Hae
Yhtä kuin

Hirsitalon siirtoprojektin kuulumisia

En täällä blogin puolella vielä kertonutkaan sen enempää suuresta projektistamme. Siitä kylläkin, miten laitoimme tytön kanssa kamat kasaan ja muutimme Raaseporiin – teimme eräänlaisen elämän muutoksen.

Vuokralla toistaiseksi

Tällä hetkellä tilanne on tosiaan se, että asumme toistaiseksi vuokralla kerrostalokolmiossa, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä tontiltamme. Tontilta, jonne on tarkoitus siirtää vanha hirsitalo (tai oikeastaan hirsikehikko), joka on peräti vuoden 1920 tietämiltä. Kolmiossamme on ihan mukavasti onneksi tilaa ja lasitettu parvekekin, mutta saa nähdä miten pitkään tässä asumme. Omalla tontilla asuminen kiinnostaisi kovasti jo ja periaatteessa siellä olisi eräs ulkorakennus, josta voisi pienellä kunnostuksella tehdä väliaikaisen asunnonkin meille.. Siinä säästäisi vuokran verran joka kuukausi, mutta katsotaan nyt. Oman saunan kaipuu on myös suuri, mutta toistaiseksi perheemme kohokohta on taloyhtiön saunavuoro.

KAUPUNGISTA MAALLE JA MAALTA KAUPUNKIIN

Ajatus vanhan hirsitalon kunnostuksesta on ollut avomieheni unelma aina, ja niin ikään myös asuminen rauhallisella seudulla, jossa koirankin voi päästää omaan pihaan helposti. Hän on asunut suurimman osan elämästään pääkaupunkiseudulla. Ja tiedättekös. Avomies on niin fiiliksissä omasta metsästäkin! Onhan siinä kieltämättä omat fiiliksensä ja on hienoa, että pystyy sienestämään ja marjastamaan suoraan oman pihan laitamilta.

Ja itse? Itse olen alun perin kotoisin juurikin no, keskeltä metsää. Kun yläaste oli lusittu, pakkasin kimpsut ja kampsut, suuntasin maailmalle ja vannoin, etten koskaan tulisi asumaan enää metsän keskellä. Kiertelin pitkin Suomea, vaihdoin asuntoa kuin sukkia ja minua ei oikein koskaan saanut edes puhelimella kiinni, koska olin aina jossain menossa. Todellinen reissukissa siinä mielessä. Tyttären syntymän myötä ankkuroiduin Tampereelle ja lopulta oltiin siinä pisteessä hetken, että minulla oli jo ikioma mansikkamaakin. Kunnes elämä heitteli aaltojaan ja muutimme tytön kanssa jälleen kerrostaloon. Mansikkamaan kaipuu oli toisinaan yhä suuri.

TAKAISIN METSÄÄN

Ja nyt, nyt ollaan sitten palaamassa melkoisella rytinällä sinne jonnekin metsän siimekseen. Ei ihme, että joitain kavereitani huvittaa, kun intoilen sellaisista asioista, kuin lampaiden vuokraus tai ”Maalla” -lehti. Minä, joka suureen ääneen vannoin 15-vuotiaana, että tulen aina asumaan jatkossa vain kaupunkien ydinkeskustoissa. Mutta. Aika aikaansa kutakin? Viime aikoina olen huomannut googlettavani lampaiden pidosta, leikkokukista, maan happamuuksista ja sen sellaisista melko usein.

MAATÖITÄ ODOTELLESSA

Tällä hetkellä odotamme maatöitä ja hirsikehikon siirtoa Keski-Suomesta meille Raaseporiin. Olemme hieman mittailleet talon paikkaa tontilla ja olleet yhteydessä arkkitehtien kanssa. Samaisella alueella sijaitsee myös avomiehen äidin vanha torppa, jota hän on itse kunnostanut ja asuukin jo siellä. Tulevaisuudessa olemme siis naapureita ”anopin” kanssa.

Vaikka hirveästi ei pysty meidän tontillamme vielä asioita tekemään maatöitä odotellessa, niin kasvimaan sentään tänä kesänä väsäsin jo hieman kokeilumielessä – mutta kuitenkin.

Satoa on tullut yllättävän kivasti, tällä hetkellä odottelemme vesi kielellä kurpitsojen kypsymistä lisää.

5 kommenttia

 1. villananna kirjoitti:

  Me käytiinkin teillä päin siellä heinäkuussa. Sellainen päiväreissu.
  Huh, tossa on kyllä projektia kerrakseen, onnea hommaan 🙂

  • Jane kirjoitti:

   Oi, täällä kyllä on kivoja paikkoja retkeillä ja nähdä.

   Kiitos, hommaa riittää – mutta hiljakseen hyvä tulee vai miten se meni 😀

 2. Jasmin kirjoitti:

  Kivasti kirjoitettu ”kuulumis”-postaus, kiva lukea miten hommat etenee ja millä fiiliksillä❣️☕

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 3. Nadine kirjoitti:

  Metsässä asumisessa on oma lumonsa, ja vaikka itse olen kotoisin keskeltä kaupunkiviidakkoa, tykkäsin kovasti asua metsässä (7 vuotta itse asiassa viihdyttiin siellä). Sitten kuitenkin tuli hinku maailmalle 🙂

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mielenkiinnolla seurailen kuinka teidän projektinne etenee 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *