Hae
Yhtä kuin

Matkailua kotimaassa; Lakeuden pandakammari

Meillä on tapana tyttäreni kanssa tehdä joka kesä hotellireissu kahdestaan. Olimmekin hyvin iloisia, kun meille sattui tilaisuus yöpyä Sokos Hotel Lakeudessa Seinäjoella – ja vieläpä peräti kokonainen viikonloppu! Sijainti hotellilla on mitä mainioin, rautatieasemalta vain noin 200 metriä (liekö sitäkään?) ja kaikki keskustan ravintolat, kahvilat ja ostosmahdollisuuden ympärillä. Vastaanotto hotellissa oli iloinen ja ystävällinen. Kaikki lapset saavat myös hotelliin saapuessa pienen yllärin. Tyttären omasta löytyi puuhakirja ja värikyniä – jotka tulivatkin heti myös käyttöön.

Olen kotoisin Pohjanmaalta, joten Seinäjoki itsessään ei ollut minulle aivan uusi tuttavuus. Teininä oli hienoa matkustaa lähikaupungista sinne shoppailemaan tai tiirailemaan isomman kaupungin poikia.. Heh. Oli hauskaa esitellä tyttärelleni muun muassa niinkin tärkeä maamerkki reissussamme, kuin paikka ostarilla jossa olen aikoinaan pussaillut teiniaikaisen poikkikseni kanssa. Tärkeää!

Riittää Seinäjoella toki aivan oikeitakin nähtävyyksiä, kuten esimerkiksi aivan ihana, urbaani Kalevan Navetta. Kävimme tyttäreni ja ystäväni kanssa katsastamassa muutaman näyttelyn siellä. Jo rakennus itsessään oli ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen. Olisipa ihana viettää esimerkiksi häät jossain tuollaisessa paikassa. Suosittelen hyvinkin lämpimästi.

Meillä täytenä yllätyksenä tuli se, että hotellin ihana henkilökunta oli varannut meille tällaisen spesiaalin Pandakammarin huoneeksemme. Pandakammarista löytyy myös muun muassa ikioma sauna – ihanaa. Me rakastamme tyttäreni kanssa saunomista ylikaiken! Toki hotellissa olisi muutenkin ollut yleisiä saunavuoroja tarjolla varsin runsaasti. Tällä kertaa emme kuitenkaan malttaneet käydä niissä, sillä oma sauna oli niin luksusta tässä pandojen ympäröimässä miljöössä. Eikö olekin varsin ihanan näköisesti sisustettu hotellihuone? Niin meistäkin!

Tarkemmin sanottuna Seinäjoen Original Sokos Hotel Lakeuden Pandakammariin on ikuistettu Ähtäristäkin tutut ”Lumi” ja ”Pyry”. Kaveriksi heille huonetta on sisustettu Vallilan panda-aiheisilla tekstiileillä. Kaunista, hauskaa ja tyylikästä.

Seinäjoen tori sijaitsee aivan hotellin lähettyvillä. Torikeskuksesta löytyy kahvila-ja ravintolatarjontaa ja muutamia kauppoja. Esimerkiksi H&M, Carlings, Lindex, Pompshop ja Vintarelle. RAvintoloista mainittakoon ainakin Subway, Amarillo, Arnolds ja Hesburger. Sopivaa ruokaa uskoisin näin ollen löytyvän jokaiselle perheelle. Tietysti myös hotellista itsestään löytyy hyvinkin laadukas ravintola, Lakeus Matador. Matador on espanjalaistyylisestä nimestään huolimatta rehtiä pohjalaista ruokaa tarjoava pihviravintola. Matadorissa pääset ruokamatkalle Lakeuden makuihin, jotka koostuvat puhtaista paikallisista raaka-aineista.

Sillä aikaa, kun käväisimme illalla ystäväni hääpalaverissa – oli huoneeseemme tuotu yllätys. Miten ihanaa palata huoneeseen. NAM.

Iltakaakaot oli leppoista nautiskella huoneen pehmeällä sohvalla. Mukitkin sointuivat hauskasti muuhun sisustukseen.

Erityisesti pisteitä ja kiitosta minulta kertyy lasten huomioimiselle aamiaisella. Aamiaisellakin oli lapsille tarjolla puuhatehtäviä ja värikyniä. Nämä takasivat kaikille rauhallisen ja nautinnollisen aamupalahetken. Santsikupin kahvia saattoi hakea huoletta, sillä lapsellakin oli mieluista puuhaa tehtävien parissa sillä aikaa. Arvostan aamupaloilla etenkin lähiruokaa. Olinkin erityisen mielissäni tyrnishoteista, joiden tyrnit olivat lähiseudulta kotoisin. Näitä shotteja olisi voinut kiskoa huiviin enemmänkin, sillä päänsärkyä ei ollut luvassa – ainoastaan aimo annos vitamiineja. Halutesssaan aamiaisen olisi voinut tilata myös huoneeseensa tai muutoin mukaan otettavaksi. Näin ”korona-aikaan” moni varmasti arvostaa tällaista mahdollisuutta paljon. Hotellissa oli meistä kuitenkin varsin rauhallista ja hygieenista, joten tunsimme olomme turvalliseksi. Myös hisseissä oli huomioitu tämä poikkeuksellinen ajanjakso ja rajoitutettu henkilömääriä, jotka voivat kerrallaan hissillä kulkea.

Oletteko te matkailleet kotimaassa tänä kesänä? Mikäli Lakeus ei ole teille vielä tuttu, suosittelemme ehdottomasti siihen ja Seinäjokeen muutoinkin tutustumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *