Hae
Yhtä kuin

Takapihan kevätsuunnitelmia, inspiraatiota messuilta

Kevät on jo pitkällä ja se saa aikaan tutun hullaantumisen pihan laiton suhteen. Ensimmäiset orvokit ostin jo Tampereen Piha & Koti -messuilta. Olin hieman epäileväinen alkuun kylläkin niiden suhteen, mutta myyjä vakuutti niiden kestävän jo ulkona oloa. Siispä hamstraamaan kukkia! Kevät ja KESÄ – ihanaa!

Tarkoituksena on hankkia täksi kesäksi vihdoin ruokapöytä ja tuolit ulos, voiko olla mitään masentavampaa, kuin joutua syömään sisällä grillauksen jälkeen. Tahdon nauttia aamiaista auringon heräillessä ja juoda viiniä yömyöhään pöydän ääressä ulkona. Vielä ei ole aivan sopivaa settiä tullut vastaan, mutta etsintä käy erittäin kuumana parhaillaankin.

Toinen hankintalistan kärjessä oleva asia on istutuslaatikot. Tarkoituksena on istuttaa tänäkin kesänä yrttejä ja kasviksia. Nyt vain vielä suuremmassa mittakaavassa! Mietteissä on myös terassimme laajentaminen, sillä takapiha ei ole kovinkaan toimiva tällä hetkellä. Tällöin nurmialue hieman pienenisi, mutta nurmikkokin voi niin huonosti, että voisi täten keskittyä hoitamaan vain sitä pientä aluetta extrahyvin. Kokonaan nurmikosta en tahdo kuitenkaan missään nimessä luopua! Puhumattakaan ihanista, viime keväänä istuttamistani marjapensaista. Mitä en emmän marjapensaita, sen parempi! Harmillisen usein tosin neitimme ehtii syödä kaikki marjat jo raakoina.. Mutta ehkä tänä kesänä minäkin saan vadelman?

Mielestäni kevät ja kesä ovat ihmisen parasta aikaa! En tiedä ihanampaa kuin möyriä kukkamultaa yömyöhään puutarhassa, eikä ole edes kylmä. Vaikeinta siitä on tietysti se, että malttaa mennä nukkumaankin joskus. Töissäkin kun on välissä käytävä, vaikka kesällä tekisikin vain nauttia. Ah, kesälomaa odotellessa! Joka on tänä vuonna ensimmäistä kertaa minulle kokonaiset 4 viikkoa! Aivan käsittämätöntä. Viime kesänä vietin ruhtinaalliset 4 kesälomapäivää, joten tämä on melkoista luksusta tällä kertaa.

 

Joko siellä ollaan kesäisissä fiiliksissä?

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *