Hae
Yhtä kuin

Se legendaarisin, kasvissosekeitto

Kesällä tekee mieli jotain raikasta ja värikästä, joten luonnollinen valinta on tietysti kasvissosekeitto. Kuinkas muutenkaan? Vaan mitä sitä hyvää vaihtamaan. Kasvissosekeitto maistuu koko jengille ja kaikki ovat tyytyväisiä. Vaikka olisi kovinkin helle, niin tämä kyllä uppoaa. Rohkeimmille keitto maistuu myös kylmänä.

TARVITSET

4-5 porkkanaa 
1 kpl sipuli
1 kesäkurpitsa
1 lvettä
1 kasvisliemikuutio 
2 tl kuivattuja yrttejä tai tuoretta, kuten timjamia, ruohosipulia tai persiljaa
100 g maustettua tuorejuustoa 
1/2 prk kermaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Halutessasi heitä hippusen mukaan fetaa lopuksi!

Kuori ja pilko porkkanat, sipuli. Pilko myös kesäkurpitsa. Laita ainekset kattilaan ja laske päälle sen verran vettä, että kasvikset peittyvät. Lisää liemikuutio joukkoon. Siivilöi keitto ja ota neste talteen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella ja lisää kerma. Sekoita joukkoon yrtit ja tuorejuusto. Nauti ulkona kukkaloistossa! Mikäli asut kerrostalossa ilman parveketta, voit ottaa keiton myös termarissa mukaan puistoon. Pienet kulhot tai mukit mukaan ja ystävän kanssa keitolle ulos. He-he. Ahh, kesä älä lopu koskaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *