Hae
Yhtä kuin

Tarkista alueesi mustikkasato helposti + ohje mustikoihin piirakalla

Oletko pohtinut mahtavatko mustikat olla jo kypsiä omalla paikkakunnallasi? Tai ehkä olet mökkeilemässä ja mietit, mitenköhän on mustikoiden laita sillä suunnalla? Miksi mennä turhalle reissulle, kun voit tarkistaa alueesi mustikkasadon tilanteeen myös netistä! Ainakin suuntaa antavasti voit kurkata tilanteen helposti osoitteessa: https://mustikkaan.fi/

SANO HYVÄSTI JA EI HUKKAREISSUILLE

Tämä nettisivu on suorastaan nerokas. Törmäsin siihen vasta eilen itsekin, samaisten kysymysten äärellä. Meidän suunnalle se antoi ennusteen, että vielä täytyisi odotella pari päivää mustikoiden kypsymistä. Vilkaisin myös vanhempieni alueen, jonka mukaan pitäisi siellä odotella vielä parikin viikkoa kypsymistä. Menin silti rohkeasti tyttäreni kanssa katsomaan tilanteen metsään, ja mustikat olivat jo kypsiä – jes! Tosin nettisivuston antama informaatio ei mennyt täysin vikaan, sillä löytyi myös hyvin paljon pieniä marjoja, jotka kaipasivat vielä tuota parin päivän kypsymistäkin. Piirakkaan ainekset saimme silti jo kerättyä hyvin. Pakkaseen saakka keräystä ei olisi kestänyt rakkaan lapsoseni hermot (itikat ärsyttivät häntä) ja muutenkaan ei ehkä ihan tarpeeksi ollut vielä kypsiä yksilöitä.

Saatoit ihmetellä, että miksi otsikossa lukee ”mustikoihin piirakalla”. Siksi, että me teimme tytön kanssa todellakin jokaisen mustikkafanin unelmapiirakan, siinä on vähintään puolet enemmän marjoja, kuin taikinaa. Olen aina miettinyt, että miksi hitossa mustikoita pihistellään piirakoissa. Ne ovat mielestäni kuitenkin ehdottomasti se kaikkein paras osuus piirakoissa. Taikina on usein muutoin aika kuivaakin, jonka vuoksi en ole koskaan ollut mikään superhyperfani makeiden piirakoiden suhteen. Lopputulos piirakassamme oli jälleen tekijöidensä näköinen, rosoinen mutta sisältä ihana!

 MUSTIKAT PIIRAKALLA

1-1,5 dl margariinia tai voita

1,5 dl sokeri

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniliinisokeria (meillä oli loppu, joten laitoin randomisti 2-3 tl tomusokeria = toimii!)

1 tl leivinjauhetta

2-3 rkl perunajauhoja

500-600g mustikoita (sillai ihan hitokseen, u know)

Sekoita sokeri ja sulatettu margariini keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. levitä taikina voidellun vuoan pohjalle. Kaada mustikat piirakkavuokaan ja levitä ne tasaisesti. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n.30min. Jos käytät pakastemustikoita, laita ne erilliseen kippoon hetkeksi ennen taikinaan lisäämistä. Laita mustikoiden joukkoon hieman perunajauhoja, niin ne imevät ylimääräisen nesteen pois. Tämä helpottaa taikinan kypsymistä sitten uunissa. Silti paistoaika pakastemustikoiden kanssa on usein hieman pidempi. Ole tarkkana kuin pork.. mustikka! Nautiskele lopputulos vaniljajäätelön tai vaikkapa Oatlyn vaniljakastikkeella, jonka saa vispattua herkullisen ilmavaksi. Me päädyimme tällä kertaa Oatlyyn. NAMNAM.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *