Hae
Yhtä kuin

5 asiaa, jotka tekisin nyt toisin vauvavuotena

Tyttäreni on nyt 1,5-vuotias, joten voisi olla mainio hetki palata nyt hitusen taaksepäin ajassa. Hänhän ei ole enää mikään vauva!

Mutta mitä tekisin nyt toisin vauvavuotena?

  • Teksisin pinnasängystä heti ns. sivuvaunun omaan sänkyymme! Mikään ei ole rasittavampaa, kuin NOUSTA YLÖS yöllä syöttämään vauvaa. Niinpä ottaisinkin pinnasängystä heti laidan pois ja liittäisin sen sänkyymme. Täten voisi vain syöttää vauvaa, ja siirtää hänet sitten köllimään omalle puolelleen. Niin helpottavaa. Jos kumppani ei saa nukuttua makuuhuoneessa, hän voi siirtyä olohuoneen sohvalle.
  • Nukuttaisin vauvan sänkyymme päikkäreille ja nukkuisin myös ITSE. Vauvamme ei suostunut nukahtamaan pinnasänkyyn juuri koskaan päikkäreille. Hän nukkui vain sylissäni, tai vaunulenkillä. Täten tuli usein katsottua sarjoja sohvalla, kun hän nukkui sylissä. Väsytti aivan himskatisti! Olisin voinut nukuttaa häntä suoraan sänkyymme ja yrittää nukkua myös itse siinä vieressä.

  • En mättäisi herkkuja jatkuvasti suuhuni. Koskaan en ole himoinnut sokeria niin paljon, kuin imettäessäni. Ennen raskautta herkuttelin leffaakin katsoessa lähinnä appelsiinilohkoilla ja kahvilla. Irtokarkit ja vastaavat olivat tositosi harvinaisia. En ollut kärryillä karkkipussitrendeistä tai uusimmista suklaista. Raskaana tykkkäsin lähinnä hedelmistä ja vähäsen jäätelöstä. Mutta sitten.. Kun aloin syöttämättään beibeä, alkoi kauhea sokerimättäys iskeä. Palauduin nopeasti synnytyksestä alle lähtöpainoon jopa. Mutta sitten, kun lopetin imetyksen – jatkui herkuttelu yhä! Ja eihän ne kalorit enää kuluneetkaan pois. Toki herkut ja hiilarit ylipäätään ovat hyväksi imetykselle, mutta kun imetys loppuu – voi edessä olla koukku. En siis herkuttelisi niin paljon, sillä herkkukoukusta on todella vaikeaa päästä eroon. Yritän sitä yhä!

 

  • Ottaisin rennosti. On ihan ok käydä vessassa, ja jättää vauva sekunniksi sitteriin lähistölle. On ok ottaa vauva sitterissä mukaan suihkuun (mitä kyllä sentään älysinkin alkaa tehdä lopulta). On ihan ok syödä ruokaa itsekin. No, välillä kyllä sain syötyä sohvalla, kun vauva nukkui. Vieläkin naurattaa, kun muistelen miten kerran tiputin mysliä vahingossa vauvan korvaan.. Mutta yleisestikin stressaisin paljon vähemmän kaikesta.
  • Komentelisin muita. Pienen vauvan äidillä on kädet täynnä ja vapaa-aika olematonta. Siksi hän ansaitsee kaiken mahdollisen avun. Täten komentelisinkin miestä enemmän keittämään kahvia, ja tuomaan sen vaikka sänkyyn saakka, jos siltä tuntuisi. En erityisesti myöskään tyhjentäisi tiskikonetta klo 6 aamulla (haloo??), kun olisimme edellisenä päivänä vasta saapuneet synnäriltä kotiin! Oivoi. Yritin olla heti superäiti ja hoitaa kaiken kuin ennenkin. Sen sijaan loikoilisin sängyssä kaikessa rauhassa vauvan kanssa. Nauttisin hänestä ja pesimisestä.
 
Mitä sinä tekisit nyt toisin?
 
 
– Jane

 

 

5 kommenttia

  1. JaninaCharlotta kirjoitti:

    Samoilla linjoilla täällä, sekä liika kotiaskareista "hösääminen" ja stressaaminen kaikista pienistä asioista pois. Pakko sanoa, että nauroin ääneen tolle mysli-jutulle :'D

  2. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

    Niimpä! Haha, juu.. Raukka pieni ollut kyllä täynnä myös suklaamurusia.. Vauva toimi vähän ruokalappuna 😀

  3. Anonyymi kirjoitti:

    Näin kolmevuotiaan äitinä:
    1) Opettaisin vauvan juomaan myös tuttipullosta. (koska joskus olisi kiva käydä vaikkka kaupassa yksin ja mies voisi hyvin sen ajan hoitaa).
    2) Ensimaistelut aloittaisin jo 4 kuukauden iässä. Puolivuotiaa paino romahti täysimetyksellä eikä ruoka alkanut maistumaan ennen kuin vasta puolitoistavuotiaana kunnolla. Pidempi aika harjoitteluun siis: jos kuukaudenkin ajan maisteltaisiin tahtiin teelusikka päivässä, niin ei tarvitsisi niin pian yrittää lisätä ruokakertoja ja määriä kuin silloin kun aloittaa myöhemmin.

    Kotitöistä en liiemmin stressannut vauvavuotena. Mies sai siivota tms. kun tuli töistä kotiin.

  4. Jane / Yhtä kuin kolme -blogi kirjoitti:

    Hyvä, että kotityöt eivät stressanneet! Se kun taitaa olla melko yleistä mammoilla 😀

  5. Meri/ Äidin sanoin kirjoitti:

    Aika samat jutut mullakin! 😀 varmaan tietty panikointi sais jäädä 😀

Kommentointi on suljettu.