Hae
Yhtä kuin

Täydellinen jääkahvi pelastaa hellepäivän

Helteillä ei monesti tee mieli tavallista, kuumaa kahvia. Ei sillä, että me vanhemmat nyt ihan liian usein saataisikaan siitä kahvista nauttia edes käden lämpöisenä. Helteellä tekee mieli jotain raikasta, kylmää, jäistä – mutta herkullista. Jokaisen kahvi riip.. fanin tie sydämeen kesällä on jääkahvi. Olisi hienoa, mikäli malttaisi valmistaa jääkahvinsa uuttamalla, mutta minun kärsivällisyydelläni kahvia tarvitaan nyt eikä minuutin päästä, joten..

Täydelliseen, tai lähes täydelliseen jääkahviin tarvitset

1 -2 kupillista vahvaa kahvia

  • kourallisen jäitä (Huom. muista hoitaa lasi/muki kylmäksi ennakkoon esimerkiksi pitämällä sitä pakastimessa, tai heittämällä sinne toisen kourallisen jäitä ennen itse jääkahvin kaatamista sinne)
  • reilun desin iKaffea
  • tilkan makeutusta, esimerkiksi vaniljasokeria
  • Fiiliksen mukaan esimerkiksi ripauksen kanelia tai oikeaa kaakaojauhetta

 

Blendaa vimmatusti kaikki yhteen ja kaada lemppari mukiisi/lasiisi. Mielellään tietty mahdollisimman suureen, YUMM. Sitten jää jäljelle vain etsiä sopivan vehreä ja nätti spotti, jonne istahtaa pyllynsä kera. Arskat päähän ja kahvin nautiskelu voi alkaa. Oi kesä – miten kaikki tuntuukin asteen verran makeammalta, herkullisemmalta ja paremmalta kesällä? Käsi sydämellä voin vannoa, ettei minulla ole yhtään ikinä talvea ja pakkasia. Kesä on ihmisen parasta aikaa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *