Hae
Yhtä kuin

Yö vesitornissa

Viime lauantaina saimme Jassen kanssa pitkästä aikaa hieman lapsivapaata, ja pääsimme viettämään sitä Seinäjoelle tutustuen Hotelli-Ravintola Almaan. Alma on restauroitu vanhaan rautatieläisten taloon, joka on rakennettu vuonna 1909. Toki sitä on kunnostettu mm. vuonna 2006, sekä laajennettu vuonna 2013. Hotelli sijaitsee aivan matkahuollon, sekä juna-aseman vieressä. Todella keskeinen sijainti kaupungissa, kaikkialle pääset parilla harppauksella, täydellistä! Omaa autoa et välttämättä tarvitse lainkaan. Meillä se kuitenkin oli, sillä tyttö oli hoidossa vanhemmillani samalla suunnalla.
Almalla on perinteisten huoneiden lisäksi erikseen myös tornihuoneet, joissa yhdessä mekin yövyimme. Tornihuoneet on rakennettu vanhaan VR:n höyryvetureiden vesitorniin 2015, vesitorni itsessään on 1920-luvulta. Historian havinaa oli ilmassa. Tornista löytyvät kuusi kahden hengen huonetta ja ylimmässä kerroksessa sijaitsee iso sviitti poreammeineen. Sviittiä on mahdollista vuokrata myös saunailtoihin. Kaikista huoneista löytyy oma sauna. Sauna on aina kyllä todellista luksusta hotellihuoneessa ja mukavat kylpytakit ovat piste i:n päälle.

Vaikka hotelli sijaitsee aivan junaradan läheisyydessä, oli huoneessa silti todella hiljaista.
Syy rauhallisuuteen lieni äänieristetyt ikkunat, ja tiiliseinätkin ovat ohuimmillaan noin 70cm vahvuudeltaan. Huoneessa tuntui todella, että olisimme olleet ainoat tornissa! Vaikka tuli toki
aulassa vastaan muitakin hotellivieraita. Jostain syystä tuli tunne, että talvella tuo olisi aivan täydellinen. Ehkä sen teki juuri ne tiilisenät ja mukavan hämärähkö, tunnelmallinen valaistus.
Huoneista löytyy taiteilija Katja Pajun varta vasten hotellille suunnittelemia tauluja. Ne sopivat loistavasti vanhaan tiiliseinään, ihana tunnelma! Tällaista sisustusta toivoisin joskus omaankin kotiin. Olemme Jassen kanssa haaveilleet hirveästi tiiliseinästä, esimerkiksi yksi sellainen seinä makuuhuoneessa olisi aivan täydellistä. Ehkä vielä joskus. Aina on ihana vähän haaveilla ainakin.

Tämä hotelli kyllä erottui edukseen, eikä vastaavaa ole vielä koskaan tullut vastaan. Uniikki ja ehdottomasti kokemisen arvoinen. Suosittelisin hotellia jopa paikallisille, sillä tunnelma oli niin ihastuttava, erilainen. Alman ruokaa meille oltiinkin jo kehuttu etukäteen, eikä se ollut meillekään pettymys. Aamiainen oli maittava, ja plussaa etenkin siitä, että sitä sai sunnuntaina jopa 10.30 
saakka. On hienoa, kun saa nukkua rauhassa hieman pidempään, ilman kiirettä syömään. Pisteitä hotelli saa myös siitä, että aamiaisella oli tarjolla itsekin leivottuja tuotteita, kuten herkullisia leivonnaisia.

Kaiken kaikkiaan upea kokemus ja voimme vain suositella, kiitos Alma!

Ps. Hotellilla on myös Suomen ensimmäinen, ihan oma mobiilisovellus, joka
kannattaa ladata hotellin sivuilta puhelimeen majoittuessa. Sieltä löytyy paljon vinkkejä
ja infoa. Melkoisen edistyksellistä menoa siispä.

* Yhteistyössä Hotelli-Ravintola Alma

8 kommenttia

 1. Milja / Get the toolbox kirjoitti:

  Kiinnostavan oloinen paikka! En olekaan kuullut tuosta hotellista aikaisemmin. Varmasti upea kokemus 🙂

 2. Hanna-Mari Autioniemi kirjoitti:

  Onpas viihtyisän näköistä, upea sisustus! 🙂 Tuonne tekisi mielä lähteä 🙂

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/?m=1

 3. Annukka | Ikkunalla kirjoitti:

  Näyttääpä kodikkaalta hotellilta. Mukava olisi varmasti yöpyä tuolla.

 4. Heidi Auvinen kirjoitti:

  Kivan näköinen hotelli – tuota pitäisi joskus kokeilla! 🙂

 5. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Oli kyllä ihana 🙂

 6. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Suosittelemme, erilainen ja hieno!

 7. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Kyllä, tosi tunnelmallinen!

 8. Jane / Yhtä kuin -blogi kirjoitti:

  Kannattaa! 🙂

Kommentointi on suljettu.