Hae
Yhtä kuin

Hirsitalomme pohjasuunnittelua

Vielä on pitkä matka siihen, että oikeasti talomme nousee pystyyn – mutta ennen sitä onkin vielä myös runsaasti suunniteltavaa ja tehtävää. Alustavasti näyttäisi siltä, että syyslomaviikolla saamme vihdoin talon hirsikehikon siirrettyä sentään tontillemme. Lisäksi haemme talomme loput alkuperäiset ikkunat ja ovet. Kehikossa on vain yksikerros, joten yläkertamme tulee olemaan lautarakenteinen. Näin saamme runsaasti lisätilaa, sillä yksikerroksisena talomme ei vain toimisi.

ALAKERTA

Alakertamme pohjan piirustukset ovat vielä kesken, mutta sen pohjasta voin silti yleisesti jo kertoa teillekin. Meille tulee vanhaan tyyliin sopien lasikuisti, joka on lämmin. Yritämme mahduttaa myös yläkerran portaat tähän lämpöiseen kuistiin, jotta tilaa säästyy muuallekin. Alakerrasta meillä tulee muutoin löytymään wc/kylpyhuone, keittiö, ruokailuhuone ja olohuone.

Alun perin ajattelin, että kodinhoitohuone olisi minulle aivan ehdoton. Monissa hirsitaloissa, joita olemme käyneet katsomassa – olisi sellainen löytynytkin helposti. Vaan ei tässä, joka on kaikin puolin melko kompakti, vaikka kaikki tarpeellisimmat huoneet löytyvätkin. Olen myös toisaalta kuullut monelta, että lopulta kodinhoitohuoneeseen vain kertyy pyykkikasoja – ihan siinä, missä muuallekin huoneisiin. Enkä kyllä tykkää yhtään esimerkiksi silittämisestä, joten.. Pärjännemme loistavasti ilmankin sitä. Mielummin keskityn siihen, että ruokailuhuoneesta on näköyhteys keittiöön ja olohuoneeseen. Näin ollen yleinen oleskelu vie pyykkihuollosta voiton.

Pystyn jo kuvitella, miten aamiaisen tai aamukahvin pystyy näppärästi nauttimaan keittiön pienellä saarekkeella ja päivällisen yhdessä ruokailuhuoneessa. Ruokailuhuoneesta myös vieraita kestitessä lapset voivat syötyään jo siirtyä helposti olohuoneen puolelle esimerkiksi pelailemaan jotain lautapelejä.

Kylpyhuoneeseen toivon kovasti kylpyammetta, edes pientä suihkun lisäksi. Meillä tulee olemaan ulkosauna erikseen, ja yksi vaihtoehto olisi, että amme olisi siellä – mutta koska tulemme jakamaan saunan luultavasti myös anopin kanssa, olisi ehkä jo hygieniasyistäkin oma kylpyamme talomme sisätiloissa kaikille mukavampi ratkaisu.

Lähde: https://fi.pinterest.com/pin/453596993731041562/

Lähde: www.pinterest.com

YLÄKERTA

Yläkerrasta puolestaan tulee löytymään työhuone, pieni wc, meidän makuuhuoneemme ja sen lisäksi 2 muuta makuuhuonetta. Wc yläkerrassa on aivan ehdoton. Jo nyt meillä vuokra-asunnossamme koputellaan tuskissaan, kun jollain kestää liian kauan. Yksi vessa ei vain riitä, mikäli tässä taloudessa halutaan selvitä jokseenkin järjissään – ja kuivin pöksyin. Ja tiedättehän, kuka uskaltaa tai jaksaa pimeinä öinä kävellä yksin narisevia (ihan varmasti narisevat!) portaita alakertaan pissalle. Niinpä!

Monissa taloissa, joita olemme käyneet katsomassa, on ollut valmiiksi tosi toimiva pohja meille. Vaikka ostamassamme hirsikehikossa ei nyt olekaan valmiina yläkertaa, niin onneksi olemme niin monta nähneet, että sellaisen pohjan suunnittelu on jo melko helppoa. Mittasuhteet toki täytyy tarkistaa vielä ja muuta teknistä… Mutta, olenkin alusta saakka sanonut, että keskityn mielummin yleiseen suunnitteluun, kuin siihen, miten päin ja minkä kokoinen ruuvi mihinkin tulee laittaa. Heh.

Lisäksi minulla on jo monta sisustusasiaa mielessäni. Esimerkiksi työhuoneeseen täytyy ehdottomasti saada somisteeksi vanha kirjoituskone. EHDOTTOMASTI! Sisustus ja huoneiden nimeäminen ynnä muu – ehdottomasti minun juttuni.

Lähde: https://fi.pinterest.com/pin/2885187241715780/

Mutta steppi kerrallaan. Tällä hetkellä olemme luonnostelleet etukuistia ja takakuistia papereihin. Paljon mietittävää riittää! Varsinainen terassi meillä tulee olemaan hieman erillään talostamme ja sen vieressä kesäkeittiö. Huhh, mikä homma.

Mutta hitaasti eteenpäin!

 

 

4 kommenttia

  1. Nadine kirjoitti:

    Pohjasuunnitelman pitää olla juuri itselleen sopiva, ei sama mitä mieltä kukin on. Teidän talo – teidän päätös- ?

  2. villananna kirjoitti:

    Tämä teidän projekti on kyllä mielenkiintoinen…

  3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

    ah, olisi niin ihana suunnitella omaa taloa <3

  4. Minna / Kiljustenblogi kirjoitti:

    Kuulostaa mielenkiintoiselta! Pitääkin alkaa seuraamaan tätä teidän projektia. Tsemppiä raksalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *