Hae
Yhtä kuin

Pienen kylpyhuoneen suunnittelu, minne mahtuu kylpyamme?

Olemme piirrelleet iltaisin miehen kanssa tulevan hirsitalomme pohjapiirustuksia. Tai luonnostelleet, lopullisia ratkaisuja emme ole vielä tehneet. Esimerkiksi kylpyhuoneen lopullinen neliömäärä on vielä hieman auki monestakin syystä. Se kuitenkin on varmaa, että sijainti tulee olemaan keittiön ja eteisen välissä. Viime kymmeninä kylpyhuoneiden koko ja toiminnallisuuksien määrä on kasvanut taloissa yleisesti katsoen, mutta erityisesti vanhemmissa asunnoissa kylpyhuoneet ovat yhä erittäin kompakteja.

AMME – EHDOTON

Olen jo vuosia marmattanut kaikille, että miksi vanhoista vuokra-asunnoista poistetaan ihania kylpyammeita. No, ei ehkä käytännöllisiä – mutta sairaan ihania. Ja itse kun asun suihkussa aina 200 tuntia (terveisin luonnon tuhoaja), niin olen miettinyt, että kylpyamme saattaa itseasiassa minun kohdalla jopa säästää vesilaskua! Sillä parasta on vain lillua lämpöisessä. Olen aivan tajuton vilukissa, enkä tiedä mitään parempaa. Siinä rentoutuu ja pystyy ajatella asioita monelta eri taholta. Vesi on ehdottomasti elementtini!

No, neliöitä ei alakerrassa ole aivan älyttömästi – puhutaan 74-80 neliön määristä ehkä suunnilleen. Näin ollen kylpyhuoneesta ei tule valtavaa. Se tieto kuitenkin helpottaa, että pieni wc tulee löytymään myös yläkerrastamme. Ainakin siinäkin mielessä, että äiti voi rauhassa lukittautua alakertaan kylpyyn useammaksikin tunniksi.. Tai siis, hyvä että kaikki pääsevät pissalle ja pesemään hampaitaan jonottamatta. Eh.

Olen tehnyt jonkin verran vertailuja kylpyammeista. Mies toivoo ehdottomasti tassuammetta ja minäkin niistä pidän paljon. Sopinee myös loistavasti tuollaisen 1920-luvun talon henkeen ja tunnelmaan. muutoinkin. Nopealla googlailulla esimerkiksi Suomelasta löytyvä tassuamme ”Abby” on kooltaan poikkeuksellisesti vain 110 x 58 x 71cm. Monet muut kun tuntuvat lähtevän alkaen 160 koosta. Itse kun olen vain reilut 150cm pitkä, ei tuo ammeen pieni koko haittaa. Suoraksihan ei siinä tietysti mahtuisi, mutta haittaisiko se lopulta? Perheestämme ei muutoinkaan löydy ketään 180cm ylöspäin, joten meille voisi olla ihan hyväkin ratkaisu? Tai sanoisinko kompromissi, sillä en tahtoisi millään luopua kylpyammeesta! Ulkonäöltään Abby ei ihan vastaa unelmaani, mutta katsotaan miten lopullinen pohja mukautuu.. Kaikkein eniten toivoin ehkä hyvin rouheaa, ulkonäöltään kulunutta ja vanhaa ammetta. Mutta onko se sitten käytännöllisesti kovin järkevää lähteä metsästämään ammetta rompepäiviltä? Mene ja tiedä.

Kuva: https://www.suomela.fi

Kuva: https://fi.pinterest.com/pin/422281205614272/

Kuva: https://fi.pinterest.com/pin/281543716963699/

Pinterestiä selatessa ei tullut yhtään täysin sopivaa esimerkkiä vastaan. Luulen kuitenkin, että paras ratkaisu voisi olla vetää pienessäkin kylpyhuoneessa pieni suihkuseinä/välilasi ja sen taakse amme. Muutoin itse pesukoneelle ja lavuaarille keksiä persoonallinen ja kompakti ratkaisu, kuten esimerkiksi viimeisessä kuvassa on tehty. Huh, no – onneksi aikaa on paaaaljon suunnitella! Kylpyhuoneen suunnittelussa valaistus on lopulta kuitenkin hyvin ratkaiseva tekijä ja siihen kannattaa panostaa, sillä jo valaistuksella voidaan tuoda pieneenkin tilaan lisää avaruutta. Kylpyhuoneen laatoitetut seinät menettävät helposti merkityksensä, ellei niihin kohdista hyvää ja voimallista valaistusta.  Tähän kaikkeen aionkin seuraavaksi perehtyä enemmän.

Kuva: https://fi.pinterest.com/pin/281543716963699/

Kuva: https://fi.pinterest.com/pin/281543716963699/

 

4 kommenttia

 1. Mira / Blinger Shimmer-blogi kirjoitti:

  Kylpyamme olisi kyllä niin luksusta 🤩

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Siis kyllä kylpyamme olisi niin ihana! En ymmärrä miksi nykyajan asunnoissa ei ole kylpyammeita? Mikä olisi ihanempaa, kun mennä työpäivän jälkeen kipeiden niskojen kanssa kuumaan kylpyyn! 🙂

 3. villananna kirjoitti:

  Tuommoinen tassullinen kylpyamme on hieno. Itse olen kaivannut kylpyammetta tosi paljon.

 4. Nadine kirjoitti:

  Kylpyammeet ovat ihania! Ja käytännöllisiä 😁 Missä muualla olisi voinut maata 25 min kosteuttava kangasmaski naamassa? Eläköön kylpyammeet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *