Hae
Yhtä kuin

Hirsitalon siirto, apuna 24Rent.fi

Vihdoin koitti sen aika – saimme hirsikehikkomme tontille! Tätä oli odotettu jo niin monta kuukautta, että helpotuksen huokaukset saattoi kuulla toiselle puolen maapalloakin. Lisäksi kävimme edeltä hakemassa 24Rent.fi tarjoamalla pakettiautolla talomme alkuperäisiä ovia, kaappeja ja muun muassa upeat vanhat portaat. Ja tiedättekös, sattuipa matkalla eräs isompikin juttu…

PAKU ALLE JA KOHTI JÄMSÄÄ

Olemme jo useamman kerran vuokranneet 24Rent.fi palvelusta pakettiautoja erilaisiin tarpeisiimme. On ollut kyseessä muuttokuormaa, ikkunakuormaa ja nyt viimeisimpänä pääosaa näyttelivät portaat ja ovet. Voisitteko kuvitella, että pakettiautolla pystyy kuljettamaan myös alkuperäisen portaikon vanhasta hirsitalosta? Miten huikeaa! Me vuokrasimme tällä kertaa 14m3 kokoisen auton, johon sujahti näppärästi niin upeat peiliovet, kuin porrasaskelmatkin. Olen niin rakastunut noihin vanhoihin portaisiin, on kunnia-asia, että voimme säilyttää ne talossamme kunnostuksella.

Mutta miten tuon auton vuokraus käytännössä menee? Voit vuokrata auton 24Rent:ltä netissä koska tahansa. Auton vuokraus onnistuu 5 minuutissa juuri niin pitkäksi aikaa, kun tarvitset. Voit noutaa auton tai pakettiauton läheltäsi. Autot sijaitsevat kaupunkien keskustoissa sekä palveluiden ja julkisen liikenteen solmukohdissa, meiltä Raaseporista katsoen lähin pakettiauto sijaitsi alle 30 minuutin päässä kotiamme – mutta esimerkiksi Tampereella asuessa autoja löytyi ihan jopa parin kilometrinkin päästä. Vuokraus on nopeaa, sillä voit tehdä sen suoraan netissä – ihan ilman ihmiskontakteja. Hyvä bonus poikkeusaikana.

” Hirsikehikon siirto asuinrakennukseksi on pitkäjänteisyyttä vaativa projekti, johon ei kannata suin päin ryhtyä. Se on kuitenkin antoisa tapa rakentaa uniikki perinnetalo, jollaisen tilaaminen talotehtaalta ei ole mahdollista. Tähän rakentamisen muotoon pätee sama periaate kuin muuhunkin omakotirakentamiseen: itse tehden kustannuksia on mahdollista laskea hyvinkin paljon, mutta ilmaista se ei silti ole. Siirtoon ryhdyttäessä on edessä pitkä ja hikinen tie, joka kuten muukin hartiapankkirakentaminen, saattaa koetella parisuhteen lisäksi terveyttäkin.

– Niko Palonen / metsakylannavetta.fi

Kun olimme saaneet kuorman lastattua Jämsän päässä, suuntasimme mökille. Ajattelimme, että olisi hienoa päästä viettämään hieman myös syyslomaa samalla reissulla ja mökillä rentoutuminen sopi tähän kuin nenä päähän. Sattuipa saunan jälkeen sitten käymään niin, että tuli lupauduttua myös loppuelämäksi hirsitalon lisäksi toiseenkin juttuun.. Like you can see.

HIRSIKEHIKON KULJETUS TONTILLE RAASEPORIIN

Instagramin puolella on tullut kihlauksesta hehkutettua niin paljon, että palataanpa täällä blogin puolella edes kuitenkin hieman itse asiaan. Sitä voisi ajatella, että siirretään purettu hirsitalo paikasta A paikkaan B helposti. Mutta voin kertoa, että kaikki ei aina suju ihan suit sukkelaan – ei kommelluksitta. Hirsiä siirrettäessä on hyvä ottaa huomioon niiden suuri paino yhdistettynä siirtokalusteiden suureen painoon. Pelkkä itse hirsien kuljetusautomme painoi noin 30 000 kiloa. Jokaisesta mutkasta ei myöskään sellainen kuorma käänny kovin notkeasti… Pisimmät hirret olivat noin 9 metrisiä, joten kuormasta oli vaarassa tulla liian korkea, jolloin sähkölinjat olisivat olleet tulilinjalla. Voi räkä.

Lopulta näin ollen osa hirsistä jouduttiin laskemaan läheiselle teollisuusalueelle ja hankimme niille toisen kuljetuskeinon. Onneksi löytyi paikallinen henkilö, joka riensi apuun metsäkärryn kera ja saimme loputkin hirret tontillemme. Hirsiä varastoidessa on otettava huomioon se, ettei hirsiä tule koskaan laskea suoraan maahan, vaan niiden on oltava edes hieman irti maasta. Niiden väliin olisi myös ihanteellista saada esimerkiksi laudoista rakenteita väliin, jolloin hirret saavat hengittää ja ovat selkeämmässä järjestyksessä siihen hetkeen, kun ns. palapeliä aletaan kokoamaan.

Nyt kaikki ovat turvallisesti siellä missä pitääkin, mutta varastoimme ne vielä talven ajaksi odottamaan kevättä. Kevättä, jolloin alamme itse hommiin ja pystytykseen. Olen odottanut asiaa niin pitkään, että en meinaan pysyä pöksyissäni. Se tunne, kun hivelee noiden hirsien pintaa ja miettii, miten jonain päivänä siinä on talomme ulkoseinä tai peräti olohuoneen seinäpintaa. Vihdoin koko projekti alkaa tuntua todemmalta, kun hirret ovat meidän lähellämme, kotona.

LOPPUSILAUKSIA, VUOKRA-AUTON PALAUTUS

Kun hirret oli saatu tontille, oli aikaa vielä kuljettaa purkujätettä jäteasemalle. Lastasimme pakettiauton pariin kertaan ja huristelimme edestakaisin. Tämän jälkeen oli aika putsata vuokra-automme palautuskuntoon. Mistä päästäänkin siihen, pitääkö auto tarkastaa erityisesti ennen palautusta?

Auto kannattaa aina tarkastaa vuokrauksen päätteeksi, sillä joskus vaurioita syntyy huomaamatta. On aina parempi ilmoittaa mahdollisista vahingoista ja vaurioista itse. Tarkasta auto aina sekä sisä- että ulkopuolelta. Tarkasta myös, että olet muistanut palauttaa auton varusteet paikoilleen. Meidän autossamme varusteina olivat nokkakärryt ja harja. Vuokra-auton palauttaminen sujuu 24Rentillä saman sovelluksen kautta, kuin millä itse vuokrauksen aloittaminenkin, jälleen ilman ihmiskontakteja.

Me valitsimme 24Rentin tälläkin kertaa, sillä se tarjoaa mahdollisuuden saada auto käyttöön joustavasti ja helposti. Heillä et täytä kuulakärkikynillä useita erilaisia lomakkeita (et ollenkaan), eikä sinun tarvitse vuokrata autoa yli omien tarpeiden. Voit vuokrata pariksi tunniksi – tai pariksi päiväksi. Palvelun käytöstä ei myöskään peritä kuukausimaksuja, ja ensimmäisen vuokrauksenkin voit tehdä ihan heti, kun tarvitset autoa. Suosittelemme käsi sydämellä ja aiomme hyödyntää palvelua myös jatkossakin.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt meillä on hirsikehikko – ja toisemme.

 

Vuokraa auto helposti käyttöösi 5 minuutissa TÄSTÄ.

6 kommenttia

  1. Jasmin kirjoitti:

    Ihana tuo kuva missä pidetään kädestä kiinni!

  2. villananna kirjoitti:

    Tää teidän projekti on kyllä jännä. Itse en kyllä lähtisi tekemään, mutta ihanaa kun se unelmatalo saadaan siirrettyä unelmapaikalle 🙂

  3. diinamaria kirjoitti:

    Onpas mielenkiintoinen projekti ja suuresti onnea kihloista <3

  4. hannamaria kirjoitti:

    Onnea kihloista! Ja vaikuttaa kyllä sujuneen aika hyvin tuo auton vuokraus. Jos tarttee paku vuokrata niin tietää että nappaa sen heiltä 🙂

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *