLAKKA

Hiuslakalla lähtee tussien jäljet kovilta pinnoilta. Suihkauta ja huokaise helpotuksesta! Toimii myös äidin pikanutturaan mainiosti. Suih suih.

Vahaliitujen pitäisi lähteä maalatuista seinistä hammastahnalla. Sormet ristiin.

3. EUKALYPTYSÖLJY

Eukalyptysöljyllä lähtee katalat tarrojen liimajäljet hus, kauas pois. Ei siis hätää, vaikka tarroja olisikin hurmiossa liimailtu paikkaan, jos toiseenkin. Itsekin nautin puuhasta pienenä niin, ettei sänkyäni ollut erottaa tarrojen alta.

4. RUOKASOODA

Tuliko mattoon tahra? Kumarra kohti keittiön kaappeja. Ripottele ruokasoodaa runsaasti tahran päälle ja anna vaikuttaa n. 20min ja ota torkut.

Imuroi ruokasooda sitten pois ja onnittele itseäsi. Sohviin kannattaa kokeilla myös partavaahtoa!

5. SOKERINPALA

Paloiko ruoka pohjaan, kun jaloissasi roikkui hirviölauma? Nuo nälkäiset hyeenat. Hankaa kostutetulla sokerinpalalla kattilaa ja voit jälleen hymyillä.

6. VOI

Metsäretkien jälkeen vaatteista saattaa löytyä ikävää pihkaa. Hiero tahraan runsaasti voita ja anna vaikuttaa yön yli. Laita aamulla vaate normaalisti pyykkikoneeseen ja  pihka irtoaa nätisti. TA-DA!

+ 1. SUOLA

Kun olet tämän rankan siivouspäivän jälkeen sitten viimein suonut itsellesi lasillisen punaviiniä, se tietysti kaatuu paidallesi. Hiero tuoreeseen tahraan heti märkää suolaa, ja paitasi pelastuu. Luultavasti myös koko iltasi.

Voit toki myös unohtaa kaiken yllä olevan ja vain delegoida siivouksen kumppanille, anopille tai lapsille. Ei huono vaihtoehto sekään.

Mites, löytyykö teiltä hyviä kikkoja siivoukseen? Itse taidan siirtää koko siivouksen huomiseen, täytynee vielä hieman inspiroitua yön ylitse.. Köhköh. Mutta joo, joo. Sitten lähtee!

2 kommenttia

  1. riiakoivisto kirjoitti:

    Kiitos!! Rakastan tätä postausta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *