Hae
Yhtä kuin
Kaupallinen yhteistyö

Loma käyntiin norppabongauksella

Kaupallinen yhteistyö: Norppa-Majat
*Sisältää mainoslinkkejä

Saimme kunnian päästä heti loman alkuun testaamaan Norppa-Majojen Laiturnimen mökkimiljöötä Saimaalla. Loma käyntiin norppabongauksella! Tarkemmin ottaen Norppa-Majat sijaitsevat Savonlinnassa, Saimaan Pihlajaveden rannalla. Norppa-Majat on perheyritys, joka aloitti toimintansa vuonna 1996. Norppa-Majoilla ovat viihtyneet vieraina meitä ennen matkailijoita mm. Suomesta, Venäjältä, Virosta, Norjasta, Saksasta, Espanjasta, Englannista, Yhdysvalloista sekä Kiinasta. Ennen saapumistamme meille kerrottiin mökistämme, että kyseessä on melko vaatimaton mökki, ei sähköä eikä juoksevaa vettä. Meille tämä sopi mainiosti, emmekä odottaneet suuria. Mutta kun saavuimme perille ja näimme kaiken omin silmin.. Saimme todeta paikan olevan paljon täydellisempi, kuin osasimme edes kuvitellakaan.

YSTÄVÄLLINEN VASTAANOTTO JA SUOMIDESIGNEA

Meiltä kertyi matkaa mökille noin reilut 400 kilometria suuntaansa ja autossamme ei toiminut ilmastointi. Parhaimmat hellekelit oli melko mukavaa viettää kuumassa autossa, mutta selvisimme perille siitä huolimatta. Vastaanotto mökille saapuessa oli ystävällinen ja voi miten iloiseksi tulinkaan, kun huomasin, että mökissä odotti kaunis kukkakimppukin maljakossa. Olimme hyvin otettuja. Mökissä näkyi myös suomidesign muun muassa Marimekon verhoina. Rakennuksia oli kokonaisuudessaan kaksi kappaletta. Toisessa sijaitsi sauna ja tupakeittiö takkoineen ja toinen rakennus oli ihana aitta. Siitä ei olisi ehkä heti ulkoa edes uskonut, että sen sisällä piili mukava ja muhkea parisänky! Nukuimme kuin tukit ja aitassa oli sopivan viileää, muttei kuitenkaan kylmää.

Vaikka Norppa-Majoilla on myös ”paremmin varusteltuja” mökkejä, olimme erittäin tyytyväisiä Laiturnimeen. Välillä on enemmän kuin tarpeen olla ilman sähköä. Kun puhelimista loppui akku, eikä varavirtaakaan ollut mukana – oltiin ilman. Nykyään lapsillakin on puhelimet kourassa aivan liikaa. Oli ihanaa nauttia hiljaisuudesta. Vettä saimme Norppa-Majoilta kanisterissa ja olimme myös ostaneet itsekin kaupasta muutaman kanisterin. Pärjäsimme täten paremmin kuin hyvin. Olen aina haaveillut omistavani vielä kerran vain lankapuhelimen. Vähän samanlaisen fiiliksen sai mökilläkin ilman sähköä, aina EI tarvitse olla tavoitettavissa. Sähkön puuttuminen harmitti ainoastaan silloin, kun kamerastani loppui akku, enkä tietenkään ollut muistanut ottaa vara-akkuja mukaan matkaan.

PEHMEÄT LÖYLYT JA LAPSIYSTÄVÄLLINEN RANTA

Suureksi iloksi Laiturniemen ranta oli lapsiystävällinen ja loivasti syvenevä. Enpä muista, milloin olisin nähnyt yhtä kirkasta vettä. Miten upeaa oli seurata pikkukalojenkin uiskentelua laiturilta käsin. Vesi oli suunnilleen peräti 22-23 asteista ja siinä kelpasi uida pidempäänkin. Vaikka toisena päivänä satoi vettäkin, ei se haitannut fiiliksiä yhtään. Lämmitimme saunaa urakalla pitkin vierailuamme. Näin ollen päivärytmimme menikin iloisesti kunnon mökkityyliin: Ruokailu, uiminen ja saunominen, ruokailu, uiminen ja saunominen, ruokailu, uiminen ja saunominen, ruokailu.. Eli juuri niin kuin pitääkin. Uskallan myös väittää, että mikään ei voita sitä tunnetta, kun käyt aamu-uinnilla ja nautit sen jälkeen laiturilla aamukahvin. Vieläpä näin kauniissa maisemissa! Sielu todellakin lepää tällaisessa ympäristössä. Saunassa sai niin pehmeät löylyt, että oikein ääneen asiaa ihmettelimme. Myös lauteet olivat niin leveät, että niissä oli oikein mukavaa loikoilla ja löhötä. Kymmenen pistettä!

Oli myös hauskaa huomata, että olen yhä se tyyppi joka ui pisimpään. Niin kauan, että huuletkin ovat jo siniset, mutta pois en suostu tulla. Tyttö ja Jasse jo menivät saunan kautta laittamaan grilliä tulille, kun minä vielä uin muutaman kierroksen. TÄYDELLISTÄ. Olisin varmasti uinut vielä paljon enemmänkin, mikäli olisimme olleet reissussa ilman lastamme. Mutta nautin silti uimisesta täysillä nytkin.

Norppa-Majoilla on mahdollisuus myös esimerkiksi suppailuun. Löytyy myös savusauna, jonne on mahdollista varata vuoro. Tällä kertaa tyydyimme mielihyvin oman mökkimme saunaan. Suppailu olisi ollut hauskaa, mikäli olisimme viipyneet hieman pidempään. Nyt tuntui, että täytyy vain saada olla ja rentoutua. Nauttia maisemista ja lomasta. Mielen tyhjentämisestä ja arjen karkoittamisesta.

YÖT OVAT JO PIMEITÄ, TULI VALAISEE

Hieman yllätyin miten pimeää öisin jo on. Ensimmäisenä yönä laitoimme nuotion rantakalliolle ja paistoimme makkaraa. Maisemat olivat komeat ja tunnelma upea. Sytytimme myös muutaman öljylampun. Pari hyttystäkin yritti tosin kiusata, mutta lähempänä nuotiota niiltä sai oltua onneksi hieman turvassa. Aurinko laski kauniisti ja oli oli vapaa. Kaiken olisi kruunannut, mikäli jokunen norppa olisi ilmaantunut moikkaamaan. Tällä kertaa jäimme kuitenkin ilman norppia. Ehkäpä ensikerralla on parempi tuuri? Aiomme ehdottomasti tulla Norppa-Majoille uudelleenkin. Jotain taikaa Saimaassa vain on. Sitä ei vain voi olla rakastamatta. Sinne on pakko päästä joka kesä, tai kesä ei tunnu kesältä lainkaan.

Norppa-Majat järjestävät myös räätälöityjä ”norppamatkoja”, joilla voi bongata norppia veneilyn lomassa. Kuitenkin turvallisen välimatkan päästä, emmehän tahdo häiritä näin kauniita eläimiä. Kuulimme myös huhua, että retkeiltyään norppamaisemissa, on muutama lähtenyt myös tukemaan tämän myötä norppiensuojelua. Erittäin vaikuttavaa! Ja tärkeää. Itsekin olen tukenut norppien hyväksi tehtävää työtä aikaisemmin mm. Riva Clothingin kanssa tehdyssä yhteistyössä. Hyväntekeväisyyttä ei kai koskaan voi olla liikaa? Onneksi on hyväsydämisiä ihmisiä vielä olemassa.

 

Kiitos Norppa-Majat, vierailu oli upea kokemus!

Kaupallinen yhteistyö: Norppa-Majat

4 kommenttia

 1. villananna kirjoitti:

  Todella kaunista 🙂 Saimaa on jäänyt minulta aika pimentoon, pitäisi joskus mennä sinne…
  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Juoksevaa vettä on tainnut harvemmin mökeillä olla, jossa olen aikaani viettänyt, useista on sähköt kyllä tainneet löytyä vaikka varsinkin kesäisin ilman niitäkin pärjäisi – jopa minä joka en ole mikään hirmuisen erähenkinen ihminen 😀

 3. Marianne / STAY FRESH kirjoitti:

  Voi ei miten ihanaa! Tuonne voisin tehdä ensi kesänä reissun 🙂 Ryhdyin juuri saimaannorppien hyväksi kuukausilahjoittajaksi wwf:n kautta niin olisi kyllä ihanaa nähdä norppa ihan luonnossa! Kiitos tästä paikkavinkistä 🙂

 4. Marjo kirjoitti:

  Kauniita ja tunnelmallisia kuvia! Suomen kesä on ujpea ja Saimaa ihan käsittämättömän suuri. Olen huolissani saimaannorpista ja olen ryhdympä minäkin kuukausilahjoittajaksi. Tuollainen norpparetki olisi kiva tehdä. Seurasi silmä kovana Pullervon touhuja aikoinaan 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *