Hae
Yhtä kuin

5 asiaa, jotka tekisin nyt toisin vauvavuotena

Tyttäremme on nyt 1,5-vuotias, joten voisi olla mainio hetki palata nyt hitusen taaksepäin

ajassa. Hänhän ei ole enää mikään vauva! Mutta mitä tekisin nyt toisin vauvavuotena?
Teksisin pinnasängystä heti ns. sivuvaunun omaan sänkyymme! Mikään ei ole rasittavampaa, kuin NOUSTA YLÖS yöllä syöttämään vauvaa. Niimpä ottaisinkin pinnasängystä heti laidan pois,
ja liittäisin sen sänkyymme. Täten voisi vain syöttää vauvaa, ja siirtää hänet sitten köllimään omalle puolelleen. Niin helpottavaa.
Nukuttaisin vauvan sänkyymme päikkäreille ja nukkuisin myös ITSE. Vauvamme ei suostunut nukahtamaan pinnasänkyyn juuri koskaan päikkäreille. Hän nukkui vain sylissäni, tai vaunulenkillä. Täten tuli usein katsottua sarjoja sohvalla, kun hän nukkui sylissä. Väsytti aivan himskatisti! Olisin voinut nukuttaa häntä suoraan sänkyymme, ja yrittää nukkua myös itse siinä vieressä.

En mättäisi herkkuja jatkuvasti suuhuni. Koskaan en ole himoinnut sokeria niin paljon, 
kuin imettäessäni. Ennen raskautta hertkuttelin leffaakin katsoessa lähinnä appelsiinilohkoilla 
ja kahvilla. Raskaana tykkkäsin lähinnä hedelmistä ja vähäsen jäätelöstä. Mutta sitten, kun aloin syöttämättään beibeä, alkoi kauhea sokerimättäys iskeä. Palauduin nopeasti synnytyksestä alle lähtöpainoon jopa, mutta sitten, kun lopetin imetyksen, jatkui herkuttelu yhä! Ja eihän ne kalorit 
enää kuluneetkaan pois. En siis herkuttelisi niin paljon, sillä herkkukoukusta on vaikeaa päästä eroon. Yritän sitä yhä!

Ottaisin rennosti. On ihan ok käydä vessassa, ja jättää vauva sekuniksi sitteriin lähistölle. 
On ihan ok syödä ruokaa itsekin. No, välillä kyllä sain syötyä sohvalla, kun vauva nukkui. Vieläkin naurattaa, kun muistelen miten kerran tiputin mysliä vahingossa vauvan korvaan.. Mutta yleisestikin stressaisin paljon vähemmän kaikesta.
Komentelisin muita. Pienen vauvan äidillä on kädet täynnä ja vapaa-aika olematonta. Siksi hän ansaitsee kaiken mahdollisen avun. Täten komentelisinkin miestä enemmän keittämään kahvia, ja tuomaan sen vaikka sänkyyn saakka, jos siltä tuntuisi. En myöskään tyhjentäisi tiskikonetta klo 6 aamulla (haloo??), kun olisimme edellisenä päivänä vasta saapuneet synnäriltä kotiin.. Oivoi.
Sen sijaan loikoilisin sängyssä kaikessa rauhassa vauvan kanssa.

Mitä sinä tekisit nyt toisin?


– Jane

5 kommenttia

 1. JaninaCharlotta kirjoitti:

  Samoilla linjoilla täällä, sekä liika kotiaskareista "hösääminen" ja stressaaminen kaikista pienistä asioista pois. Pakko sanoa, että nauroin ääneen tolle mysli-jutulle :'D

 2. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Niimpä! Haha, juu.. Raukka pieni ollut kyllä täynnä myös suklaamurusia.. Vauva toimi vähän ruokalappuna 😀

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Näin kolmevuotiaan äitinä:
  1) Opettaisin vauvan juomaan myös tuttipullosta. (koska joskus olisi kiva käydä vaikkka kaupassa yksin ja mies voisi hyvin sen ajan hoitaa).
  2) Ensimaistelut aloittaisin jo 4 kuukauden iässä. Puolivuotiaa paino romahti täysimetyksellä eikä ruoka alkanut maistumaan ennen kuin vasta puolitoistavuotiaana kunnolla. Pidempi aika harjoitteluun siis: jos kuukaudenkin ajan maisteltaisiin tahtiin teelusikka päivässä, niin ei tarvitsisi niin pian yrittää lisätä ruokakertoja ja määriä kuin silloin kun aloittaa myöhemmin.

  Kotitöistä en liiemmin stressannut vauvavuotena. Mies sai siivota tms. kun tuli töistä kotiin.

 4. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

  Hyvä, että kotityöt eivät stressanneet! Se kun taitaa olla melko yleistä mammoilla 😀

 5. Meri/ Äidin sanoin kirjoitti:

  Aika samat jutut mullakin! 😀 varmaan tietty panikointi sais jäädä 😀

Kommentointi on suljettu.