Hae
Yhtä kuin

Huhtikuussa lasketaan euroja, 10 +1 helppoa säästövinkkiä

Viime kerrasta taitanee olla jo melkein vuosi, kun olen viimeksi suorittanut kuukauden jona kerään kaikki kuitit talteen neljältä viikolta. Viimeksi teitä kiinnosti kovasti, mihin rahat olivat menneet ja kieltämättä itseäkin jännitti tieto esimerkiksi siitä, paljonko tuli tuhlattua herkkuihin tai vaatteisiin. Summa oli onneksi yllättävän pieni! Banaaneihin meillä kyllä kului naurettavan suuri summa, heh.

Tällä hetkellä tuntuu, että eläisi jatkuvasti miinuksella ja tietysti se pännii. Kovasti. On aika ryhdistäytyä ja tarkastella lähemmin, miksi palkkapäivää joutuu odottamaan aina kuin kuuta nousevaa. Tarkoitus ei ole huhtikuussa kuitenkaan säästää, ei. Enemmänkin kuluttaa rahaa ihan normaaliin tapaan ja sitten vasta käydä sielä sydänkohtauksen partaalla ja repiä hiuksia päästään. Tämä siksi, että tulisi mahdollisimman todenmukainen kuva tämän hetkisestä tilanteesta. Toukokuussa lupaan jälleen esitellä lopputuloksen ja johtopäätökset, joihin kuittien perusteella on tultu.

Nyt on toinen päivä huhtikuuta ja myönnän, että olen tuhlannut jo turhaan esimerkiksi lounaisiin, jotka olen ostanut työpaikalta. Yleensä suosin eväinä edellisen päivän päivällisiä, mutta nyt on ollut niin tolkuton kiire aamuisin, että eväät ovat jääneet kotiin. Näin ollen olen ostanut läheisestä K-marketista salaattipöydän antimia mukaan ja okei, myös muutama turha smoothie on tullut jo myös listalle. Noin vain ne rahat sitten huomaamatta hupenevatkin – turhaan! Huomasin myös, että tyttäremme välikausilenkkarit taitavat olla jäämässä pieniksi, edessä siis uusien hankinta. Hyvästi eurot! Mutta lupaan murehtia tätä kaikkea kunnolla vasta toukokuussa.

Mikäli kuitenkin tulit tänne säästövinkkien toivossa, tässä muutamia:

 • Lopeta turhat lehtitilaukset. Voisitko lainata lehtesi esimerkiksi kirjastosta?
 • Anna lahjaksi esimerkiksi ikkunanpesu tai lastenvahtiapua, koiran ulkoilutusta tai nurmikon leikkuu.
 • Myy vaatteita ja tavaroita nettikirpputoreilla; vähänkäytetty.fi, Facebook, Zadaa..
 • Budjetoi ja pysyttele budjetissa.
 • Vältä kertakäyttötuotteiden turhaa käyttämistä – koskee myös talouspaperia.
 • Kun olet suunnitellut ruokalistan, voit tehdä joitain ruokia suuremman määrän ja pakastaa osan​.
 • Mieti, voitko vaihtaa oman auton käytön kävelyyn tai pyöräilyyn? Joukkoliikenne kannattaa aina hyödyntää.
 • Pese pyykkiä tai tiskejä vain täydellä koneella. Jos koneessa on puoliteho-ohjelma tai muita energiaa säästäviä ohjelmia, käytä niitä.
 • Leivo leipää itse. Saat pakastimen nopeasti pullolleen herkkuleipää vaikka koko kuukaudeksi. Edullista ja hyvää!
 • Hyödynnä aina jämät ja sujauta esimerkiksi jo liikaa kypsyneet banaanit muffinseihin. NAM.
 • Yhdessä olon ei tarvitse maksaa mitään. Näe kavereitasi kävelyllä kahvilan sijaan ja ottakaa mukaan termariin omat kahvit. Kahvihetki nousee uudelle levelille, kun nautitte  kupposet raikkaassa ulkoilmassa!

Mikä on sun paras säästövinkkisi?

 

 

 

11 kommenttia

 1. Karina kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä kaikki! Meillä on ollut tapana pitää vähintään kerran vuodessa kunnon pihistelykuukausi, jolloin todellakin leivotaan ne sämpylät, unohdetaan herkut ja tehdään edullisia kotiruokia. Tässä esim postaus vuodelta 2015: http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.com/2015/02/ruokalasku-puolet-pienemmaksi.html – joo ei olla ilmeisesti ihan hetkeen pidetty näitä kuukausia vaikka niin kuvittelinkin.. mutta omat vinkit säästämiseen olisivat nämä: ota töihin omat eväät, suosi kestokasseja, käytä kimppakyytejä, älä osta paljon ja halpaa, osta yksi ja laadukas. Kerää marjat itse ja pakasta ne talven varalle. Myy esim lasten pieneksi jääneet vaatteet mahdollisimman pian, jottei ne mene muodista ja saat niistä edes jotain 🙂

  • Jane kirjoitti:

   WAU! Pihistelykuukausi kuulostaa ihan siltä, että sitä on kokeiltava 🙂

 2. Janina kirjoitti:

  Tosi hyviä vinkkejä, kiitos niistä!
  Oma (ja tehokas) tapa säästää on käydä kerralla iso kauppa reissu ja ostaa reilusti ruokatarvikkeita, joita voi myös pakastaa. Tällöin kauppareissuja ei tule tehtyä niin usein ja heräteostoksiakin jää tän ansiosta tekemättä!

 3. Roosa kirjoitti:

  Yks hyvä on meillä ollut meal plannerin tekeminen eli suunnittelee seuraavan viikon ruuat. Sekä syömällä välillä kasviproteiinia esim pavut, linssit, kikherneet, soijarouhe. Paljon halvempia kuin liha!

  http://www.roosablom.vaikuttajamedia.fi

 4. Hengittävää elämää etsimässa kirjoitti:

  Kiitos, hyviä vinkkejä =) Jään mielenkiinnolla odottamaan kuittikampanjasi tuloksia toukokuussa! Jospa sitä itsekin innostuisi kokeilemaan samaa.

 5. Jonna kirjoitti:

  Tässä muutama omani:

  * kanna aina mukana kestokassia!
  * kilpailuta asuntolainat, vakuutukset, sähköyhtiöt jne
  * mieti onko suoratoistopalvelut oikeasti hintansa arvioisia, ts. käytätkö niitä koko rahan edestä?
  * osta mahdollisimman paljon käytettyä
  * myy itsellesi tarpeettomat kamat pois
  * pidä pari kertaa viikossa jämäpäiviä eli älä käy kaupassa, vaikka kuinka tekisi mieli, vaan valmista ruokaa jo olemassa olevista raaka-aineista

  Meillä kans pihistelykuukausi menossa, koska tulossa pari isoa rahasyöppöä, kuten mun ranneleikkaus ja eteisen remontti!

 6. hannamariav kirjoitti:

  Kivoja vinkkejä sinulla postauksessa sekä näköjään lisää vielä kommenteissakin! Etenkin tuo kavereiden kanssa hengailu ilman ylimääräisiä kuluja pitää ottaa käyttöön kaverit kun asuvat suhteellisen lähellä niin jo kävelylenkki voisi piristää!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *