Hae
Yhtä kuin

Kesäinen mansikka-sitruunakakku

Tyttäreni on anellut, toivonut ja vinkunut mansikkakakun leipomista noin puolenvuoden ajan, 200 000 kertaa päivässä. Koska hänen lempijaksonsa Saarasta ja Sorsasta on kakkujakso.. Mutta vihdoin koitti se päivä kun sanoin aamulla, että lähdetäänpä hakemaan lähikaupasta tarvittavat ainekset kakkuusi! Salamannopeasti oli hän pukenut kengät jalkaansa ja lätsän päähän – siis menoksi!

Hieman pelkäsin ennalta, mahtaako lähikaupastamme löytyä yhtään mansikoita. Huoleni osoittautui turhaksi, sillä juuri oli saapunut erä läheisen tilan mansikoita. Ekat suomalaiset mansikat tälle kesälle, jes! Mansikat olivat tehneet varsin hyvin kauppansa ja me ostimmekin koko kaupan viimeiset kaksi rasiaa. Jasse on vielä muutaman päivän Tukholmassa, joten jo senkin vuoksi oli enemmän kuin oikein juhlistaa ”tyttöjen viikonloppua” tällaisella kesäisellä herkuttelulla. Myös uusille terassikalusteille oli syytä jälleen kippistää – muistattehan alekoodin Home4You:n verkkokauppaan edellisessä postauksessa. Alekoodi on voimassa teille koko kesän! Kippis!

Mutta tähän kakkuun. Siitä tuli juuri meidän näköinen, ihanan suurpiirteinen ja symppis. En ole häpeäkseni koskaan oikeastaan leiponut kakkupohjaa itse, mutta löysimme tytön kanssa superhyvän ohjeen pohjaan, ja tässä se tulee teillekin:

4 kananmunaa

1,5 dl jauhoja

1,5 dl perunajauhoja

1,5 dl sokeria

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Yhden sitruunan kuori

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja hyvin paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne varovasti joukkoon. Raasta taikinaan yhden sitruunan kuori mukaan. Kaada kakkuvuokaan, paista 175’c noin 30min ajan. Anna jäähtyä ja täytä/koristele! Me laitoimme väliin superperinteiseen ”retro” tapaan banaania ja mansikkaa, päälle kermavaahto. Eipä ole hetkeen tullut syötyä tällaista.

Ensi viikolle on luvattu kovaa hellettä, ihanaa! Vaikkakin sitten taas luvattujen ukkosten ystävä en yhtään olekaan..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *