Hae
Yhtä kuin

Piha- ja talosuunnitteluohjelmiin jää koukkuun!

Ah, kevät. Niin voinee sanoa, sillä onhan vuorossa jo maaliskuu. Nyt on parhaillaan alkamassa ankara pihasuunnittelu. On hyvä olla olemassa edes jonkinlainen pihasuunnitelma, kun puhutaan maanrakentamisesta – sillä luonnollisesti maan myllertämisen vaiheessa tulee tietää jo, mitä mihinkin ajattelee laittavansa jatkossa. Vähintäänkin terassin osalta.

PIHASUUNNITTELU

Olen jo pidempään etsinyt pihasuunnittelua helpottavaa ohjelmaa tietokoneelle ja googlettelun tuloksena löysin mitä mainioimman  Small Blue Printerin Garden Planner Online – ohjelman.

Kokeiluversio avautuu verkkoon ilman rekisteröitymistä.  Työkalupakista löytyy upea valikoimai valmiita objekteja : rakennuksia, terasseja, uima-altaita, erilaisia pihakiveyksiä, puita, pensaita, kukkia, hyöty- ja maanpeitekasveja, puutarhakalusteita. Lisäksi hauskana lisänä myös esimerkiksi autoja ja kotieläimiä, joiden kokoa, muotoa, suuntaa  ja väriä pystyy muuttamaan mieleisekseen. Varoituksen sana! Tähän jää koukkuun! Vähän kuin pelaisi Simsiä, mutta samalla tekee jotain hyödyllistä. Hah. Alla olevan kuvan suunnitelma oli ensimmäistä kokeilua, joten ei nyt kovin kaunis esimerkki.

Ohjelmaan pääsi melko nopeasti sisälle, ja sen parissa tosiaan hurahtaa helposti tunti, jos toinenkin. Itse innostuin jo suunnittelemaan vanhempienikin pihaa uusiksi ja vieläpä ihan mittakaavassa, sillä ohjelmasta löytyy mm. viivoitin ja muut asetukset tätä varten.  Valmiin suunnitelman voi tulostaa ja tallentaa koneelle kuvankaappaustyökalulla. Kokeiluversiossa tosin päälle tulee demotekstiä. Kokoversion hinta on tosin myös maltillinen, kun ottaa huomioon ohjelman hyödyn. Hinta on 35,92€.

TALOSUUNNITTELU

Toinen koukuttava ohjelma on HomeByMe – Home. Tässä pystyy suunnittelemaan tarkasti jo ihan todenmukaista taloakin, jota on rakentamassa. Löysin ohjelman kuitenkin vasta aivan vastikään – ja täten kovasti vielä opettelen sitä. Plussaa siitä, että esimerkiksi sisustukseen on hurjan paljon vaihtoehtoja tässä ohjelmassa!  Tässä ohjelmassa voit visualisoida suunnitelmasi jopa kolmella eri tavalla: 2D-muodossa, 3D-muodossa ja voit jopa nähdä sen ikään kuin olisit todella siinä!

Voit tallentaa valmiin suunnitelman tilillesi, ottaa kuvakaappauksen tai tallentaa sen realistisena kuvana  – tai jopa 360 asteen kuvana. Tämä ohjelma vaatii rekisteröitymisen, mutta itse hoidin sen nopeasti käyttämällä Facebook-tiliäni. Näin ollen siihen hommaan meni alle minuutti. Tämä on niin mielenkiintoinen ohjelma, että ehdottomasti aion tutkia sitä lisää.

Ihanaa alkanutta kevättä!

6 kommenttia

  1. Mymmeli kirjoitti:

    Toihan näyttää kuin Simsiä pelaisi 😀 Toi on varmaan niin kivaa!

  2. villananna kirjoitti:

    Samaa olin tulossa sanomaan mitä Mummeli, että on kuin Simsiä pelaisi 🙂

  3. Tuula's life kirjoitti:

    Tuo pihasuunnitteluohjelma näyttää ja kuulostaa mielenkiintoiselta. Olemme yrittäneet tehdä pihan helpoksi omin voimin, sillä olemme kesät saaressa ja aikaa ei ole pihan laittoon. Tuosta ohjelmasta voisi toki löytää myös jotain helppoja ratkaisuja…kasveja ym., jotka eivät vaadi paljoa hoitoa.
    Kiitos vinkistä.

  4. Marjut kirjoitti:

    Kätevää ja helpottaisi kyllä suunnittelua. Itsellä on ollut tapana piirtää paperille suunnitelmia koska en pysty muutoin hahmottamaan kokonaiskuvaa päässäni. Tämä olisi kyllä helpompi vaihtoehto piirtämiselle, kiitos vinkistä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *