Hae
Yhtä kuin

DIY: Ihana kesähoito hiuksillesi

Kesällä kasvaa mitä ihanampia yrttejä ja kasveja pihoilla ja puutarhoissa. Seuraava hiustenhoito vinkkini onkin sellainen, että on ihan sama asutko kaupungissa vai maalla – sen ainekset löydät melko varmasti helposti lähes mistä tahansa. Parhainta puuhaa tämän ”hoitoaineen” valmistus kuitenkin on ehdottomasti mökkimaisemissa. Hieman ennen, kuin alat lämmittämään saunaa.

Tarvikkeet ovat tosiaan varsin simppelit. Tarvitset koivunlehtiä ja puna-apilaa, sekä noin 1,5-2 litraa kiehuvaa vettä. Vanhan shampoopullon, lasipurkin/pullon säilöntää varten. Voit toki käyttää hoitoaineen hetikin, jolloin purkkeja ja purnukoita et tarvitse.  Vaivatonta ja nopeaa – mahtia!

Laita astiaan noin 2-3 dl koivunlehtiä ja puna-apilaa. Halutessasi myös muutama ruusunlehti. Kaada kiehuvaa vettä päälle suunnilleen 1, 5 – 2 litraa ja anna hautua 15-30 minuuttia. Tämän jälkeen siivilöi neste ja pullata, taikka käytä heti. Ihana tuoksu! Välihuomautuksena, että tämä muuten sopii myös tummahiuksisille. Osa yrttihoidoista kun vaalentaa tukkaa, tämä ei sitä tee.

Luonnollisesti kiinnostaa tietysti myös se, mitä tämä hoito sitten mahtaakaan tehdä hiuksillesi? Koivu-apila hoitoaine tietysti hoitaa hiuksiasi, tekee niistä pehmeämmät ja uskotaan sen jopa vähentävähän hiusten lähtöäkin. Ajatella! Se myös saa aikaan kiiltävämmät hiukset. Tämä kaikki ei toki välttämättä tapahtu ensimmäisellä kerralla, mutta jo parin kerran jälkeen pitäisi olla näkyvissä jonkinlaisia havaintoja muutoksesta. Parasta olisikin, jos kesällä huuhtelisi tukkansa tällä noin pari kertaa viikossa. Vielä on kesää jäljellä, joten ehdit hyvin!

Ihanaa kun kesälomalla sitä jaksaa innostua kaikesta tällaisesta ihan eri tavalla, kuin arkena. Seuraavaksi vuoroon kasvonaamio!

5 kommenttia

 1. villananna kirjoitti:

  Kuulostaa todella hyvälle. Pitää testata 🙂
  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tämä pitää laittaa ehdottomasti itselle muistiin 🙂

 3. Mari kirjoitti:

  Onpa ihana idea, täytyy ehdottomasti kokeilla! 🙂

 4. Minna M/Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kuulostaa hyvältä! Tosin en tiedä, miten tämä sopii rennohkosti toteuttamaani Curly girl-metodiin.

 5. Iisa / Aamupuurolla kirjoitti:

  Tätä täytyy testata! Nokkoshuuhdetta olen aiemmin tehnyt, mutta koivua en ole vielä kokeillut. 🙂

  https://www.lily.fi/blogit/aamupuurolla/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *